flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ “Техническое обеспечение предприятий”, ВДВС Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області у справі № 8/255

19 січня 2015, 16:53
     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ  
 УХВАЛА
  
 08.01.2015                                                                                                                                                         Справа № 8/255
 
Суддя Сушко Л.М., розглянувши матеріали скарги Товариства з обмеженою відповідальністю “Техническое обеспечение предприятий” на дії та триваючу бездіяльність посадової особи Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області при виконанні судового наказу № 8/255                                від 22.07.2003р.
           
            за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Техническое обеспечение предприятий” (адреса – 83017, Донецька область, м. Донецьк, бул. Шевченка, буд. 31); представник скаржника (стягувача): Рухляда Олександр Володимирович (адреса – 84605, Донецька область, м. Горлівка, вул. Великан, буд. 27, кв. 86;  адреса для листування: 84511, Донецька область, м. Артемівськ, а/с № 88)
            до відповідача-1: Державного відкритого акціонерного товариства "Гідрошахта "Піонер" Дочірнього підприємства Державної холдингової компанії "Добпропіллявугілля" (адреса - 85100, Донецька область, Добропільський район, смт. Новодонецьке)
до відповідача-2: Державного підприємства “Добропіллявугілля” (85043, Донецька область, м. Добропілля, м. Білицьке, вул. Красноармійська, буд. 1а; поштова адреса: 85001, Донецька область, м. Добропілля, пр. Шевченка, 2)
 
            за участі: Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області (адреса - 85000, Донецька область, м. Добропілля,            вул. Луганського, 2а)
 
СУТЬ СПОРУ:
 
06.01.2015р. відповідно до вимог Закону України від 12.08.14. № 1632-VII “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції” та розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014р. №      28-р “Про зміну територіальної підсудності господарських справ”, яким визначено, що розгляд господарських справ підсудних господарському суду Донецької області здійснюється господарським судом Запорізької області, до господарського суду Запорізької області від Товариства з обмеженою відповідальністю “Техническое обеспечение предприятий” надійшла скарга б/н від 24.12.2014р. на дії та триваючу бездіяльність посадової особи Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області при виконанні судового наказу виданого господарським судом Донецької області від 22.07.2003р. по справі № 8/255.
06.01.2015р. автоматизованою системою документообігу суду здійснено автоматичний розподіл та призначено наведену вище скаргу до розгляду судді                 Сушко Л.М.
            Разом зі скаргою до суду від позивача надійшла заявка про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення.
            Враховуючи, що положеннями чинного ГПК України не передбачено надсилання учасникам по справі судових повісток, господарським судом вказану вище заявку                Товариства з обмеженою відповідальністю “Техническое обеспечение предприятий” залишено без задоволення через необґрунтованість.
Крім того, позивачем до суду подано заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді на електронну адресу 2916315950@mail.gov.ua.
Враховуючи, що вказана заява не суперечить вимогам чинного ГПК України, суд вважає за можливе надсилати процесуальні документи на зазначену електронну адресу Товариства з обмеженою відповідальністю “Техническое обеспечение предприятий”.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22, 30, 86, 1212 ГПК України, ст. 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції” та розпорядженням голови Вищого господарського суду України від 02.09.14 №     28-р, суд
            
                  УХВАЛИВ:
 
1. Прийняти до розгляду скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю “Техническое обеспечение предприятий” на дії та триваючу бездіяльність посадової особи Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області при виконанні судового наказу № 8/255 від 22.07.2003р.
2. Судове засідання призначити на 29.01.2015р. о/об_11_год. _30_хв.  Розгляд скарги відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою:                            м. Запоріжжя, вул. Шаумяна,4/Тюленіна, 21, кабінет № 218 (корпус № 1).
3. Зобов’язати
3.1 Учасників судового процесу:
- надати, на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування, належним чином засвідчені копії (для залучення до матеріалів справи) статуту у повному обсязі, свідоцтва про державну реєстрацію (оригінали для огляду), витяг (виписку) з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців або довідку органів статистики про включення підприємства до реєстру станом на дату постановлення цієї ухвали;
- визначитися про необхідність участі у розгляді справи посадових осіб та інших представників підприємств для надання ними пояснень з питань, що пов’язані з вирішенням цього спору, про що повідомити суд письмово.
3.2 Позивача (скаржника) надати суду:
- оригінали всіх документів, доданих до скарги (для огляду);
- докази на підтвердження направлення примірників наведеної у тексті цієї ухвали скарги з додатками іншим учасникам судового процесу або докази неможливості такого направлення;
- нормативне та документальне обґрунтування вимог заявлених у скарзі;
- письмові докази на підтвердження листування з боржником та ВДВС з приводу виконання судового наказу від 22.07.2003р. по справі №     8/255 з доказами направлення/вручення їм відповідної кореспонденції.
4. Запропонувати Відповідачу-2 (боржнику) надати суду:
- письмовий відзив на скаргу на дії та триваючу бездіяльність посадової особи ВДВС Добропільського МУЮ з наданням доказів, що підтверджують обставини, викладені у відзиві; забезпечити надіслання Позивачеві (скаржнику та ВДВС) копії відзиву у порядку, передбаченому ст. 59 Господарського процесуального кодексу України;
- документи, що підтверджують заперечення проти скарги (оригінали для огляду, належним чином завірені копії до матеріалів справи).
5. На підставі ст. 30 ГПК України, визнати обов’язковою явку в судове засідання державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області Ткаченко Ю.В. (чи ін. уповноважену особу вказаного ВДВС для надання пояснень (у т.ч. письмових) щодо правомірності (не правомірності) дій при винесенні постанов про зупинення виконавчого провадження з примусового виконання судового наказу від 22.07.2003р. по справі № 8/255 та щодо здійснених державним виконавцем дій з примусового виконання рішення суду по справі №8/255.
Зобов’язати Відділ державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області  надати суду:                
- відзив на скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю “Техническое обеспечение предприятий” від 24.12.2014р. на дії та триваючу бездіяльність посадової особи Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області та докази в його обґрунтування;
- всі матеріали виконавчого провадження з виконання наказу господарського суду Донецької області від 22.07.2003р. по справі № 8/255, у т.ч. заяву стягувача подану до ВДВС про примусове виконання вказаного судового наказу;
- всі постанови держвиконавця вказаного ВДВС про відкриття виконавчого провадження, про зупинення виконавчого провадження, про поновлення виконавчого провадження та ін. із доказами їх направлення та отримання учасниками виконавчого провадження.
При цьому, надати до суду належним чином засвідчені матеріали вказаного виконавчого провадження та листування відділу ДВС зі сторонами виконавчого провадження – до матеріалів справи, а оригінали вказаних документів – суду для огляду. 
            5. У разі неможливості подання будь-яких документів на виконання вимог ухвали суду надати письмові пояснення щодо неможливості їх подання. Всі документи подавати із клопотанням про залучення до матеріалів справи, в якому обов’язково вказати перелік цих документів.
6. Копії письмових доказів, які подаються до суду, необхідно оформити відповідно до вимог статті 36 Господарського процесуального кодексу України та п. 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 “Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації” затвердженого Наказом Держспоживстандарту України №55 від 07.04.2003р.
7. Зобов’язати учасників процесу направити в судове засідання компетентних представників, повноваження яких оформити у відповідності з вимогами статті 28 Господарського процесуального кодексу України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників сторін (для приєднання до матеріалів справи) та оригінали цих документів (суду для огляду).
8. Попередити сторони, про передбачену п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України відповідальність за невиконання вимог ухвали суду, а позивача попередити про передбачені п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України правові наслідки.
9. Ухвалу суду надіслати учасникам судового процесу.
 
Суддя                                                                                                              Сушко Л.М.