flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Прокурора м. Дружківки, Донецька область в особі Виробничої одиниці “Дружківкатепломережа”, м. Дружківка, Донецька область та СПД- ФО Ващенко О.В.

06 лютого 2015, 09:50
 номер провадження справи 7/153/14
     
 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
 
 
 04.02.2015                                                                                               Справа №  905/3889/14-908/6306/14
                                
За позовом: Прокурора м. Дружківки, Донецька область, в інтересах держави в особі - орган,   уповноважений   державою   здійснювати   відповідні   функції в спірних відносинах (позивач) Донецької обласної ради в особі Обласного комунального підприємства “Донецьктеплокомуненрго” в особі структурного підрозділу Виробничої одиниці “Дружківкатепломережа”, м. Дружківка, Донецька область. 
до відповідача: Суб’єкта підприємницької діяльності – фізичної особи Ващенко Ольги Валентинівни, м. Дружківка, Донецька область.
 
          Суддя Н.С. Кутіщева - Арнет
 Представники сторін:
 Від прокуратури: Мошков-Масинець Д.І. – посвідчення 015959 від 04.04.2013р.
 Від позивача: не з’явився;
 Від відповідача:  не з’явився;
 
Прокурором м. Дружківки 26.05.2014 за №116/1890 вих-14 до господарського суду Донецької області подано позов в інтересах держави в особі Донецької обласної ради в особі Обласного комунального підприємства “Донецьктеплокомуненерго” в особі структурного підрозділу Виробничої одиниці “Дружківкатепломережа” про стягнення з суб’єкта підприємницької діяльності – фізичної особи Ващенко О.В. заборгованості за надані послуги з теплопостачання у сумі 2357,64 грн.
Ухвалою господарського суду Донецької області від 18.06.2014 позовну заяву прийнято до розгляду та порушено провадження у справі № 905/3889/14. Судове засідання призначено на 07.07.2014 о 10:50 год.(копію ухвали додано до матеріалів справи).
Втім, подальший розгляд справи унеможливлено через зупинення роботи господарського суду Донецької області у зв'язку з проведенням на території Донецької області та м. Донецьк антитерористичної операції.
Відповідно до Розпорядження Вищого господарського суду України від 02.09.2014 р. № 28-р “Про зміну територіальної підсудності справ”, відповідно до якого визначено, “що розгляд господарських справ, підсудних   господарським   судам,   розташованим   в   районі   проведення антитерористичної операції, здійснюється такими судами:
              - господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області, господарським судом Запорізької області;
У зв'язку з цим, прокуратура м. Дружківки надсилає до господарського суду Запорізької області документи і матеріали, що містяться у справі №905/3889/14.
Заявлено позов прокурора м. Дружківки, Донецька область, в інтересах держави в особі - орган,   уповноважений   державою   здійснювати   відповідні   функції в спірних відносинах (позивач) Донецької обласної ради в особі Обласного комунального підприємства “Донецьктеплокомуненрго” в особі структурного підрозділу Виробничої одиниці “Дружківкатепломережа”, м. Дружківка, Донецька область досуб’єкта підприємницької діяльності – фізичної особи Ващенко Ольги Валентинівни, м. Дружківка, Донецька область про стягнення заборгованості за надані послуги з теплопостачання в сумі 2 357грн. 64 грн., яка складається з 2  121 грн. 70коп. основного боргу, 31 грн. 00 коп. 3% річних, 138 грн. 49 коп. індексу інфляції та 66 грн. 45 коп. пені.
Ухвалою суду від 30.12.2014р. позовну заяву прийнято до розгляду, присвоєно провадженню № 7/153/14, судове засідання призначено на 04.02.2015р.
Згідно Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 01.12.2014р. № 01-062052/14, якщо відповідну ухвалу господарським судом надіслано поштою за місцезнаходженням учасника судового процесу” зазначеним в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. При цьому, слід мати на увазі, що згідно із статтею 18 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, вони вважаються достовірними, доки до них не внесено відповідних змін.
2)    У разі, коли учасник судового процесу не значиться у згаданому
“реєстрі, - якщо названу ухвалу господарським судом надіслано поштою за адресою, яку зазначено в заяві (скарзі), або за місцем проживання фізичної особи, або за місцезнаходженням відокремленого підрозділу юридичної особи (коли заяву пов'язано з його діяльністю).
3)   Якщо у господарського суду наявні достовірні (тобто документально підтверджені підприємством зв'язку)відомості про неможливість здійснення поштових відправлень до певних населених пунктів чи місцевостей, то суд не вчиняє дій, зазначених у підпунктах 1 і 2 нього пункту, У такому разі, а також у випадках, коли поштові відправлення учасникам судового процесу все ж було надіслано, але їх повернуто підприємством зв'язку через неможливість вручення” суд здійснює відповідне повідомлення шляхом надсилання телеграми, телефонограми, з використанням факсимільного зв'язку чи електронною поштою або з використанням інших засобів зв'язку, - які забезпечують фіксацію повідомлення. У такому разі на примірнику переданого суду, що залишається у матеріалах справи, зазначаються дата і година його передачі і прізвища та ініціали осіб, які передали і прийняли текст. У матеріалах справи мають міститися документи”, що підтверджують отримання учасником   судового процесу повідомлення (завірений судом витяг з журналу реєстрації телефонограм, журналу реєстрації електронних поштових відправлень тощо).
4) За неможливості здійсни їй повідомлення учасника судового процесу і в такий спосіб - інформація про час ї місце судового засідання розміщується на сторінці відповідного суду (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy). У такому разі на роздрукованій сторінці з мережі Інтернет, на якій розміщено інформацію про час та місце засідання господарського суду, зазначаються дата розміщення інформації, прізвище та ініціали судді, у провадженні якого знаходиться відповідна справа, а також вичиняється його підпис.
Якщо господарським судом вжито відповідних заходів щодо повідомлення учасника судового процесу, який знаходиться на території проведення АТО, у суду вищої інстанції відсутні підстави для скасування прийнятого судового рішення зпосиланням на пункт 2 частини третьої статті 104 або пункт 2 частини другої статті 111Ю   ГПК України.
 Ухвала суду від 30.12.2014р. суду була розміщена на сторінці господарського суду Запорізької області (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy). 
Відповідно до п. 3.9.1 Постанови Пленуму ВГС від 26.12.2011р. № 18 "Про деякі питання практики застосування ГПК України", особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце розгляду судом справи у разі виконання останнім вимог частини першої статті 64 та статті 87 ГПК (1798-12 ).
Відповідно до п. п. 3.9.2, 3.9.3 Постанови Пленуму ВГС України від 26.12.2011р. № 18 “Про деякі питання практики застосування ГПК України”, у випадку нез'явлення в засідання господарського суду представників обох сторін або однієї з них справа може бути розглянута без їх участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору. 
У разі присутності сторони або іншого учасника судового процесу в судовому засіданні, протокол судового засідання, в якому відображені відомості про явку сторін (пункт 4 частини другої статті 81-1   ГПК) (1798-12), є належним підтвердженням повідомлення такої сторони (іншого учасника судового процесу) про час і місце наступного судового засідання.
За змістом цієї норми, зокрема, в разі, якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців) і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом. 
Згідно ст. 22 ГПК України, сторони зобов’язані добросовісно користуватися належними їх процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи. 
Згідно ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.
Докази додаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.
Згідно зі ст. 34 ГПК України, господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи.
Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.   
Згідно ст. 4-5 ГПК України, невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим кодексом та іншими законами України.           
До суду 28.01.2015р.від позивача надійшло клопотання про розгляд справи без участі представника позивача.
Клопотання подано згідно ст. 22 ГПК України, прийнято судом до розгляду.
Також, позивач з клопотанням про відкладення надав супровідним листом матеріали на виконання ухвали господарського суду Запорізької області від 30.12.2014р., з яких детальні розрахунки штрафних санкцій по кожному періоду стягнення, та акт звірки взаємних розрахунків від 01.10.2010р. підписаним сторонами та скріплений печаткою позивача (відповідач не має печатки). (документи додані до матеріалів справи).
Представник відповідача, в судове засідання 04.02.2015р. не з’явився, про причини неявки свого представника суд не повідомив, відзив на позовну заяву відповідач не надав, правом на захист своїх інтересів не скористався.     
 
 
 
Судовий процес вівся без застосування технічних засобів фіксації судового процесу за клопотанням представника прокуратури.
Розгляд справи закінчено 04.02.2015р. оголошенням рішення суду в повному об’ємі в присутності представника прокуратури. 
Розглянувши матеріали справи та вислухавши пояснення представників сторін, суд
 
ВСТАНОВИВ:
 Відповідно до ст.2 Господарського процесуального кодексу України (далі ГПК) передбачено право прокурора звертатися до господарського суду в інтересах держави, зазначивши орган, уповноважений державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах. Це право передбачено також п.2 ст.121 Конституції України та ст.36-1 Закону України “Про прокуратуру”.
 Згідно з рішенням Конституційного суду України № З-рн/99 від 08.04.1999, під поняттям “орган уповноважений державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах” потрібно розуміти орган державної влади чи орган місцевого самоврядування, якому законом надано повноваження органу виконавчої влади.
Інтереси держави можуть збігатися повністю, частково або не збігатися зовсім з інтересами державних органів, державних підприємств та організацій чи з інтересами господарських товариств з часткою державної власності у статутному фонді. Проте держава може вбачати свої інтереси не тільки в їх діяльності, але й в діяльності приватних підприємств, товариств.
Із врахуванням того, що “інтереси держави” є оціночним поняттям, прокурор чи його заступник у кожному конкретному випадку самостійно визначає з посиланням на законодавство, на підставі якого подається позов, в чому саме відбулося порушення матеріальних або інших інтересів держави, обґрунтовує у позовній заяві необхідність їх захисту та зазначає орган, уповноважений державою здійснювати відповідні функції у спірних відносинах.
Прокуратурою м. Дружківка, Донецької області під час збору інформації щодо дотримання фізичними особами підприємцями вимог ЗУ “Про теплопостачання” встановлено, що відповідно до договору про постачання теплової енергії № 458 від 01.10.2010р. виробнича одиниця “Дружківкатепломережа” обласного комунального підприємства “Донецьктеплокомуненерго” (надалі - позивач) зобов'язалась постачати суб’єкту підприємницькій діяльності – фізичній особі Ващенко О.В. (надалі - відповідач) теплову енергію в потрібних йому обсягах, в відповідач зобов'язався оплачувати одержану теплову енергію за встановленими тарифам, строк, передбачений цим договором, згідно пункту 6. договору № 458 від 01.10.2010р.
Згідно ст. 903 Цивільного кодексу України, замовник зобов’язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором. 
Пунктом 18 Правил з надання послуг з централізованого опалення, постачальник холодної та гарячої води і водовідведення затверджених постановою КМУ від 21.07.2005р.              № 630, передбачається, що розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяця. Плата за послуги вноситься не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим.
Згідно умов договору відповідачу були надані послуги теплопостачання, що підтверджується актами на включення опалення за відповідні періоди, актами на відключенні опалення, рахунками, актами звірення взаємних розрахунків (долученими до матеріалів справи).
За умовами договору облік споживання теплової енергії здійснюється: споживачам, що мають прилади обліку - за приладами обліку, споживачам, що не мають прилади обліку -згідно з договірними навантаженнями (п.5 договору) що не суперечить правилам надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 року № 630.
Об'єкти, теплопостачання якого обумовлюється цим договором, знаходяться за адресою м. Дружківка, вул. Леніна, б. 11
 Згідно з п. 3.2.2 договору, споживач теплової енергії зобов’язався виконувати умови та порядок оплати спожитої теплової енергії в обсягах і в термін, які передбачені договором.
Згідно з п.10.1 договору, останній набуває чинності з дня його підписання та діє до           01 жовтня 2011 року.
Відповідно до п. 10.4, договір вважається пролонгованим на кожний наступний рік, якщо за місяць до закінчення терміну його дії, про його припинення не буде письмово заявлено ні однією із сторін.
Відповідно до ч.1 ст. 275 Господарського кодексу України за договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі - енергію) споживачеві (абоненту), який зобов'язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму ї використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується.
Відповідач   свої   зобов'язання   за   договоромвиконав, поставивши відповідачу теплову енергію за період з березня 2013 року по квітень2014 року включно у розмірі                     2  121 грн. 70 коп., що підтверджується   рахунками від05.03.2013р.,16.04.2013р., 24.10.2013р.,   22.11.203р., 10.12.2013р.,20.01.2014р., 10.02.2014р.12.03.2014р.,16.04.2014р. підписаними відповідачем (рахунки додані до матеріалів справи). 
Згідно зі статтями 525, 526 Цивільного кодексу України, зобов'язання має виконуватися належним чином, відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов'язання або одностороння заміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.           
Зобов'язанням, в свою чергу, є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку (стаття 509 ЦК України).                                                           
Відповідно до ст. 173 Господарського кодексу України, господарським визнається зобов'язання, що виникає між суб'єктом господарювання та іншим учасником (учасниками) відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених цим Кодексом, в силу якого один суб'єкт (зобов'язана сторона, у тому числі боржник) зобов'язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб'єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші, надати інформацію тощо), або утриматися від певних дій, а інший суб'єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має право вимагати від зобов'язаної сторони виконання її обов'язку.
Згідно з ч. 1 ст. 193 ГК України, суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.
Відповідно до ч. 1 ст. 625 ЦК України, боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов’язання.
Враховуючи вищевикладене, вимога позивача про стягнення з відповідача 2 121 грн.             70 коп. заборгованості за договором про постачання теплової енергії № 456 від 01.10.2010р. є обґрунтованою та підлягає задоволенню.
Позивачем на підставі п. 7.2.3. договору, пред’явлена до стягнення сума пені в розмірі 66 грн. 45 коп. ( розрахунок суми пені доданий до матеріалів справи).
Згідно з п. 7.2.3. договору, споживач несе відповідальність за несвоєчасне виконання розрахунків за теплову енергію – пеня в розмірі 1 %, належної до сплати суми за кожен день прострочення.
Відповідно до ст. 611 ЦК України, одним з правових наслідків порушення зобов’язання є сплата неустойки (штрафу, пені).
Відповідно до ЗУ „Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошового зобов'язання від 22.11.1996 року за прострочку грошових зобов'язань боржники платять кредиторам пеню в розмірі, який встановлюється договором, але не може перевищувати подвійної облікової ставки НБУ, що діяла у період, в який стягується пеня.
Згідно із ч. 3 ст. 549 Цивільного кодексу України, пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов’язання за кожен   день прострочення виконання.
Згідно ст. З Закону України „Про відповідальність про несвоєчасне виконання грошових зобов'язань" розмір пені за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань обчислюється від простроченої суми та не повинен перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.
Згідно із ч. 1 ст. 230 Господарського кодексу України, штрафними санкціями у   цьому Кодексі визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов’язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов’язання.
Відповідно до ст. 1 Закону України “Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов’язань”, платники грошових коштів сплачують на користь одержувачів цих коштів за прострочку платежу пеню в розмірі, що встановлюється за згодою сторін.
Враховуючи вищевикладене, вимога позивача про стягнення з відповідача 66 грн. 45 коп. пені є обґрунтованою та підлягає задоволенню.
Позивач також просить суд стягнути з відповідача 138 грн. 49 коп. грн. втрат від інфляції та 31 грн. 00оп. 3 % річних.(розрахунок індексу інфляції та 3% річних доданий до матеріалів справи).
Ч. 1, 4 ст. 231 Господарського кодексу України встановлено, що законом, щодо окремих видів зобов'язань, може бути визначений розмір штрафних санкцій, зміна якого за погодженням сторін не допускається. У разі, якщо розмір штрафних санкцій законом не визначено, санкції застосовуються в розмірі, передбаченому договором. При цьому, розмір санкцій може бути встановлено договором у відсотковому відношенні до суми невиконаної частини зобов’язання або у певній, визначеній грошовій сумі, або у відсотковому відношенні до суми зобов’язання незалежно від ступеня його виконання, або у кратному розмірі до вартості товарів (робіт, послуг).
Штрафні санкції за порушення грошових зобов’язань встановлюються у відсотках, розмір яких визначається обліковою ставкою Національного банку України, за увесь час користування чужими коштами, якщо інший розмір відсотків не передбачено законом або договором (ч. 6 ст. 231 Господарського кодексу України).
Нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов’язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов’язання мало бути виконано (ч. 6 ст. 232 Господарського кодексу України).
Частина 2 ст. 625 ЦК України передбачає, що боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.
На підставі вищезазначеного вимога позивача про стягнення з відповідача 138 грн.               49 коп. грн. втрат від інфляції та 31 грн. 00 коп. 3 % річних є обґрунтованою та підлягає задоволенню.
За таких обставин, позов прокурора м. Дружківки, Донецька область, в інтересах держави в особі - орган,   уповноважений   державою   здійснювати   відповідні   функції в спірних відносинах (позивач) Донецької обласної ради в особі Обласного комунального підприємства “Донецьктеплокомуненрго” в особі структурного підрозділу Виробничої одиниці “Дружківкатепломережа”, м. Дружківка, Донецька область до суб’єкта підприємницької діяльності – фізичної особи Ващенко Ольги Валентинівни, м. Дружківка, Донецька область. підлягає задоволенню.   
Згідно з ст. 49 ГПК України, судовий збір покладається на відповідача, поскільки спір доведено до судового розгляду з його вини.
Керуючись ст. ст. 525, 526, 625, 903 Цивільного кодексу України, ст.ст. 173, 174, 175, 193, 230, 231, 232 Господарського кодексу   України, ст. ст. 3, 22, 28, 33, 34, 43, 49, 75, 82, 84, 85, Господарського процесуального кодексу України, суд
 
ВИРІШИВ:
Позов прокурора м. Дружківки, Донецька область, в інтересах держави в особі - орган,   уповноважений   державою   здійснювати   відповідні   функції в спірних відносинах (позивач) Донецької обласної ради в особі Обласного комунального підприємства “Донецьктеплокомуненрго” в особі структурного підрозділу Виробничої одиниці “Дружківкатепломережа”, м. Дружківка, Донецька область до суб’єкта підприємницької діяльності – фізичної особи Ващенко Ольги Валентинівни, м. Дружківка, Донецька область. задовольнити.
Стягнути з суб’єкта підприємницької діяльності – фізичної особи Ващенко Ольги Валентинівни, 84200, Донецька область, м. Дружківка, вул. Леніна б.11, (і/н 2253612349) на користь обласного комунального підприємства “Донецьктеплокомуненерго”, Донецька область, м. Дружківка, 84207, вул. Космонавтів, 39 (структурний підрозділ “Єдиний розрахунковий центр” ОКП “Донецьктеплокомуненерго” на р/р 26006962494214 в ПАТ “ПУМБ” м. Донецьк, МФО 334851, ЄДРПОУ 26221744) 2 121 (дві тисячі сто двадцять одна) грн. 70 коп. основного боргу.
Видати наказ.  
Стягнути з суб’єкта підприємницької діяльності – фізичної особи Ващенко Ольги Валентинівни, 84200, Донецька область, м. Дружківка, вул. Леніна б.11, (і/н 2253612349) на користь Виробничої одиниці ОКП “Донецьктеплокомуненерго” “Дружківкатепломережа”, Донецька область, м. Дружківка, 84207, вул. Космонавтів, 39 (на р/р 26005060163780 в КФ Приватбанк м. Краматорськ, МФО 335548, ЄДРПОУ 05540853) 66 (шістдесят шість)грн. 45 коп. пені, 31 (тридцять одна) грн. 00 коп. 3% річних, 138 (сто тридцять вісім) грн. 49 коп. суми індексу інфляції.
Видати наказ.  
Стягнути з суб’єкта підприємницької діяльності – фізичної особи Ващенко Ольги Валентинівни, 84200, Донецька область, м. Дружківка, вул. Леніна б.11, (і/н 2253612349) на користь Державного бюджету України (код класифікації доходів бюджету 22030001 "Судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050)", одержувач: УДКСУ у м. Запоріжжя (Орджонікідзевський район), 22030001, банк одержувача: ГУДКСУ у Запорізькій області, р/р 31215206783007, МФО 813015, код ЄДРПОУ 38025409) 1 827 (одна тисяча вісімсот двадцять сім) грн. 00 коп. судового збору
Видати наказ.  
Рішення вступає в законну силу через 10 днів з дня його прийняття.
Присутньому в судовому засіданні представнику прокуратури судом роз’яснена           ст. 87 ГПК України.  
             
                           Суддя                                                                             Н.С. Кутіщева - Арнет