flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ПАТ “Фінростбанк” та ТОВ науково-виробниче підприємство “Енерготрансінжиніринг”,

24 лютого 2015, 17:01
 номер провадження справи 7/17/15   
     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
 
УХВАЛА
  
 18.02.2015                                                                         Справа № 908/652/15-г
За позовом: Публічного акціонерного товариства “Фінростбанк” в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ “Фінростбанк”             Волкова О.Ю., м. Одеса.
до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробниче підприємство “Енерготрансінжиніринг”, м. Донецьк.
                                                           Суддя   Кутіщева – Арнет Н.С.    
 
 Представники:
від позивача: не з’явився 
від відповідача: не з’явився  
                                                                                
          До господарського суду Запорізької області звернувся позивач з позовною заявою   про стягнення суми 2  603 757,48 дол. США, що є еквівалентом 41  118  668 грн. 31коп. заборгованості за кредитним договором № 156 від 03.04.2013р.    
Ухвалою суду від 04.02.2015р. порушено провадження по справі, судове засідання призначено на 18.02.2015р. 
Ухвала суду була направлені на адреси сторін, в установленому законом порядку та в строк. Додатково ухвала розміщена на офіційному веб - порталі “Судова влада України”.
Судовий процес ведеться без застосуванням засобів технічної фіксації судового процесу.
Представники сторін в судове засідання не з’явились. Про причини неявки своїх представників суд не повідомили. 
Згідно ст. 22 ГПК України, сторони зобов’язані добросовісно користуватися належними їх процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи. 
Згідно ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.
Згідно зі ст. 34 ГПК України, господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи.
Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.   
Згідно ст. 4-5 ГПК України, невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим кодексом та іншими законами України.   
 Відповідно до ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез’явлення в судове засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, неподання витребуваних доказів необхідність витребування нових доказів.
Враховуючи те, що представники сторін в судове засідання не з’явились, вимоги ухвали суду не виконали, а також враховуючи те, що в суду виникла необхідність витребування нових доказів у справі, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 22, 33, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд,
 
УХВАЛИВ:
 
1.   Судове засідання відкласти на 04.03.2015р. в 10:45г.
2.    Задовольнити клопотання про витребування доказів.
3. В порядку ст. 22 Господарського процесуального кодексу України, -                                        Публічному акціонерному товариству “ФІНРОСТБАНК” надати суду:
- копію кредитної справи Товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробниче підприємство “Енерготрансінжиніринг” за кредитним договором №156 від 03.04.2013р.;
- оригінал кредитної справи за кредитним договором №156 від 03.04.2013р. (для огляду);
- підтвердження наявності або відсутності пролонгації кредитного договору №156 від 03.04.2013р.
- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та не має рішення цих органів з такого спору;
- оригінали всіх наявних документів, копії яких додані до позовної заяви (для огляду в судовому засіданні);
- витяги від Державного реєстратора про включення позивача та відповідачів до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на день звернення до суду з даним позовом;
- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування - оригінал і належну копії Статуту (Положення);
- направити в судове засідання компетентного представника.
 
Відповідачу:
- надати суду відзив на позовну заяву;
- направити в судове засідання компетентного представника.
   Попередити позивача, що у випадку нез’явлення та неподання витребуваних ухвалою суду доказів, позовні вимоги на підставі п. 5 ст. 81 ГПК України будуть залишені без розгляду.
          Попередити сторони, що у випадку ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, будуть застосовані санкції, передбачені п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України.
 
 
                          Суддя                                                                   Н.С. Кутіщева - Арнет