flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Приватного підприємства “Ольяна” та ПАТ “Енергомашспецсталь”

26 лютого 2015, 12:15
 номер провадження справи 1/52/14
     
 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 
 УХВАЛА
  
24.02.2015                                                                                                                       Справа № 908/6331/14
 
Суддя господарського суду Запорізької області Немченко О.І., розглянувши матеріали
за позовом: Приватного підприємства “Ольяна” (61103, м. Харків, вул. Балакірєва, б. 46, кв. 126; адреса для листування: 61103, м. Харків, вул. 23 Серпня, б. 67 А, кв. 1)
до відповідача: Публічного акціонерного товариства “Енергомашспецсталь” (84306, Донецька область, м. Краматорськ)
про стягнення 56 256 грн. 80 коп.
 
Суддя Немченко О.І.
 
Представники сторін:
від позивача – не з’явився
від відповідача – не з’явився
 
                                                                ВСТАНОВИВ:
 
Приватне підприємство “Ольяна” звернулося до господарського суду Запорізької області з позовною заявою про стягнення стягнення 56 256 грн. 80 коп. ( з яких: 44       300,00 грн. - сума осноаного боргу, 8 461,30 грн.- інфляційних втрат, 3 495,50 грн.- 3% річних) з Публічного акціонерного товариства “Енергомашспецсталь”.
Позов заявлено на підставі ст. 525, 526, 530, 629, 712 ЦК України, ст. 193 ГК України і обгрунтовано неналежним виконанням відповідчем договірних зобовязань з оплати отриманого від позивача товару.
30.12.2014 р. позовну заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі, судове засідання призначено на 27.01.2015 р., про що сторони були повідомлені належним чином, відповідно до вимог Господарського процесуального кодексу України.
22.01.2015 року від позивача надійшло правове та документальне обгрунтування позовних вимог.
26.01.2015 року до канцелярії господарського суду Запорізької області від відповідача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку із неможливістю явки представника відповідача та надання додаткових документів, акта звіряння та обґрунтованого відзиву і платіжних документів про часткову оплату.
Представник відповідача в судове засідання 27.01.2015р. не з’явився.
За клопотанням присутнього у судовому засіданні представника позивача розгляд справи здійснювався без застосування технічних засобів фіксації судового процесу.
Представник позивача заявив клопотання про долучення до матеріалів справи правове та документальне обґрунтування позовних вимог які були подані раніше до канцелярії суду. Суд задовольнив клопотання представника позивача.
Судом було оголошено клопотання відповідача про відкладення розгляду справи.
Зважаючи на неявку в судове засідання представника відповідача, його клопотання про відкладення розгляду справи та не виконання відповідачем ухвали суду, судом було вирішено відкласти розгляд справи на 24.02.2015 р. о 14 год. 30 хвил., зобов`язавши сторони виконати вимоги суду.
19.02.2015 р. від відповідача у справі надійшов відзив на позовну заяву, в якому відповідач просить відмовити у повному обсязі у задоволенні позовних вимог позивача, у зв’язку із відсутністю доказів направлення позивачем відповідачу рахунків та сертифікатів, згідно п. 6.1 договору, тоді як відповідно до п. 5.2 договору датою поставки товару вважається дата його вручення покупцю з додаванням пакету документів, обумовлених у п. 6.1 договору.
В судове засідання представники сторін не з’явились.
Телеграмою представник позивача просив суд відкласти розгляд справи, у зв’язку із неможливістю прибути у судове засідання уповноваженого представника та продовжити строк розгляду справи.
Статтею 77 ГПК України встановлено, що нез’явлення в судове засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, є підставою для відкладення розгляду справи в межах строків, встановлених ст. 69 ГПК України.
Відповідно до ст. 69 ГПК України, враховуючи заявлене клопотання позивача про продовження строку вирішення спору, суд вирішив продовжити строк вирішення спору на 15 днів.
На підставі викладеного, зважаючи на неявку в судове засідання представників сторін, клопотання позивача про продовження строку вирішення спору та відкладення розгляду справи, судом вирішено відкласти розгляд справи на 10.03.2015 р. о 14 год. 30 хвил. Зобов`язати сторони виконати вимоги суду, викладені у даній ухвалі.
Керуючись ст.ст. 22, 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
УХВАЛИВ :
 
1. Продовжити строк вирішення спору на 15 днів.
2. Розгляд справи відкласти.
3. Судове засідання призначити на 10.03.2015 р. о 14 год. 30 хв.
4. Зобов’язати сторони:
Позивача - надати суду: всі оригінали документів, доданих до позовної заяви та на які є посилання у позовній заяві; договір поставки, специфікації та інші додатки до нього, накладні та докази поставки товару за накладними на виконання договору поставки, довіреності, податкові накладні, банківські виписки, платіжні документи; докази наявності спірної заборгованості саме за вказаними Вами накладними (розрахунок заборгованості, що борг виник саме за цими видатковими накладними саме на таку дату та у заявлених сумах), докази вручення відповідачу товару з пакетом документів, передбачених п. 6.1 договору та настання строків оплати за товар у заявленій до стягнення сумі; інші докази в підтвердження виконання сторонами договірних зобов’язань (листи, заявки, рахунки, товаросупровідні документи, тощо); всі докази в підтвердження наявності спірної заборгованості (всі докази часткової оплати товару за накладними); докази направлення позивачем відповідачу претензій, вимог, листів тощо та докази отримання їх відповідачем та надання відповіді; уточнити загальну кількість днів прострочення при нарахуванні 3% річних; письмові докази, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору; провести звірку взаємних розрахунків з відповідачем; довіреність на представника.
Відповідача - надати суду: акт звірки, правовстановлюючі документи, довідку про підтвердження повних банківських реквізитів; виписку з банківського рахунку або платіжні документи що підтверджують перерахування Вами коштів відповідно до умов договору поставки № 15/1149 від 23.08.2011 р., специфікацій та накладних та наявність спірної заборгованості саме за вказаними позивачем видатковими накладними; докази отримання товару без товаросупровідних документів та звернення до позивача із вимогами про вручення цих документів чи застосування до позивача відповідальності, відповідно до умов договору; докази виникнення між сторонами спірних правовідносин саме на виконання умов договору поставки № 15/1149 від 23.08.2011 р.; всі оригінали (для огляду суду) та належним чином завірені копії документів, доданих позивачем до позовної заяви та на які є посилання у позовній заяві; розрахункові документи, товаротранспортні та податкові накладні; довіреності на отримання товару; інші докази (у разі наявності) в підтвердження виконання сторонами договірних зобов’язань (листи, заявки, рахунки, товаросупровідні документи, платіжні вимоги (доручення), акти приймання-передачі, тощо); докази в підтвердження виникнення спірної заборгованості саме за певними накладними; контррозрахунок сум основного боргу, 3% річних та інфляційних витрат (із посиланням на видаткові накладні та проплати і періоди виникнення простроченої заборгованості); листування з позивачем щодо спірних правовідносин; письмовідокази, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору; провести звірку взаємних розрахунків з позивачем на день подання позову та на день розгляду справи в суді (акт звірки підписаний з боку директора (чи директора та бухгалтера) товариства, в якому міститься посилання на договір поставки, специфікації та накладні, проплати надати суду); довіреність на представника.
 
Відповідачу копію відзиву із доданими документами терміново направити позивачу (на адресу для листування), докази направлення надати в судове засідання.
 
Акт звірки, письмові пояснення, відзив (заперечення) та належним чином завірені копії витребуваних документів надати заздалегідь (до 05.03.2015) до канцелярії суду чи заздалегідь направити до суду поштовим (а також і електронним) зв’язком.
 
Явку уповноважених представників сторін визнати обов’язковою.
 
Копії ухвали направити сторонам у справі.
 
ВТРЕТТЄ попередити сторони, що у разі невиконання вимог суду, викладених у вищезазначеній ухвалі, суд має право згідно з п.    5 ст.     83 Господарського процесуального кодексу України, стягнути в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
 
 
                    Суддя                                                                                         О.І. Немченко