flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ПАТ “АПК-Інвест” та ПАТ “УАСК “АСКА” по справі № 908/5538/14

17 лютого 2015, 11:21
 номер провадження справи 14/152/14
     
 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
 УХВАЛА
  
 12.02.2015                                                                                                                                   Справа № 908/5538/14
 
Суддя господарського суду Запорізької області Сушко Л.М., розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали справи
за позовом Приватного акціонерного товариства “АПК-Інвест” (юридична адреса – 83003                  м. Донецьк, пр. Ілліча, 89; поштова адреса – 83001 м. Дніпропетровськ, вул. Глінки, 7)
до відповідача Приватного акціонерного товариства “Українська акціонерна страхова компанія “АСКА” (адреса – 83052 м. Донецьк, пр. Ілліча, 100)
про стягнення страхового відшкодування  
 
Без виклику представників сторін 
 
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 02.02.2015р. у справі №908/5538/14 призначено автотоварознавчу експертизу, проведення якої доручено атестованому судовому експерту Булейко Олександру Анатолійовичу. При цьому провадження у справі зупинено до отримання результатів експертизи.
11.02.2015р. від судового експерта Булейко О.А. надійшло клопотання про надання додаткових відомостей, необхідних для видачі висновків експертизи.
Відповідно до зазначеного клопотання, судовий експерт просить суд надати вихідні   дані для проведення необхідних розрахунків, а саме:
- чи мав автомобіль сліди відновлювального ремонту, якщо мав, то яких кузовних деталей;
- чи мав автомобіль сліди аварійних та експлуатаційних пошкоджень деталей, вузлів та агрегатів;
- чи мав автомобіль сліди корозійних пошкоджень кузовних деталей;
- який пробіг автомобіля на момент викрадення.
 Як зазначено в п. 11 Постанови Пленуму ВГСУ №4 від 23.03.2012р. “Про деякі питання практики призначення судової експертизи”, клопотання судового експерта про надання додаткових матеріалів розглядається господарським судом після поновлення провадження у справі; за необхідності для розгляду такого клопотання суд може витребувати матеріали справи з експертної установи, а також повідомити учасників судового процесу про час і місце проведення відповідного судового засідання.
Для вирішення питань, викладених в клопотанні судового експерта Булейко О.А., суд вважає за необхідне поновити провадження у справі та призначити судове засідання.    
Керуючись ст.ст. 79, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд Запорізької області, -   
 
УХВАЛИВ:
 
1. Поновити провадження у справі № 908/5538/14 за позовом Приватного акціонерного товариства “АПК-Інвест” до Приватного акціонерного товариства “Українська акціонерна страхова компанія “АСКА” про стягнення страхового відшкодування з 03 березня 2015 року
2. Судове засідання призначити на 03 березня 2015 року на 14 год. 40 хв.
3. Зобов’язати Сторони викласти у письмовому вигляді та надати суду відповіді на наступні питання:
- чи мав автомобіль сліди відновлювального ремонту, якщо мав, то яких кузовних деталей;
- чи мав автомобіль сліди аварійних та експлуатаційних пошкоджень деталей, вузлів та агрегатів;
- чи мав автомобіль сліди корозійних пошкоджень кузовних деталей;
- який пробіг автомобіля на момент викрадення,
на підтвердження відомостей зазначених у відповідях на поставлені питання Сторонам необхідно обов’язково надати документальне підтвердження цих відомостей.
4. У разі неможливості подання будь-яких документів на виконання вимог ухвали суду надати письмові пояснення щодо неможливості їх подання. Всі документи подавати із клопотанням про залучення до матеріалів справи, в якому обов’язково вказати перелік цих документів.
5. Копії письмових доказів, які подаються до суду, необхідно оформити відповідно до вимог статті 36 Господарського процесуального кодексу України та п. 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 “Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації” затвердженого Наказом Держспоживстандарту України №55 від 07.04.2003р.
6. Зобов’язати учасників процесу направити в судове засідання компетентних представників, повноваження яких оформити у відповідності з вимогами статті 28 Господарського процесуального кодексу України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників сторін (для приєднання до матеріалів справи) та оригінали цих документів (суду для огляду).
7. Ухвалу суду надіслати учасникам судового процесу.
 
 
Суддя                                                                                   Л.М. Сушко