flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги боржника ТОВ «Коммерческо-Производственная Фирма «Алкор» по справі № 905/1807/14

24 лютого 2015, 17:39
             Номер провадження справи 16/28/15
 
                                                                                             ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
                                                                                                   Запорізької області
                                                                                                   У Х В А Л А                               
про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство
 
24.02.2015                                                                                                                                                     Справа № 905/1807/14
Суддя Ніколаєнко Р.А.,    розглянувши   матеріали заяви 
кредитора – публічного акціонерного товариства “Дочірній банк Сбербанку Росії” (АТ “Сбербанк Росії”), 01034, м.Київ, вул.Володимирська, 46
до боржника – товариства з обмеженою відповідальністю “Коммерческо-производственная фирма “Алкор”, 83096, м.Донецьк, Куйбишевський район, вул.Куйбишева, 120-а, код ЄДРПОУ 25580903 
про порушення справи про банкрутство,
 
                                                           ВСТАНОВИВ:
 
Ухвалою господарського суду Донецької області від 24.03.2014 у справі № 905/1807/14 повернуто без розгляду заяву кредитора – АТ “Сбербанк Росії” про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ “Коммерческо-производственная фирма “Алкор”.
Постановою Донецького апеляційного господарського суду від 23.04.2014 у справі № 905/1807/14, яка набрала законної сили та яку не скасовано судом вищої інстанції, вказану ухвалу господарського суду Донецької області від 24.03.2014 у справі № 905/1807/14 скасовано, а справу передано на розгляд господарського суду Донецької області.
Згідно з ч. 1 ст. 1 Закону України від 12.08.2014 № 1632-VII “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції” (далі –Закон), у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції таким судам, та зобов’язано забезпечити розгляд, зокрема, господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, - господарськими судами, що визначаються головою Вищого господарського суду України.
Відповідно до ч. 3 ст. 1 Закону справи, розгляд яких не закінчено і які перебувають у провадженні місцевих, апеляційних судів, розташованих в районі проведення антитерористичної операції, в разі неможливості здійснювати правосуддя передаються судам відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності протягом десяти робочих днів з дня прийняття розпорядження головою відповідного вищого спеціалізованого суду.
Розпорядженням голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 № 28-р “Про зміну територіальної підсудності господарських справ” визначено, що розгляд господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області, здійснюється господарським судом Запорізької області.
В пункті 3 листа Вищого господарського суду України від 12.09.2014 № 01-06/1290/14 “Про Закон України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції” вказується, що справи, розгляд яких не закінчено і які перебувають у провадженні місцевих, апеляційних судів, розташованих в районі проведення АТО, в разі неможливості здійснювати правосуддя передаються судам відповідно до частини третьої статті 1 Закону.
Зазначена передача здійснюється шляхом винесення відповідних ухвал на підставі наведеної норми Закону та частини першої статті 17 Господарського процесуального кодексу України.
Однак, листом господарського суду Донецької області від 03.09.2014 № 01-40/221 повідомлено про неможливість направлення справ, які знаходяться в провадженні господарського суду Донецької області на адресу господарського суду Запорізької області.
На даний час в господарському суді Запорізької області   матеріали справи № 905/1807/14 господарського суду Донецької області відсутні.
На такий випадок ст. 1 Закону передбачає, що у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
 19.02.2015 господарським судом Запорізької області отримано заяву АТ “Сбербанк Росії” (б/н від 17.02.2015), з якою з метою вчинення господарським судом відповідних процесуальних дій надані документи та матеріали зі справи № 905/1807/14.
Шляхом автоматичного розподілу справ між суддями розгляд матеріалів заяви по справі   № 905/1807/14 призначено судді Ніколаєнку Р.А.
Подані АТ “Сбербанк Росії” матеріали зі справи № 905/1807/14 слід прийняти до розгляду.
 Шляхом застосування автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство у даній справі визначено арбітражного керуючого Овсієнко Аллу Вікторівну (свідоцтво арбітражного керуючого № 1714 від 31.07.2013; ідент. № 2605408729; адреса: вул. Леонова, 1а, оф. 9. м.Запоріжжя, 69006).
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 9, 10, 12, 114 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 64, 65 Господарського процесуального кодексу України, суд
 
У Х В А Л И В:
 
 Прийняти до розгляду подані АТ “Сбербанк Росії” матеріали зі справи господарського суду Донецької області № 905/1807/14  за заявою кредитора – АТ “Сбербанк Росії” про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ “Коммерческо-производственная фирма “Алкор”, м.Донецьк.
   Справі присвоїти номер провадження 16/28/15. 
Підготовче засідання суду призначити на 10.03.2015 о 12.00.      
Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул.Тюленіна, 21/Шаумяна, 4, корп.2 (к.216).
Зобов’язати до проведення засідання представити суду:
кредитора – документи про правовий статус, оригінали доданих до заяви документів (для огляду); докази неплатоспроможності боржника; копії матеріалів виконавчого провадження за наказом господарського суду Донецької області від 01.11.2011 по справі № 28/177; відомості про майновий стан боржника (інформаційні довідки з Держаної реєстраційної служби, ДАІ, ЦДЗК тощо); відомості про розрахункові рахунки боржника в банківських установах; довідки з державних реєстрів обтяжень щодо наявності відомостей про майно боржника у реєстрах; докази на підтвердження суми вимог до боржника, які не забезпечені заставою майна боржника та суми вимог, які заставою майна забезпечені;
боржника - Статут, свідоцтво про державну реєстрацію, довідки про включення до ЄДРПОУ та ЄДР (копії – у справу); обґрунтований відзив на заяву кредитора, оригінали документів на підтвердження заперечень; довідку про загальну суму заборгованості перед кредиторами, в т.ч. по заробітній платі працівникам, а також заборгованості по податках і зборах (обов’язкових платежах); довідку про майно та його місцезнаходження, а також про всі рахунки в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків, довідки про залишки коштів на рахунках; письмові пояснення з приводу достатності (недостатності) активів для розрахунків з кредитором, документи на підтвердження пояснень; відомості про вжиті заходи до погашення заборгованості перед кредитором; баланс підприємства на останню звітну дату; інвентаризаційну відомість;
ВДВС – довідку про наявність виконавчих документів щодо боржника та про вжиті заходи щодо стягнення безспірних сум з боржника з документальним підтвердженням; витяг з Державного реєстру виконавчих проваджень про наявні виконавчі провадження за участю боржника; копії матеріалів виконавчого провадження за наказом господарського суду Донецької області від 01.11.2011 по справі № 28/177;
ДПІ – довідку про податкову заборгованість боржника та про надання ним останньої податкової звітності; відомості про наявні у боржника рахунки в установах банків із зазначенням дат відкриття та закриття; інформацію про призначення та проведення податкових перевірок щодо боржника відповідно до закону, акти та матеріали перевірок;
державного реєстратора - довідку та витяг з ЄДР про наявні реєстраційні записи щодо боржника; інформацію про те, чи є боржник засновником інших підприємств; 
Запорізьку філію Інформаційного центру Міністерства юстиції України   витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна щодо наявності майна боржника у реєстрах;
Головне управління статистики – довідку про включення боржника до ЄДРПОУ, про надання   звітності в органи статистики;
арбітражного керуючого Овсієнко А.В. - заяву на участь у даній справі відповідно до вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” разом з копією договору страхування ризиків   діяльності арбітражного керуючого та копією ліцензії (оригінал для огляду в судове засідання).
 
Явку в засідання уповноважених представників сторін, арбітражного керуючого Овсієнко А.В.   в судове засідання визнати обов’язковою.
 
Копії даної ухвали надіслати кредитору, боржнику, арбітражному керуючому Овсієнко А.В, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Запорізькій області, державному реєстратору реєстраційної служби Запорізького МУЮ (Орджонікідзевський   район), Жовтневій ОДПІ м Маріуполя,   Головному управлінню статистики у Донецькій області,   Запорізькій філії Інформцентру Мінюсту України, УДВС ГУЮ у Донецькій області                     
 
 
Суддя                                                                                Р.Ніколаєнко