flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги кредитора ТОВ “ТОРГОВИЙ ДІМ “АСПЕКТ” у справі № 5/174Б про банкрутство ТОВ “АРМ ГРУП-УКРАЇНА”

15 січня 2015, 09:28
     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4
Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88
 УХВАЛА
  
05.01.2015                                                                                                                                                Справа №905/9178/13
Господарський суд у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни,
розглянувши матеріали скарги Публічного акціонерного товариства “ВТБ БАНК” (м. Київ) на бездіяльність ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю “АРМ ГРУП-УКРАЇНА” (м. Донецьк, ідент. код 33745560) арбітражного керуючого Стрельнікова Сергія Олександровича (м. Донецьк)
та матеріали клопотання Публічного акціонерного товариства “ВТБ БАНК” (м. Київ) про проведення незалежної оцінки заставного майна банкрута
у справі №905/9178/13
за заявою кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю “ТОРГОВИЙ ДІМ “АСПЕКТ” (83057, м. Донецьк, вул. Сєвєродвінська,1)
до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю “АРМ ГРУП-УКРАЇНА” (83049, м. Донецьк, вул. 9-го Січня, 12)
про визнання банкрутом,
ліквідатор – арбітражний керуючий Стрельніков Сергій Олександрович,
ВСТАНОВИВ:
30.12.2014 до господарського суду Запорізької області від Публічного акціонерного товариства “ВТБ БАНК” (скорочено – ПАТ “ВТБ БАНК”) надійшли скарга на бездіяльність ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю “АРМ ГРУП-УКРАЇНА” (скорочено – ТОВ “АРМ ГРУП-УКРАЇНА”) арбітражного керуючого Стрельнікова С.О. та клопотання про проведення незалежної оцінки заставного майна банкрута у справі №905/9178/13.
Відповідно до частини першої статті 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінити територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції таким судам, та забезпечити розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, - господарськими судами, що визначаються головою Вищого господарського суду України.
У пункті першому розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 №28-р визначено, що розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, здійснюється такими судами:
- господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області, господарським судом Запорізької області;
- господарських справ, підсудних господарському суду Луганської області, господарським судом Харківської області;
- господарських справ, що підлягають перегляду в апеляційному порядку Донецьким апеляційним господарським судом, - Харківським апеляційним господарським судом.
Відповідно до пункту другого цього ж розпорядження визначено господарським судам Донецької і Луганської областей, Донецькому апеляційному господарському суду справи, розгляд яких не закінчено і які перебувають у провадженні цих судів, передати господарським судам відповідно до пункту першого цього розпорядження протягом десяти робочих днів з дня його прийняття.
На час звернення ПАТ “ВТБ БАНК” (30.12.2014) справа №905/9178/13 про банкрутство ТОВ “АРМ ГРУП-УКРАЇНА” до господарського суду Запорізької області не надходила.
Судом з’ясовано, що справа №905/9178/13 про банкрутство ТОВ “АРМ ГРУП-УКРАЇНА” зареєстрована в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області. На час зміни територіальної підсудності справа перебувала на стадії ліквідаційної процедури (після офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом) і розгляд її не було завершено.
Згідно із частиною третьою статті 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
У зв'язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції” в інформаційному листі від 12.09.2014 №01-06/1290/14 Вищий господарський суд України звернув увагу на таке: достатність поданих учасниками судового процесу документів і матеріалів для вчинення необхідних процесуальних дій визначається тим судом, до якого згідно з установленою підсудністю звернувся заявник, з урахуванням змісту цих документів (матеріалів) і конкретних обставин справи. З огляду на викладене відповідні процесуальні дії вчиняються:
а) по можливості - без відновлення втраченої справи або її частини (тобто за наявними документами і матеріалами), оскільки це забезпечує більш оперативний захист прав та охоронюваних законом інтересів учасника (учасників) судового процесу;
б) за відсутності такої можливості (тобто за недостатності поданих документів і матеріалів для вчинення процесуальних дій) - згідно з пунктом 7 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 N 18 “Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції” (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.2014 N 2). При цьому відновлення втрачених справ, незалежно від того, на якій стадії розгляду вони перебували (в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанцій), здійснюється місцевими господарськими судами (Запорізької і Харківської областей); якщо необхідно здійснити апеляційний або касаційний розгляд справи, її матеріали після такого відновлення передаються названими судами відповідно до суду апеляційної або касаційної інстанцій.
З огляду на викладені норми та роз’яснення, суд приймає та призначає до розгляду в засіданні господарського суду скаргу та клопотання ПАТ “ВТБ БАНК”, в тому числі для вирішення питання про їх розгляд за наявними документами і матеріалами чи відновлення втраченої справи повністю або в певній частині.
Керуючись ст.ст. 2, 7, 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 41, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, ст. 34 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, п. 1 розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 №28-р, суд
УХВАЛИВ:
Прийняти скаргу (вх.№09-06/41280 від 30.12.2014) Публічного акціонерного товариства “ВТБ БАНК” (м. Київ) на бездіяльність ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю “АРМ ГРУП-УКРАЇНА” (м. Донецьк, ідент. код 33745560) арбітражного керуючого Стрельнікова Сергія Олександровича (м. Донецьк) та призначити її до розгляду в засіданні господарського суду на 26.01.2015 об 11-00 год. Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4, корпус 1, каб.№304.
Прийняти клопотання (вх.№09-06/41237 від 30.12.2014) Публічного акціонерного товариства “ВТБ БАНК” (м. Київ) про проведення незалежної оцінки заставного майна банкрута, приєднати його до розгляду скарги Публічного акціонерного товариства “ВТБ БАНК” (м. Київ) на бездіяльність ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю “АРМ ГРУП-УКРАЇНА” (м. Донецьк, ідент. код 33745560) арбітражного керуючого Стрельнікова Сергія Олександровича (м. Донецьк) та призначити до розгляду в засіданні господарського суду на 26.01.2015 об 11-00 год. Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4, корпус 1, каб.№304.
В порядку підготовки справи до розгляду витребувати:
- від Публічного акціонерного товариства “ВТБ БАНК” (м. Київ) документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи – банку; належні докази надіслання ліквідатору та іншим відомим заявникові учасникам судового процесу копій скарги та клопотання із доданими до них документами або належні докази в підтвердження неможливості направлення копій скарги та клопотання ліквідатору та іншим відомим заявникові учасникам судового процесу (відповідну довідку органу зав’язку, яка видана заявникові (банку), про неможливість пересилання поштової кореспонденції до певного населеного пункту); письмові пояснення (із наданням доказів) про вжиття інших заходів для встановлення зв’язку із ліквідатором (шляхом надсилання телефонограм, використання факсимільного зв’язку чи електронною поштою), в тому числі з приводу визначення початкової вартості майна, що є предметом забезпечення;
- від ліквідатора Стрельнікова Сергія Олександровича копію свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого; відомості із документальними доказами про юридичних чи фізичних осіб, які брали участь у даній справі, зазначити в якому процесуальному статусі, їх найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності для фізичних осіб), їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб); ідентифікаційні коди суб'єкта господарської діяльності за їх наявності (для юридичних осіб) або реєстраційний номер облікової картки фізичної особи-платника податків за його наявності; свої засоби зв'язку (для листування) поза межами Донецької області, а також засоби зв’язку осіб, які брали участь у судовому процесі (телефон, факс, засоби електронного зв'язку тощо); документи або їх копії, що стосуються даної справи і збереглися у ліквідатора, в тому числі копії процесуальних документів у справі; всі протоколи засідання зборів кредиторів та комітету кредиторів, проведені в процесі розгляду справи про банкрутству; відзив на скаргу ПАТ “ВТБ БАНК” щодо бездіяльності ліквідатора; відзив на клопотання ПАТ “ВТБ БАНК” про проведення незалежної оцінки заставного майна банкрута;
- від Товариства з обмеженою відповідальністю “Райффайзен Лізинг Аваль”, м. Київ, документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи; наявні документи, які стосуються участі ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” у даній справі (зокрема, копії або оригінали заяви з вимогами до боржника, яка була подана до суду, документи в підтвердження цих вимог, процесуальні документи, винесені щодо вимог ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” тощо); відзив на скаргу ПАТ “ВТБ БАНК” щодо бездіяльності ліквідатора;
- від Товариства з обмеженою відповідальністю “ТОРГОВИЙ ДІМ “АСПЕКТ”, м. Донецьк, документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи; наявні документи, які стосуються участі ТОВ “ТОРГОВИЙ ДІМ “АСПЕКТ” у даній справі (зокрема, копії або оригінали заяви про порушення справи про банкрутство, заяви з вимогами до боржника, яка була подана до суду, документи в підтвердження цих вимог, процесуальні документи, винесені щодо вимог ТОВ “ТОРГОВИЙ ДІМ “АСПЕКТ” тощо); відзив на скаргу ПАТ “ВТБ БАНК” щодо бездіяльності ліквідатора;
- від Товариство з обмеженою відповідальністю “Автомагістраль – Південь”, м. Одеса, документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи; наявні документи, які стосуються участі ТОВ “Автомагістраль – Південь” у даній справі (зокрема, копії або оригінали заяви з вимогами до боржника, яка була подана до суду, документи в підтвердження цих вимог, процесуальні документи, винесені щодо вимог ТОВ “Автомагістраль – Південь” тощо); відзив на скаргу ПАТ “ВТБ БАНК” щодо бездіяльності ліквідатора;
 - від Товариство з обмеженою відповідальністю “АВТОМАГІСТРАЛЬ”, м. Миколаїв, документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи; наявні документи, які стосуються участі ТОВ “АВТОМАГІСТРАЛЬ” у даній справі (зокрема, копії або оригінали заяви з вимогами до боржника, яка була подана до суду, документи в підтвердження цих вимог, процесуальні документи, винесені щодо вимог ТОВ “АВТОМАГІСТРАЛЬ” тощо); відзив на скаргу ПАТ “ВТБ БАНК” щодо бездіяльності ліквідатора;
- від Товариства з обмеженою відповідальністю “КАРПАТИБУДІНВЕСТ”, м. Дружківка Донецької області, документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи; наявні документи, які стосуються участі ТОВ “КАРПАТИБУДІНВЕСТ” у даній справі (зокрема, копії або оригінали заяви з вимогами до боржника, яка була подана до суду, документи в підтвердження цих вимог, процесуальні документи, винесені щодо вимог ТОВ “КАРПАТИБУДІНВЕСТ” тощо);
- від Державної податкової інспекції у Куйбишевському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області через Приморське відділення Жовтневої об’єднаної державної податкової інспекції м. Маріуполя Головного управління Міндоходів у Донецькій області (87500, Донецька область, м. Маріуполь, пр. Нахімова, 86; тел. (0629)37-21-61) документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи (положення про податкову інспекцію, витяг тощо); наявні документи, які стосуються участі податкової інспекції у даній справі (зокрема, копії або оригінали заяви з вимогами до боржника, яка була подана до суду, документи в підтвердження цих вимог, процесуальні документи, винесені щодо вимог податкової інспекції тощо).
Копію ухвали надіслати: ліквідатору (банкруту); кредиторам (ПАТ “ВТБ БАНК”; ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль”; ТОВ “ТОРГОВИЙ ДІМ “АСПЕКТ”; ТОВ “Автомагістраль – Південь”; ТОВ “АВТОМАГІСТРАЛЬ”); ДПІ у Куйбишевському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області через Приморське відділення Жовтневої ОДПІ м. Маріуполя ГУ Міндоходів у Донецькій області; ТОВ “КАРПАТИБУДІНВЕСТ”.
 
Суддя                                                                          Т.М. Шевченко