flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги кредитора Корпорації “Індустріальний Союз Донбасу” у справі № 5/174Б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства “СОДОВИЙ ЗАВОД”

11 лютого 2015, 17:04
 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4
Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88
УХВАЛА
09.02.2015                                                                                                                                              Справа № 5/174Б
Господарський суду складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни,
за участю:
представника ГУЮ у Запорізькій області: Курінної О.О., довіреність № 13/18/846 від 06.02.2015;
голова комітету кредиторів, ФДМУ України, ліквідатор у судове засідання не з’явились,
розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 5/174Б  
про банкрутство боржника – Відкритого акціонерного товариства “СОДОВИЙ ЗАВОД” (Донецька область, м. Слов’янськ);
ліквідатор – арбітражний керуючий Магдєєва Н.М.,
 
ВСТАНОВИВ:
12.01.2015 до господарського суду Запорізької області надійшла заява, вих. №01-32/214 від 30.12.2014, ліквідатора Відкритого акціонерного товариства “СОДОВИЙ ЗАВОД” (Донецька область, м. Слов’янськ, ідент. код – 00204895) арбітражного керуючого Магдєєвої Н.М. про затвердження звітів ліквідатора по витратам та по оплаті послуг ліквідатора, затвердження порядку продажу майна банкрута лотами, тощо.
Ухвалою господарського суду від 15.01.2015 у справі № 5/174Б заяву прийнято до розгляду, засідання суду призначено на 09.02.2015.
У судовому засіданні 09.02.2015 представник Головного управління юстиції у Запорізькій області заявила клопотання про відкладення розгляду справи для ознайомлення з матеріалами справи.
Ліквідатор у судове засідання не з’явилась. Голова комітету кредиторів (Корпорація “Індустріальний Союз Донбасу”) та Фонд Державного майна України повноважних представників у судове засідання не направили.
Згідно із ч. 1 ст. 2 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.
Відповідно до ч. 2 ст. 41 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.
Статтею 77 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу;виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за наявності ухвали суду про таку участь, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів; залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; необхідність заміни відведеного судді, судового експерта. Про відкладення розгляду справи виноситься ухвала, в якій вказуються час і місце проведення наступного засідання.
Враховуючи викладене, з метою повного та всебічного розгляду справи, суд вирішив задовольнити клопотання представника Головного управління юстиції у Запорізькій області та розгляд справи відкласти.
Керуючись ст. ст. 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 41, 45, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд
УХВАЛИВ:
Розгляд справи відкласти та призначити наступне судове засідання на 19.02.2015 об 11 год. 00 хв.
Копію ухвали надіслати: ліквідатору (банкруту); голові комітету кредиторів -Корпорації “Індустріальний Союз Донбасу”, Фонду Державного майна України, Головному управлінню юстиції у Запорізькій області (державному органу з питань банкрутства).
 
Суддя                                                                             Т.М. Шевченко