flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Фізичної особи-підприємця Івченко С.А. , м.Краматорськ, Донецька область по справі №908/4841/14

20 січня 2015, 08:42
 номер провадження справи 2/108/14
     
 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 
 УХВАЛА
  
 16.12.2014                                                                                                              Справа № 908/4841/14
 
Суддя Мойсеєнко Т.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи 
за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк “Приватбанк”,                    м. Дніпропетровськ,               
до відповідача: Фізичної особи-підприємця Івченко Світлани Анатоліївни, м.Краматорськ, Донецька область,
про стягнення 30036,69 грн.,
 
за участю представників:
від позивача – Суберляк Д.В. (довіреність № 4007-О від 31.10.2012 р.);
від відповідача – не з’явився;
ВСТАНОВИВ:
 
До господарського суду Запорізької області звернулося Публічне акціонерне товариство Комерційний банк “Приватбанк” з позовом до Фізичної особи-підприємця Івченко Світлани Анатоліївни про стягнення заборгованості за договором банківського обслуговування б/н від 30.05.2013р. розмірі 30036,69 грн., з яких: 21000,00 грн. – заборгованість за кредитом, 5820,79 грн. – заборгованість по процентах за користування кредитом, 2081,90 грн. – пеня за несвоєчасне виконання зобов’язань за договором, 1134,00 грн. – заборгованість по комісії за користування кредитом.  
Позов заявлено на підставі ст. ст. 526, 527, 530, 610 Цивільного кодексу України, ст. 193 Господарського кодексу України.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 14.11.2014 р. порушено провадження у справі, присвоєно справі номер провадження № 2/108/14, призначено розгляд справи на 16.12.2014 р.
В судовому засіданні 16.12.2014р. був присутній представник позивача, за його заявою фіксація судового процесу технічними засобами не здійснювалася.
Представник позивача підтримав заявлені позовні вимоги. Заявив клопотання про продовження розгляду справи строком на 15 днів для надання додаткових доказів.
Відповідач не надав відзиву на позов, не направив у судове засідання свого представника, не повідомив причин неявки. 
Розглянувши заявлене клопотання, суд на підставі ст. ст. 69, 77 ГПК України, дійшов висновку про необхідність продовження розгляду справи строком на 15 днів та відкладення розгляду справи.
Керуючись ст. ст. 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
УХВАЛИВ:
1. Продовжити строк розгляду справи на 15 днів до 27.01.2015 р.
2. Відкласти розгляд справи на 20.01.2015 р. о 14-30 год. в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: вул. Тюленіна, 21/ Шаумяна, 4, корпус № 1, м. Запоріжжя,зал № 300.
3.   Зобов’язати сторін до судового засідання надати документи та виконати дії:
Позивачу – терміново вручити відповідачу копію даної ухвали (докази надати суду); надати накази (розпорядження) банку про затвердження умов та правил надання банківських послуг і тарифів; докази фактичної видачі кредиту (меморіальні ордери на всі суми використаних кредитних коштів за весь період дії договору), обґрунтувати правові підстави застосування ставки процентів в розмірі 56%, надати докази повідомлення відповідача про зміну процентноїставки; виписку банку щодо віднесення процентів на прострочку, де відображені дати та суми віднесених на прострочку процентів; завчасно (не пізніше, ніж за 2 тижні) до судового засідання провести нову звірку взаємних розрахунків з відповідачем з урахуванням детальних розрахунків заборгованості, надати суду двосторонній акт звірки; належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали доданих до позову та витребуваних судом документів - для огляду; явка в судове засідання уповноваженого представника обов’язкова;
Відповідачу – надати нормативно та документально обґрунтований відзив на позовну заяву, копію якого завчасно надіслати позивачу (докази відправки надати суду); докази сплати заборгованості за договором банківського обслуговування б/н від 30.05.2013р. (квитанції, платіжні доручення тощо); свідоцтво про державну реєстрацію, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; довідку Торгово-промислової палати України про форс-мажорні обставини (за наявності таких обставин); листування з позивачем по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції); письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору; письмово повідомити про всі можливі засоби зв’язку з відповідачем та свої банківські реквізити; провести звірку взаємних розрахунків з позивачем, надати суду двосторонній акт звірки, підписаний обома сторонами, а також документи в підтвердження акту звірки; належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду; явка в судове засідання уповноваженого представника обов’язкова;
 
Витребувані документи подати суду
до 16.01.2015 р.
 
4.   Попередити сторін, що згідно з п. 5 ч. 1 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
 
 
                               Суддя                                                  Т.В.Мойсеєнко