flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома кредиторів - ПрАТ «Бетон Нова», ТОВ «АЛЬФАРА», ТОВ «Донком ЛТД», ТОВ «Донбас-Трейдінг», ТОВ «СХІДНО-УКРАЇНСЬКИЙ АЛЬЯНС» у справі №5006/27/174б/2012 про банкрутство ТОВ «УКРБУДТРАНС»

12 січня 2015, 09:56

 

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4
Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88
УХВАЛА
08.01.2015                                                                                                                                          Справа №5006/27/174б/2012
Господарський суд Запорізької області у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни, без виклику сторін, розглянувши матеріали клопотань ліквідатора банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРБУДТРАНС» (м. Донецьк) - арбітражного керуючого Карауш Юлії Вікторівни щодо розгляду заяви ТОВ «Райфайзен Лізинг Аваль» №б/н від.09.04.2014 та заяви ПАТ «Акціонерний комерційний промислово - інвестиційний банк» в особі обласного відділення ПАТ «Промінвестбанк» у м. Донецьку № 19-2/206 від 31.03.2014 про визнання кредиторських вимог у справі №5006/27/174б/2012
за заявою кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОНКОМ ЛТД» (Донецька область, м. Дебальцеве)
до боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРБУДТРАНС» (м. Донецьк)
про визнання банкрутом,
ліквідатор – арбітражний керуючий Карауш Юлія Вікторівна,
 
ВСТАНОВИВ:
05.01.2015 до господарського суду Запорізької області надійшли клопотання ліквідатора банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРБУДТРАНС» (м. Донецьк) арбітражного керуючого Карауш Юлії Вікторівни про призначення судового засідання щодо розгляду та визнання кредиторських вимог Товариства з обмеженою відповідальністю «Райфайзен Лізинг Аваль» та ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвкестиціонний банк» в особі обласного відділення ПАТ «Промінвестбанк» у м. Донецьк, заявлених у ліквідаційній процедурі у справі про банкрутство ТОВ «УКРБУДТРАНС» та не розглянутих господарським судом Донецької області.
Відповідно до частини першої статті 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції», у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінити територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції таким судам, та забезпечити розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, - господарськими судами, що визначаються головою Вищого господарського суду України.
У пункті першому розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 №28-р визначено, що розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, здійснюється такими судами:
- господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області, господарським судом Запорізької області;
                     <...>
Відповідно до пункту другого цього ж розпорядження визначено господарським судам Донецької і Луганської областей, Донецькому апеляційному господарському суду справи, розгляд яких не закінчено і які перебувають у провадженні цих судів, передати господарським судам відповідно до пункту першого цього розпорядження протягом десяти робочих днів з дня його прийняття.
На час звернення ліквідатора із даними клопотаннями справа №5006/27/174б/2012 до господарського суду Запорізької області не надходила.
Судом з’ясовано, що справа №5006/27/174б/2012 про банкрутство ТОВ «УКРБУДТРАНС» зареєстрована в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області. На час зміни територіальної підсудності справа перебувала на стадії ліквідаційної процедури (після офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом) і розгляд її не було завершено.
Згідно із частиною третьою статті 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції», у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
У зв'язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції» в інформаційному листі від 12.09.2014 №01-06/1290/14 Вищий господарський суд України звернув увагу на таке: достатність поданих учасниками судового процесу документів і матеріалів для вчинення необхідних процесуальних дій визначається тим судом, до якого згідно з установленою підсудністю звернувся заявник, з урахуванням змісту цих документів (матеріалів) і конкретних обставин справи. З огляду на викладене відповідні процесуальні дії вчиняються:
а) по можливості - без відновлення втраченої справи або її частини (тобто за наявними документами і матеріалами), оскільки це забезпечує більш оперативний захист прав та охоронюваних законом інтересів учасника (учасників) судового процесу;
б) за відсутності такої можливості (тобто за недостатності поданих документів і матеріалів для вчинення процесуальних дій) - згідно з пунктом 7 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 N 18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.2014 N 2). При цьому відновлення втрачених справ, незалежно від того, на якій стадії розгляду вони перебували (в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанцій), здійснюється місцевими господарськими судами (Запорізької і Харківської областей); якщо необхідно здійснити апеляційний або касаційний розгляд справи, її матеріали після такого відновлення передаються названими судами відповідно до суду апеляційної або касаційної інстанцій.
З огляду на викладені норми та роз’яснення, суд приймає та призначає до розгляду в засіданні господарського суду клопотання ліквідатора банкрута -  арбітражного керуючого Карауш Ю.В., в тому числі для вирішення питання про їх розгляд за наявними документами і матеріалами чи відновлення втраченої справи повністю або в певній частині.
Керуючись ст.ст. 2, 7, 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 41, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції», ст. 34 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», п. 1 розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 №28-р, господарський суд Запорізької області
УХВАЛИВ:
Прийняти клопотання ліквідатора банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРБУДТРАНС» (м. Донецьк) - арбітражного керуючого Карауш Юлії Вікторівни щодо розгляду заяви ТОВ «Райфайзен Лізинг Аваль» (вх. № 09-06/121 від.05.01.2015) про визнання кредиторських вимог та заяви ПАТ «Акціонерний комерційний промислово - інвестиційний банк» в особі обласного відділення ПАТ «Промінвестбанк» у м. Донецьку (вх. № 09-06/120 від 05.01.2015) про визнання кредиторських вимог, у справі № 5006/27/174б/2012, та призначити їх до розгляду в засіданні господарського суду Запорізької області на 09.02.2015 о 12-00 год. Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4, корпус 1, каб.№304.
 
В порядку підготовки справи до розгляду витребувати:
- від Товариства з обмеженою відповідальністю «Райффайзен Лізинг Аваль», м. Київ, документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи; наявні документи, які стосуються участі ТОВ «Райффайзен Лізинг Аваль» у даній справі (зокрема, копії або оригінали заяви з вимогами до боржника, яка була подана до господарського суду Донецької області (заява б/н від 09.04.2014 з вимогами до боржника), документи в підтвердження цих вимог, обґрунтовані розрахунки, тощо.
- від Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний промислово- інвестиційний банк» в особі обласного відділення ПАТ «Промінвестбанк» у м. Донецьку (м.Київ), документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи; наявні документи, які стосуються участі ПАТ «Промінвестбанк» у даній справі (зокрема, копії або оригінали заяви з вимогами до боржника, яка була подана до господарського суду Донецької області (заява № 19-2/206 від 31.03.2014 року з вимогами до боржника), документи в підтвердження цих вимог, обґрунтовані розрахунки, тощо.
Копію ухвали надіслати: ліквідатору (банкруту); кредиторам (ТОВ «Райфайзен Лізинг Аваль», ПрАТ «Бетон Нова», ТОВ «АЛЬФАРА», ТОВ «Донком ЛТД», ТОВ «Донбас-Трейдінг», ПАТ «Родовід Банк», ТОВ «СХІДНО-УКРАЇНСЬКИЙ АЛЬЯНС»), заявнику ПАТ «Промінвестбанк».
 
Суддя                                                                                  Т.М. Шевченко