flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Прокурора Новоазовського району Донецької області, Павлопільську сільську раду, та Головне управління Держземагенства у Донецькій області, м. Донецьк по справі № 905/6788/13

26 лютого 2015, 08:52

 

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Запорізької області
УХВАЛА
про відкладення розгляду справи
 
від 19.02.2015р.
у справі № 905/6788/13
 
За позовом: Прокурора Новоазовського району Донецької області, м. Новоазовськ Донецької області в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах –
позивач-1: Павлопільська сільська рада, с. Павлопіль Новоазовського району Донецької області
позивач-2: Головне управління Держземагенства у Донецькій області, м. Донецьк
до відповідача: Публічного акціонерного товариства “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча”, м. Маріуполь Донецької області
про скасування державного акту на право постійного користування землею та припинення користування земельною ділянкою
 
За зустрічним позовом: Публічного акціонерного товариства “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча”, м. Маріуполь Донецької області
до відповідача-1: Павлопільської сільської ради, с. Павлопіль Новоазовського району Донецької області
до відповідача-2: Головного управління Держземагенства у Донецькій області,                        м. Донецьк
про визнання права ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” на користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення, загальною площею 3 555,5 га.
за участю Прокурора Новоазовського району Донецької області
 
 
Суддя Серкіз В.Г.
 
Представники:
від Павлопільської сільської ради: не з’явився
від Головного управління Держземагенства у Донецькій області: не з’явився
від  ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча”: Сіріноьк О.М, довіреність № 09/97 від 26.01.2015р.
від Прокуратури: Дядюшева К.Є., посвідчення № 023838 від 24.12.2013р.
 
 
Розглядається позовна заява Прокурора Новоазовського району Донецької області в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах – Павлопільської сільської ради (позивач-1) і Головного управління Держземагенства у Донецькій області (позивач-2) до Публічного акціонерного товариства “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” проскасування державного акту на право постійного користування землею та припинення користування земельною ділянкою, та зустрічна позовна заява Публічного акціонерного товариства “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” доПавлопільської сільської ради (відповідач-1) і до Головного управління Держземагенства у Донецькій області(відповідач-2) провизнання права ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” на користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення, загальною площею 3 555,5 га. за участюПрокурора Новоазовського району Донецької області.
09.01.2015р. ухвалою суду прийнято справу № 905/6788/13 та призначено до розгляду на 02.02.2015р.
Ухвалою суду від 02.02.2015р. розгляд справи відкладено на 19.02.2015р., у зв’язку з неявкою представників позивачів.
Прокурор в судовому засіданні підтримав позовні вимоги, з підстав викладених у позовній заяві № 71-714вих-13 від 18.09.2013р., просить суд скасувати державний акт на право постійного користування землею серії ДН 00014від 23.11.1994р. та припинити користування земельною ділянкою, а також, в судовому засіданні підтримав відзив на зустрічну позовну заяву № 05/2-158вих-15 від 02.02.2015р. та просить суд відмовити позивачу в задоволені зустрічної позовної заяви в повному обсязі. Також, в судовому засіданні прокурор надав копію пояснення Прокурора Новоазовського району Донецької області № (05-58)-2вих-15 від 17.02.2015р. від 17.02.2015р. та копію відзиву на зустрічну позовну заяву, в якій Головне управління Держземагенства у Донецькій області просить суд відмовити в задоволені зустрічної позовної заяви у повному обсязі.
Представник Публічного акціонерного товариства “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” у судовому засіданні підтримав зустрічні позовні вимоги, з підстав викладених у зустрічній позовній заяві та просить суд визнати право ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” на користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення, загальною площею 3 555,5 га. Також, підтримав в судовому засіданні відзив на позовну заяву від 29.01.2015р. та просить суд відмовити позивачу в задоволені позовної заяви в повному обсязі.
Представники Павлопільської сільської ради та Головного управління Держземагенства у Донецькій області в судове засідання не прибули, про дату, час та місце проведення судового засідання були повідомлені належним чином ухвалою суду. Підстави неявки суду не відомі.
За змістом ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному судовому засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез’явлення в судове засідання представників Павлопільської сільської ради та Головного управління Держземагенства у Донецькій області.
 Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти та призначити судове засідання на 02.03.2015р.
Керуючись ст.ст. 77, 86 ГПК України, суд
 
УХВАЛИВ:
 
1.      Розгляд справи відкласти.
2.      Призначити судове засідання на 02.03.2015р. о/об 11 год. 30 хв.
3.      Зобов'язати надати:
Прокурора, Павлопільську сільську раду та Головне Управління Держземагенства у Донецькій області документи, що посвідчують правовий статус (оригінали суду для огляду); нормативне та документальне обґрунтування заявлених вимог з посиланням на конкретні норми матеріального права (витяги з закону) та документальні докази; рішення Новоазовської районної ради від 17.06.1993р. “Про передачу Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча земель колгоспу “Авангард” для сільськогосподарського користування”; державний акт на право постійного користування землею серії ДН № 00014; акт перевірки дотримання суб’єктами господарювання вимог земельного законодавства від 12.04.2013р; витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, щодо адреси ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” та знаходження його на теперішній час в державному реєстрі; листування з ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” по суті спору; нормативне та документальне обґрунтування заперечень проти зустрічних позовних вимог згідно діючого законодавства – письмовий відзив на зустрічну позовну заяву, відзивна зустрічну позовну заяву представити суду і до судового засідання направити на адресу ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” (докази відправлення надати в судове засідання); забезпечити явку компетентних представників у судове засідання /довіреність на представників/.
Також, суд попереджає Павлопільську сільську раду та Головне Управління Держземагенства у Донецькій області, що неявка їх представників в судове засідання може бути підставою до залишення позову без розгляду, відповідно до ст. 81 ГПК України.
ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча”нормативне та документальне обґрунтування заперечень проти позовних вимог згідно діючого законодавства – письмовий відзив на позовну заяву, відзивна позовну заяву представити суду і до судового засідання направити на адресу позивачів та прокурора (докази відправлення надати в судове засідання); рішення Новоазовської районної ради від 17.06.1993р. “Про передачу Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча земель колгоспу “Авангард” для сільськогосподарського користування”; державний акт на право постійного користування землею серії ДН № 00014; листування з прокурором та позивачами по суті спору; належним чином засвідчені копії витребуваних документів – у справу, оригінали – суду для огляду. Забезпечити явку компетентного представника у судове засідання /довіреність на представника/.
 
Явку представників сторін в судове засідання визнати обов’язковою.
 
 
Виписка із ст. 83 ГПК України: Суд має право стягнути в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону
 
 
Суддя                                                                                            В.Г.Серкіз