flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги боржника у справі № 130/15-г про банкрутство - Товариства з обмеженою відповідальністю “ТОРГОВИЙ ДІМ “ЗОЛОТИЙ УРОЖАЙ”

20 лютого 2015, 14:33
 номер провадження справи 23/6/15

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
 
УХВАЛА
 
        19.02.2015                                                                            Справа 908/130/15-г
Господарський суд у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни,
без виклику сторін, розглянувши матеріали інформації Державної податкової інспекції у Ворошилівському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області вх.№09-06/8998 від 17.02.2015 у справі №908/130/15-г
за заявою ініціюючого кредитора – Публічного акціонерного товариства “ЗЛАТОБАНК” (01030, м. Київ; ідент. код – 35894495; скорочено – АТ “ЗЛАТОБАНК”)
до боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю “ТОРГОВИЙ ДІМ “ЗОЛОТИЙ УРОЖАЙ” (83086, м. Донецьк, пр. Лагутенка, 13, каб.30; скорочено – ТОВ “ТД “ЗОЛОТИЙ УРОЖАЙ”)
про банкрутство,
розпорядник майна – арбітражний керуючий Власова Світлана Анатоліївна,
ВСТАНОВИВ:
Публічне акціонерне товариство “ЗЛАТОБАНК”, кредитор у справі, звернулось до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство відносно ТОВ “ТД “ЗОЛОТИЙ УРОЖАЙ” (боржник у справі).
Ухвалою господарського суду від 12.01.2015 у справі №908/130/15-г заяву прийнято до розгляду, справі присвоєно номер провадження 23/6/15, підготовче засідання суду призначено на 26.01.2015, зобов’язано арбітражного керуючого Власову Світлану Анатоліївну, кандидатура якої визначена автоматизованою системою, надати суду заяву на участь у справі, від сторін та інших юридичних осіб витребувано документи згідно резолютивної частини ухвали суду.
Ухвалою господарського суду від 26.01.2015 порушено провадження у справі №908/130/15-г про банкрутство ТОВ “ТД “ЗОЛОТИЙ УРОЖАЙ”, визнано грошові вимоги ініціюючого кредитора до боржника в розмірі 64080015,08 грн., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Власову С.А., ухвалено оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет повідомлення про порушення справи про банкрутство ТОВ “ТД “ЗОЛОТИЙ УРОЖАЙ”, попереднє засідання суду на 16.03.2015 о 10-00 год., тощо.
26.01.2015 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет оприлюднене повідомлення №13892 про порушення справи про банкрутство ТОВ “ТД “ЗОЛОТИЙ УРОЖАЙ”.
17.02.2015 до господарського суду надійшла інформація Державної податкової інспекції у Ворошилівському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області (скорочено – ДПІ у Ворошилівському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області) вх.№09-06/8998 від 17.02.2015, в якій податкова інспекція просить врахувати заборгованість боржника перед бюджетом та включити її до реєстру вимог кредиторів.
Відповідно до частини першої статті 23 Закону України про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (далі – Закон про банкрутство) конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов’язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.
Склад і розмір грошових вимог кредиторів визначаються в національній валюті України. Якщо зобов’язання боржника визначені в іноземній валюті, то склад і розмір грошових вимог кредиторів визначаються в національній валюті за курсом, встановленим Національним банком України на дату подання кредитором заяви з грошовими вимогами до боржника. Копії відповідних заяв та доданих до них документів кредитори надсилають боржнику та розпоряднику майна (ч. 2 ст. 23 Закону про банкрутство).
Згідно із частиною третьою статті 23 Закону про банкрутство, заява кредитора має містити: найменування господарського суду, до якого подається заява; ім'я або найменування боржника, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); ім'я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); розмір вимог кредитора до боржника з окремим зазначенням суми неустойки (штрафу, пені); виклад обставин, які підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування; відомості про наявність заставного майна боржника, яке є забезпеченням вимог; перелік документів, які додаються до заяви. До заяви в обов'язковому порядку додаються докази сплати судового збору, докази надсилання копії заяви боржнику і розпоряднику майна, а також документи, які підтверджують грошові вимоги до боржника. Заява підписується кредитором або його уповноваженим представником.
Відповідно до частини першої статті 24 Закону про банкрутство господарський суд не пізніше п’яти днів з дня надходження заяви конкурсного кредитора здійснює перевірку її відповідності вимогам цього Закону. У разі якщо заяву конкурсного кредитора подано без дотримання вимог частини третьої статті 23 цього Закону, господарський суд письмово повідомляє заявника про недоліки заяви та строк, протягом якого він зобов’язаний їх усунути.
Якщо конкурсний кредитор усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до суду. В іншому випадку суд виносить ухвалу про повернення заяви (ч. 2 ст. 24 Закону про банкрутство).
З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне даною ухвалою повідомити заявника – ДПІ у Ворошилівському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області, про недоліки документу (інформації), які полягають у невідповідності поданого документу формі заяви з вимогами до боржника; відсутності доказів надсилання копії заяви боржнику та розпоряднику майна (відповідно до приписів ст. 56 ГПК України – з описом вкладення); відсутності доказів в підтвердження повноважень особи, яка підписала документ (інформацію).
Керуючись ст.ст. 7, 23, 24 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
УХВАЛИВ:
Повідомити заявника – Державну податкову інспекцію у Ворошилівському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області, про наступні недоліки документу (інформації) вх.№09-06/8998 від 17.02.2015: невідповідність поданого документу формі заяви з вимогами до боржника; відсутності доказів надсилання копії заяви боржнику та розпоряднику майна (відповідно до приписів ст. 56 ГПК України – з описом вкладення); відсутності доказів в підтвердження повноважень особи, яка підписала документ (заяву, інформацію).
Встановити строк усунення недоліків – до 02.03.2015.Надати суду, у термін до 02.03.2015: заяву з вимогами до боржника, оформлену відповідно до статті 23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”; докази надсилання копії заяви боржнику та розпоряднику майна (з дотриманням приписів ст. 56 ГПК України); докази в підтвердження повноважень особи, яка підписала документ (заяву) – в.о. начальника Трибунської Г.В. (наказ про призначення).
Копії ухвали надіслати: заявнику – ДПІ у Ворошилівському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області (87515, м. Донецька область, м. Маріуполь, вул. Італійська, 59); боржнику; розпоряднику майна.
 
Суддя                                                            Т.М. Шевченко