flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ПАТ «Горлівськтепломережа», м. Горлівка, Донецька область та Комунального підприємства «Хімік», м. Горлівка, Донецька область

27 січня 2015, 11:05
     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
УХВАЛА
 
 21.01.2015                                                                                                                                                       Справа № 905/4337/13     
 
За позовом: Приватного акціонерного товариства “Горлівськтепломережа”, м. Горлівка, Донецька область.
до відповідача:  Комунального підприємства “Хімік”, м. Горлівка, Донецька область.
                                                                                    
 Суддя Кутіщева-Арнет Н.С.     
                                             
Представники:
Від позивача (стягувача): не з’явився;
Від відповідача (боржника):не з’явився.
   
 
Рішенням господарського суду Донецької області від 03.09.2013 р. у справі                        № 905/4337/13, позов задоволено: стягнено з Комунального підприємства “Хімік”, м.Горлівка, Донецька область на користь Приватного акціонерного товариства “Горлівськтепломережа”, м.Горлівка, Донецька область, вартість теплоносія на загальну суму 1127,48грн. та витрати зі сплати судового збору у розмірі 1720,50грн.
Відповідно до ч. 1 ст. 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, на підставі подання Державної судової адміністрації України 26.08.2014 № 8-4166/14 та від 29.08.2014                      № 8-4211/14 на зміну територіальної підсудності судових справ, підсудних розташованим у районі проведення антитерористичної операції господарським судам Донецької і Луганської областей, Донецькому апеляційному господарському суду Розпорядженням Вищого господарського суду України від 02.09.2014 № 28-р “Про зміну територіальної підсудності господарських справ” визначено наступну територіальну підсудність: суд, територіальну підсудність справ якого змінюється - господарський суд Донецької області на суд, якому визначено територіальну підсудність справ - господарський суд Запорізької області.
30.12.2014р. на адресу господарського суду Запорізької області надійшла, підписана та скріплена печатками обох сторін, заява про затвердження мирової угоди в порядку ст. 121 ГПК України, наступного змісту:
 
МИРОВА УГОДА
по справі № 905/4337/13
 
м.Горлівка                                                                                       “10       11       2014р.
 
ПОЗИВАЧ - Приватне акціонерне товариство “Горлівськтепломережа”, далі - Стягувач, в особі директорам з економіки та фінансів Ситенко О.В., що діє на підставі довіреності № 06/4827 від 16.04.2013р., яке є платником податку на прибуток на загальних умовах, з однієї сторони, та
ВІДПОВІДАЧ - Комунальне підприємство “Хімік”, далі - Боржник, в особі директора Хоженцевої С.О., що діє на підставі Статуту, яке є платником податку на прибуток на загальних умовах, з другої сторони, уклали мирову угоду по справі № 905/4337/13 про наступне:
1. Рішенням господарського суду Донецької області від 03.09.2013р. по справі           №905/4337/13 задоволені позовні вимоги ПрАТ “Горлівськтепломережа” до КП “Хімік” про стягнення вартості теплоносія на загальну суму 1127,48 грн., судового збору у сумі                      1720,50 грн. Всього заборгованість Боржника перед Стягувачем за даним рішенням суду складає 2 847,98грн. (дві тисячі вісімсот сорок сім грн. дев'яносто вісім коп.)
2. Ідучи на взаємні поступки, враховуючи майнові інтереси один одного та з метою              реа­    льного виконання судового рішення від 03.09.2013р. у справі № 905/4337/13, Сторони дійшли згоди врегулювати порядок виконання зазначеного судового рішення шляхом укладання миро­    вої угоди.
3. Боржник зобов'язується погашати заборгованість, визначену у п.1 цієї мирової угоди щомісяця, до 30 числа розрахункового місяця, терміном 2 місяця, починаючи з лютого 2015р. по березень 2015р.
4. Сума щомісячної плати заборгованості згідно умов даної мирової угоди становить: у лютому 2015р. - 1423,99 грн.
у березні 2015р. - 1423,99 грн.
5. Перерахування коштів Боржник здійснює на поточний рахунок Стягувача № п/р 26001302450960 у АТ “Ощадбанк” Код ЄДРПОУ 03337007, МФО 335106.
В разі зміни банківських реквізитів, на які належить здійснювати зарахування коштів, Стягувач зобов'язується в двадцяти денний термін з дня такої зміни направити Боржнику відпо­    відне письмове повідомлення, обов'язкове до виконання останнім.
6. Зобов'язання Боржника по сплаті чергового платежу вважаються виконаними за умови надходження на рахунок Стягувача грошових коштів в термін та сумі, встановлених пунктами З і 4 даної мирової угоди на відповідний місяць.
7. Ця мирова угода набирає чинності з моменту підписання Сторонами та затвердження господарським судом і діє до повного виконання ними своїх обов'язків за цією мировою угодою.
8. У випадку порушення Боржником умов погашення суми заборгованості в частині сплати платежів у розмірі та у терміни, визначені пунктами 3 і 4 даної мирової угоди, Стягувач має право негайно вживати передбачених законодавством заходів до примусового виконання цієї мирової угоди, в тому числі шляхом пред'явлення ухвали про затвердження мирової уго­    ди на примусове виконання до органу державної виконавчої служби.
9. Ухвала про затвердження мирової угоди підлягає пред'явленню до органу державної виконавчої служби протягом дії мирової угоди та з врахуванням однорічного строку пред'явлення виконавчих документів до виконання, встановленого законодавством України, а саме: з моменту затвердження господарським судом цієї мирової угоди.
10.       Боржник має право достроково погасити заборгованість в повному обсязі або його частину. У разі дострокового погашення Боржником всієї суми заборгованості дана мирова угода припиняє свою дію.
11.       Після повного виконання Сторонами зобов'язань за цією мировою угодою сторони складають двосторонній акт звіряння розрахунків, в якому відображають повне виконання умов мирової угоди та відсутність заборгованості Боржника перед Стягувачем згідно з рішенням су­    ду, зазначеним в п.1 цієї мирової угоди. З цього моменту ця мирова угода вважається виконаною належним чином.
12.       Сторони домовились, що всі права та обов'язки, які грунтуються на умовах даної мирової угоди, зберігають свою дію для правонаступників.
 
13. Дана мирова угода укладена у трьох оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для Сторін, і один примірник для господарського суду Донецької області.
 
Ухвалою суду від 05.01.2015р. заява прийнята до розгляду, судове засідання призначено на 21.01.2015р.
Згідно Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 01.12.2014р. № 01-062052/14, якщо відповідну ухвалу господарським судом надіслано поштою за місцезнаходженням учасника судового процесу” зазначеним в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. При цьому, слід мати на увазі, що згідно із статтею 18 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, вони вважаються достовірними, доки до них не внесено відповідних змін.
2)     У разі, коли учасник судового процесу не значиться у згаданому
“реєстрі, - якщо названу ухвалу господарським судом надіслано поштою за адресою, яку зазначено в заяві (скарзі), або за місцем проживання фізичної особи, або за місцезнаходженням відокремленого підрозділу юридичної особи (коли заяву пов'язано з його діяльністю).
3)    Якщо у господарського суду наявні достовірні (тобто документально підтверджені підприємством зв'язку)відомості про неможливість здійснення поштових відправлень до певних населених пунктів чи місцевостей, то суд не вчиняє дій, зазначених у підпунктах 1 і 2 нього пункту, У такому разі, а також у випадках, коли поштові відправлення учасникам судового процесу все ж було надіслано, але їх повернуто підприємством зв'язку через неможливість вручення” суд здійснює відповідне повідомлення шляхом надсилання телеграми, телефонограми, з використанням факсимільного зв'язку чи електронною поштою або з використанням інших засобів зв'язку, - які забезпечують фіксацію повідомлення. У такому разі на примірнику переданого суду, що залишається у матеріалах справи, зазначаються дата і година його передачі і прізвища та ініціали осіб, які передали і прийняли текст. У матеріалах справи мають міститися документи”, що підтверджують отримання учасником судового процесу повідомлення (завірений судом витяг з журналу реєстрації телефонограм, журналу реєстрації електронних поштових відправлень тощо).
4) За неможливості здійсни їй повідомлення учасника судового процесу і в такий спосіб - інформація про час ї місце судового засідання розміщується на сторінці відповідного суду (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy). У такому разі на роздрукованій сторінці з мережі Інтернет, на якій розміщено інформацію про час та місце засідання господарського суду, зазначаються дата розміщення інформації, прізвище та ініціали судді, у провадженні якого знаходиться відповідна справа, а також вичиняється його підпис.
Якщо господарським судом вжито відповідних заходів щодо повідомлення учасника судового процесу, який знаходиться на території проведення АТО, у суду вищої інстанції відсутні підстави для скасування прийнятого судового рішення зпосиланням на пункт 2 частини третьої статті 104 або пункт 2 частини другої статті 111Ю   ГПК України.
Ухвала суду від 05.01.2015р. суду була розміщена на сторінці господарського суду Запорізької області (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy). 
Крім того, 05.01.2015р. господарським судом Запорізької області складено відповідні акти, згідно яких ухвала суду від 05.01.2015р. по справі № 905/4337/13 не прийнята до пересилання УДППЗ “Укрпошта” на підставі листа Запорізької дирекції УДППЗ “Укрпошта” від 01.12.2014р. за № 04-16-1682.
Враховуючи викладене, у господарського суду Запорізької області відсутня можливість відправлення ухвали суду від 05.01.2015р. по справі № 905/4337/13, яка адресована сторонам по справі: (ПАТ “Горлівськтепломережа”, 84601, м. Горлівка, Донецька область, вул. Академіка Павлова, 13.) та (КП “Хімік”, 84610, м. Горлівка, Донецька область,                  вул. Ливанова, 5).
Згідно ст. 22 ГПК України, сторони зобов’язані добросовісно користуватися належними їх процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи. 
Згідно ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.
Докази додаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.
Представники сторін, в судове засідання не з’явились. Про поважність причини неявки своїх представників сторони суд не повідомили.
Заява розглядається згідно ст. 75 ГПК України, по наявних у справі матеріалах.
Судовий процес ведеться без застосування засобі технічної фіксації.
Відповідно до ч. 4 ст.121 ГПК України мирова угода, укладена сторонами в процесі виконання судового рішення, подається на затвердження господарському суду, який прийняв відповідне рішення. Про затвердження мирової угоди господарський суд виносить ухвалу.
Згідно з п. 7.9. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 9                  від 17.10.2012р., судом може бути затверджено мирову угоду на підставі зазначеної норми лише за умови наявності відкритого виконавчого провадження з примусового виконання судового рішення згідно з Законом України "Про виконавче провадження".
Відповідно до ч. 4 ст.121 ГПК України мирова угода, укладена сторонами в процесі виконання судового рішення, подається на затвердження господарському суду, який прийняв відповідне рішення. Про затвердження мирової угоди господарський суд виносить ухвалу.
Приймаючи до уваги, що мирова угода від 10.11.2014 року не суперечить приписам законодавства України, змісту прийнятого рішення, заяву про затвердження мирової угоди слід задовольнити.
Керуючись ст. ст. 75, 86, 121 ГПК України, суд, -
 
УХВАЛИВ:
 
Заяву про затвердження мирової угоди (вих. № б/н від 10.11.2014р.,                                   вх. № 09-06/41368 від 30.12.2014р.), укладеної між Приватним акціонерним товариством “Горлівськтепломережа”та Комунальним підприємством “Хімік”, задовольнити.
Затвердити мирову угоду, укладену між Приватним акціонерним товариством “Горлівськтепломережа”та Комунальним підприємством “Хімік” в наступній редакції:
 
МИРОВА УГОДА
по справі № 905/4337/13
 
м.Горлівка                                                                                 10       11       2014р.
 
 
ПОЗИВАЧ - Приватне акціонерне товариство “Горлівськтепломережа”, далі - Стягувач, в особі директорам з економіки та фінансів Ситенко О.В., що діє на підставі довіреності № 06/4827 від 16.04.2013р., яке є платником податку на прибуток на загальних умовах, з однієї сторони, та
ВІДПОВІДАЧ - Комунальне підприємство “Хімік”, далі - Боржник, в особі директора Хоженцевої С.О., що діє на підставі Статуту, яке є платником податку на прибуток на загальних умовах, з другої сторони, уклали мирову угоду по справі № 905/4337/13 про наступне:
1. Рішенням господарського суду Донецької області від 03.09.2013р. по справі           №905/4337/13 задоволені позовні вимоги ПрАТ “Горлівськтепломережа” до КП “Хімік” про стягнення вартості теплоносія на загальну суму 1127,48 грн., судового збору у сумі               1720,50 грн. Всього заборгованість Боржника перед Стягувачем за даним рішенням суду складає 2 847,98грн. (дві тисячі вісімсот сорок сім грн. дев'яносто вісім коп.)
2. Ідучи на взаємні поступки, враховуючи майнові інтереси один одного та з метою              реа­    льного виконання судового рішення від 03.09.2013р. у справі № 905/4337/13, Сторони дійшли згоди врегулювати порядок виконання зазначеного судового рішення шляхом укладання миро­    вої угоди.
3. Боржник зобов'язується погашати заборгованість, визначену у п.1 цієї мирової угоди щомісяця, до 30 числа розрахункового місяця, терміном 2 місяця, починаючи з лютого 2015р. по березень 2015р.
4. Сума щомісячної плати заборгованості згідно умов даної мирової угоди становить:
у лютому 2015р. - 1423,99 грн.
у березні 2015р. - 1423,99 грн.
5. Перерахування коштів Боржник здійснює на поточний рахунок Стягувача № п/р 26001302450960 у АТ “Ощадбанк” Код ЄДРПОУ 03337007, МФО 335106.
В разі зміни банківських реквізитів, на які належить здійснювати зарахування коштів, Стягувач зобов'язується в двадцяти денний термін з дня такої зміни направити Боржнику відпо­    відне письмове повідомлення, обов'язкове до виконання останнім.
6. Зобов'язання Боржника по сплаті чергового платежу вважаються виконаними за умови надходження на рахунок Стягувача грошових коштів в термін та сумі, встановлених пунктами 3 і 4 даної мирової угоди на відповідний місяць.
7. Ця мирова угода набирає чинності з моменту підписання Сторонами та затвердження господарським судом і діє до повного виконання ними своїх обов'язків за цією мировою уго­    дою.
8. У випадку порушення Боржником умов погашення суми заборгованості в частині сплати платежів у розмірі та у терміни, визначені пунктами 3 і 4 даної мирової угоди, Стягував має право негайно вживати передбачених законодавством заходів до примусового виконання цієї мирової угоди, в тому числі шляхом пред'явлення ухвали про затвердження мирової уго­    ди на примусове виконання до органу державної виконавчої служби.
9. Ухвала про затвердження мирової угоди підлягає пред'явленню до органу державної виконавчої служби протягом дії мирової угоди та з врахуванням однорічного строку пред'явлення виконавчих документів до виконання, встановленого законодавством України, а саме: з моменту затвердження господарським судом цієї мирової угоди.
10. Боржник має право достроково погасити заборгованість в повному обсязі або його частину. У разі дострокового погашення Боржником всієї суми заборгованості дана мирова угода припиняє свою дію.
11. Після повного виконання Сторонами зобов'язань за цією мировою угодою сторони складають двосторонній акт звіряння розрахунків, в якому відображають повне виконання умов мирової угоди та відсутність заборгованості Боржника перед Стягувачем згідно з рішенням су­    ду, зазначеним в п.1 цієї мирової угоди. З цього моменту ця мирова угода вважається виконаною належним чином.
12. Сторони домовились, що всі права та обов'язки, які грунтуються на умовах даної миро­    вої угоди, зберігають свою дію для правонаступників.
13. Дана мирова угода укладена у трьох оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для Сторін, і один примірник для господарського суду Донецької області.
 
Ухвала вступає в законну силу з дня її винесення (21.01.2015р.), є виконавчим документом згідно з Законом України “Про виконавче провадження” та може бути пред’явлена до виконання в порядку та строк, встановлені законом.
 
 
 
 
               Суддя                                                                                     Н.С. Кутіщева-Арнет