flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ Сєв-Євродрайв” та Командитного товариства “ТОВ “Експодонбас”

25 грудня 2014, 12:29
 номер провадження справи 7/113/14   
      
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 
УХВАЛА
  
24.12.2014                                                                                                                                                                                                           Справа № 908/5347/14
 
За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Сєв-Євродрайв”,                                     м Дніпропетровськ.
до відповідача: Командитного товариства “ТОВ “Експодонбас”, м. Донецьк.
 
                                                                                       Суддя   Кутіщева – Арнет Н.С.    
 
 Представники:
від позивачів: Романенко Я.О., дов. б/н від 11.11.2014р.     
від відповідача: не з’явився.  
                                                                                    
          До господарського суду Запорізької області звернувся позивач про стягнення з відповідача 101887 грн. 63 коп.     
Ухвалою суду від 03.12.2014р. порушено провадження по справі, судове засідання призначено на 24.12.2014р.  
За клопотанням представника позивача судовий процес ведеться без застосування засобів технічної фіксації судового процесу.
Відповідач або його повноважний представник в судове засідання не з’явились, про причини неявки відповідач суд не повідомив.   
Ухвала про порушення провадження по справі була направлена за адресою відповідача, що вказана позивачем в позовній заяві.
            Поштове відправлення, на час судового засідання, на адресу суду поштовим відділенням не поверталось.   
Ухвала суду від 03.12.2014р. суду була розміщена на сторінці господарського суду Запорізької області (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy). 
Відповідно до п. 3.9.1 Постанови Пленуму ВГС від 26.12.2011р. № 18 “Про деякі питання практики застосування ГПК України”, особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце розгляду судом справи у разі виконання останнім вимог частини першої статті 64 та статті 87 ГПК.
За змістом зазначеної статті 64 ГПК ( 1798-12 ), зокрема, в разі, якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням   на   відсутність   (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду   справи   судом.
          Згідно ст. 22 ГПК України, сторони зобов’язані добросовісно користуватися належними їх процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи. 
        Згідно ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.
        Докази додаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.
        Згідно зі ст. 34 ГПК України, господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи.
        Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.         
          З метою надання відповідачу додаткової можливості належним чином захистити свої права і направити в судове засідання компетентного представника, а також для надання позивачу додаткового часу належним чином виконати вимоги суду та надати всі витребувані документальні докази, судове засідання слід відкласти в межах строку, встановленого ст. 69 ГПК України.
Керуючись ст. 22, 28, 33, 34, 77, 86 ГПК України, суд
 
УХВАЛИВ:
 
1.   Судове засідання відкласти на 05.01.2015р. в 11:30г.
2.   Сторонам належним чином виконати вимоги суду, викладені в ухвалі від 03.12.2014р.
 
          Позивачу:
-     надати суду витяг з ЄДР щодо місцезнаходження відповідача на теперішній час (на день судового засідання);
                     -    надати суду оригінал  рахунку № 1/3 від 17.12.2013р., який зазначений в призначенні платежу в платіжних дорученнях   № 10233 від 20.03.2014р., № 10233 від 20.03.2014р.
-     надати суду документальні докази щодо підтвердження наміру сторін   укласти договір (будь-які письмові документальні докази) щодо участі в виставці.  
             
 Відповідачу:
-     надати відзив на позовну заяву;
-     направити в судове засідання компетентного, повноважного представника.
 
 
        Попередити сторони, що у разі невиконання вимог суду, викладених в   ухвалі, суд має право згідно з п. 5 ст. 83 ГПК України, стягнути в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф до 1700 грн. 00 коп.   за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.                    
      
        В разі не надання витребуваних документальних доказів, суд на підставі п.5. ст. 81 ГПК України, залишає позов без розгляду.
 
 
                        Суддя                                                                  Н.С. Кутіщева - Арнет