flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Прокурора міста Димитрова Донецької області та Державного підприємства „Красноармійськвугілля”

09 лютого 2015, 13:20

 

 

                                                                           ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
                                                                                                   Запорізької області
                                                                                                           У Х В А Л А
 03.02.2015 р.                                                                                                                                       Справа № 905/7971/13
                                                                        
                 Суддя Місюра Людмила Сергіївна, розглянувши звернення в. о. Прокурора м. Димитрова Донецької області № (05-09) 141 вих-15 від 26.01.2015 року про видачу наказу у справі № 905/7971/13
 
За позовом             Прокурора міста Димитрова Донецької області (м. Димитров Донецької області) в інтересах держави в інтересах держави в особі 1) Державної екологічної інспекції України в Донецькій області (м. Донецьк; адреса засновника – Міністерство охорони навколишнього природного середовища України: м. Київ) та 2) Димитровської міської ради (м. Димитров Донецької області)
 
До                            Державного підприємства „Красноармійськвугілля” (м. Димитров Донецької області) в особі Відокремленого підрозділу „Шахта „Центральна” (м. Димитров Донецької області)
 
Про відшкодування збитків в сумі 243 336 грн. 02 коп.
 
Без виклику сторін                       
                                                        В С Т А Н О В И В :
 
До господарського суду Запорізької області 02.02.2015 року за вх. № 09-06/3722 надійшло звернення від в. о. Прокурора м. Димитрова Донецької області (надалі - прокурор) № (05-09) 141 вих-15 від 26.01.2015 року про видачу наказу у справі № 905/7971/13.
Відповідно до довідки про автоматизований розподіл справ (заяв, скарг, клопотань, матеріалів, документі, тощо) від 02.02.2015 р. зазначене звернення призначено до розгляду судді Місюрі Л.С.
Частиною 4 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 12.09.2014 р. № 01-06/1290/14 зазначено, що абзацом другим частини третьої статті 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції”, що у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно із Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
Із зазначеного вище слідує, що заявник при зверненні до суду повинен надати документи і матеріали, які будуть достатніми для ухвалення судом відповідного судового рішення.
Прокурором до свого звернення не було надано суду жодного документу (у т.ч. процесуального) щодо підтвердження факту існування в провадженні господарського суду Донецької області справи № 905/7971/13.
Відповідно до інформації Діловодства господарського суду Донецької області, господарським судом Донецької області, 16.04.2014 року було прийнято рішення у справі № 905/7971/13, яким були задоволені позовні вимоги прокурора, заявлені в інтересах держави в особі позивачів, про відшкодування шкоди в сумі 243 336 грн. 02 коп.
Суд присудив стягнути з відповідача на користь Державного бюджету України, обласного бюджету Донецької обласної ради та місцевого бюджету Селидівської міської ради, завдані порушенням природоохоронного законодавства збитки в розмірі 243 336 грн. 02 коп., а також стягнути з відповідача на користь держави судовий збір у розмірі 4 866 грн. 72 коп.
Також, база даних Діловодства господарського суду Донецької області не містить інформації про оскарження рішення суду від 16.04.2014 року.
З метою не допущення порушень процесуального закону щодо повторної видачі наказів, господарський суд вважає за необхідне призначити судове засідання для розгляду звернення прокурора стосовно видачі наказів у справі № 905/2812/14.
На підставі викладеного, та керуючись ст. ст. 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
 
                                             У Х В А Л И В:
 
1.      Прийняти заяву прокурора про видачу наказів у справі до розгляду по суті.
2.      Засідання суду призначити на           24.02.2015р.    о    14  год.   10   хв. __
Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/вул. Шаумяна, 4, корпус 2, каб. № 208.
3.      В порядку підготовки заяви до розгляду зобов’язати надати:
 
Прокурора у строк до 18.02.2015р.: надати суду всі процесуальні документи господарського суду Донецької області у справі № 905/7971/13 (ухвали, рішення з печатками суду); надати докази на підтвердження не оскарження в апеляційному порядку судового рішення у справі № 905/7971/13 та набрання вказаним рішенням законної сили (інформацію від Харківського апеляційного господарського суду); докази неотримання вами та позивачем наказів господарського суду Донецької області у справі № 905/7971/13; письмово вказати суду всі наявні у вас відомості про засоби зв’язку з позивачами та відповідачем (номери телефонів, факсів, адресу електронної пошти, адресу для листування поза межами зони АТО, за наявності можливості);достовірні відомості щодо перебування позивача (екологічної інспекції), відповідача (як головного підприємства так і відокремленого підрозділу) в ЄДР, у т.ч. на день розгляду справи (довідку/витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців); письмово зазначити, хто є стягувачем за наказом про відшкодування збитків (назва, адреса, код ЄДРПОУ); письмово вказати підстави для стягнення збитків з відповідача одночасно на користь Державного бюджету України, обласного бюджету Донецької обласної ради та місцевого бюджету Селидівської міської ради; письмово вказати підстави стягнення збитків на користь Донецької обласної ради та Селидівської міської ради за умови, що позивачами у справі виступають Державна екологічна інспекція України в Донецькій області та Димитровська міська рада; у випадку неможливості направити письмові пояснення та додані до них документи поштою – надіслати на адресу електронної пошти господарського суду Запорізької області: E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua /із зазначенням номеру справи та судді/;
належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів – надати до матеріалів справи, оригінали надати в судове засідання - суду для огляду. Забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника.
 
Позивача 1 (екологічна інспекція) у строк до 18.02.2015р.: доручення на представника; документи, які засвідчують правовий статус (положення, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку статистики та інш.); всі документи щодо припинення установи; докази публікації в спеціалізованих друкованих засобах масової інформації рішення про припинення юридичної особи; документи щодо призначення ліквідатора та ліквідаційної комісії; письмово вказати, чи затверджений ліквідаційний баланс, або ні; надати суду всі процесуальні документи господарського суду Донецької області у справі № 905/7971/13 (ухвали, рішення з печатками суду); надати докази на підтвердження не оскарження в апеляційному порядку судового рішення у справі № 905/7971/13 та набрання вказаним рішенням законної сили (інформацію від Харківського апеляційного господарського суду); докази неотримання вами наказів господарського суду Донецької області у справі № 905/7971/13; письмово вказати суду всі наявні у вас відомості про засоби зв’язку з другим позивачем та відповідачем (номери телефонів, факсів, адресу електронної пошти, адресу для листування поза межами зони АТО, за наявності можливості); письмово зазначити, хто є стягувачем за наказом про відшкодування збитків (назва, адреса, код ЄДРПОУ); письмово вказати підстави для стягнення збитків з відповідача одночасно на користь Державного бюджету України, обласного бюджету Донецької обласної ради та місцевого бюджету Селидівської міської ради; письмово вказати підстави стягнення збитків на користь Донецької обласної ради та Селидівської міської ради за умови, що позивачами у справі виступають Державна екологічна інспекція України в Донецькій області та Димитровська міська рада; у випадку неможливості направити письмові пояснення та додані до них документи поштою – надіслати на адресу електронної пошти господарського суду Запорізької області: E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua /із зазначенням номеру справи та судді/; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів – надати до матеріалів справи, оригінали надати в судове засідання - суду для огляду. Забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника.
 
Позивача 2 (державне підприємство) у строк до 18.02.2015р.: доручення на представника; документи, які засвідчують правовий статус як головного підприємства так і відокремленого підрозділу (статут, положення, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку статистики та інш.); надати суду всі процесуальні документи господарського суду Донецької області у справі № 905/7971/13 (ухвали, рішення з печатками суду); надати докази на підтвердження не оскарження в апеляційному порядку судового рішення у справі № 905/7971/13 та набрання вказаним рішенням законної сили (інформацію від Харківського апеляційного господарського суду); докази неотримання вами наказів господарського суду Донецької області у справі № 905/7971/13; письмово вказати суду всі наявні у вас відомості про засоби зв’язку з другим позивачем та відповідачем (номери телефонів, факсів, адресу електронної пошти, адресу для листування поза межами зони АТО, за наявності можливості); письмово зазначити, хто є стягувачем за наказом про відшкодування збитків (назва, адреса, код ЄДРПОУ); письмово вказати підстави для стягнення збитків з відповідача одночасно на користь Державного бюджету України, обласного бюджету Донецької обласної ради та місцевого бюджету Селидівської міської ради; письмово вказати підстави стягнення збитків на користь Донецької обласної ради та Селидівської міської ради за умови, що позивачами у справі виступають Державна екологічна інспекція України в Донецькій області та Димитровська міська рада; у випадку неможливості направити письмові пояснення та додані до них документи поштою – надіслати на адресу електронної пошти господарського суду Запорізької області: E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua /із зазначенням номеру справи та судді/; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів – надати до матеріалів справи, оригінали надати в судове засідання - суду для огляду. Забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника.
 
Відповідача у строк до 18.02.2015р.: доручення на представника; документи, які засвідчують правовий статус (статут, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку статистики та інш.); надати суду всі процесуальні документи господарського суду Донецької області у справі № 905/7971/13 (ухвали, рішення з печатками суду); надати докази на підтвердження не оскарження в апеляційному порядку судового рішення у справі № 905/7971/13 та набрання вказаним рішенням законної сили (інформацію від Харківського апеляційного господарського суду); у випадку неможливості направити письмові пояснення та додані до них документи поштою – надіслати на адресу електронної пошти господарського суду Запорізької області: E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua /із зазначенням номеру справи та судді/; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів – надати до матеріалів справи, оригінали надати в судове засідання - суду для огляду. Забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника.
 
Суддя                                                               Л.С. Місюра
 
Витяг зі ст. 83 ГПК України: Суд має право стягувати у доход Державного бюджету України із сторони, що ухиляється від вчинення дій, покладених судом на сторону штраф у розмірі до 1 700 грн.
 
До уваги Прокурора міста Димитрова Донецької області (м. Димитров Донецької області), Державної екологічної інспекції України в Донецькій області (м. Донецьк), Димитровської міської ради (м. Димитров Донецької області) та Державного підприємства „Красноармійськвугілля” (м. Димитров Донецької області) в особі Відокремленого підрозділу „Шахта „Центральна” (м. Димитров Донецької області), справа № 905/7971/13, слухання 24.02.2015р., о 14 годині 10 хвилин.