flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ПАТ “Українська акціонерна страхова компанія Аска” (відповідач) по справі № 908/1295/15-г

05 березня 2015, 15:10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Запорізької області
У Х В А Л А
про порушення провадження у справі
 
03 березня 2015 року                                                                           Справа № 908/1295/15-г
м. Запоріжжя                                                                                            провадження № 3/6/15
 
Суддя Соловйов В.М., розглянувши матеріали
за позовом: Публічного акціонерного товариства “Страхова компанія “Універсальна” (04080, м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 48А, ідентифікаційний код 220113829)
до відповідача: Приватного акціонерного товариства “Українська акціонерна страхова компанія Аска” (83052, Донецька область, м. Донецьк, пр-т. Ілліча, буд. 100, ідентифікаційний код 13490997, електронна адреса: aska-info@aska.com.ua)
про стягнення 3 602, 92 грн.
 
 
Відповідно до довідки про автоматичний розподіл справ між суддями від 02.03.2015р. справу призначено для розгляду судді Соловйову В.М.
Згідно ст. 1 Закону України від 12.08.2014р. № 1632-VII "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції" у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції таким судам, та зобов’язано забезпечити розгляд:
господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, - господарськими судами, що визначаються головою Вищого господарського суду України.
Розпорядженням Вищого господарського суду України від 02.09.2014р. № 28-р “Про зміну територіальної підсудності господарських справ” на підставі подання Державної судової адміністрації України від 26.08.2014 № 8-4166/14 та від 29.08.2014               № 8-4211/14, ст. 1 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції", ст. 34 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" визначено, що розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, здійснюється такими судами:
господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області, господарським судом Запорізької області.
Отже, позовна заява за териториальністю підлягає розгляду у господарському суді Запорізької області.
Розглянувши надані матеріали, вважаю їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.
 
Керуючись ст. 61, 64, 65 ГПК України, суд
 
У Х В А Л И В:
 
1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.
2. Присвоїти справі номер провадження № 3/6/15.
3. Призначити справу до судового розгляду в судовому засіданні на 23.03.2015р. об 11 год. 00 хв. 
4. Справа буде розглядатися суддею Соловйовим Володимиром Миколайовичем в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя,   вул. Тюленіна, 21/Шаумяна, 4, корпус № 2, каб. № 222.
5. З метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору вчинити дії по підготовці справи до розгляду, у зв’язку з чим зобов’язати:
Позивача - надативсі документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Крім того, надати документи, які посвідчують правовий статус, зокрема належним чином оформлений Витяг (Виписку) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців стосовно позивача та відповідача станом на час розгляду справи; доручення на представника; нормативне обґрунтування заявлених вимог із документальним підтвердженням обставин, викладених у позові.
Представнику позивача в судовому засіданні мати при собі оригінали поданих разом з позовною заявою копій документів, у тому числі виготовлених з використанням технічних засобів, для їх можливого огляду під час судового розгляду з наступним поверненням цих оригіналів.
Надати власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору.
Письмові відомості (повідомлення для суду, довідку, акт звірки тощо) про наявність боргу та його розмір станом на час розгляду справи в судовому засіданні 23.03.2015р.
Належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.
Також, зобов’язати позивача:
направити на адресу відповідача дану ухвалу через відповідні організації, які не призупинили прийом поштових відправлень до зони проведення АТО, або надати документи які підтверджують неможливість надсилання копії позовної заяви і доданих до неї документів на адресу відповідача
вжити інших заходів щодо вручення цієї ухвали безпосередньо відповідачу (нарочно).
Належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.
Відповідача - надативсі документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Крім того надатидокументи, які посвідчують правовий статус; пропонується надати відзив на позовну заяву і всі докази в його обґрунтування, копію відзиву направити до дня судового засідання позивачу; листування з позивачем по суті спору (з доказами направлення або вручення вихідної кореспонденції); доручення на представника.
У разі заперечення проти розрахунку суми збитків в розмірі 3 602, 92 грн. надати власний контррозрахунок.
Письмові відомості (повідомлення для суду, довідку, акт звірки тощо) про наявність боргу та його розмір станом на час розгляду справи в судовому засіданні 23.03.2015р.
У випадку сплати (часткової сплати) суми боргу надати суду відповідні платіжні документи.
Належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.
Сторонам - провести звірку розрахунків на предмет з’ясування суми боргу з урахуванням можливого, на день розгляду справи, погашення цієї суми відповідачем, для чого відповідачу у строк до 23.03.2015р. звернутися до позивача. Акт звірки надати в засідання суду. У разі ухилення однієї з сторін від звірки чи перешкоджання її здійсненню, іншій стороні надати відповідні докази.
6. Подання письмових доказів сторонами має здійснюватися до дня судового засідання з супровідним листом через службу діловодства суду.
Суд звертає увагу сторін на те, що вимоги до змісту та розташування реквізитів документів встановлені п.5 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003), затвердженої Наказом Держспоживстандарту України 07.04.2003 року № 55.
Пунктом 5.27 цієї Уніфікованої системи встановлено, що відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів “Згідно з оригіналом”, назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту 23.
Зазначені положення Уніфікованої системи необхідно обов’язково враховувати учасникам судового процесу при засвідченні копій документів, що подаються до суду.
7. Згідно п. 5 ч. 1 ст. 83 ГПК України, господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700, 00 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
 
 
Суддя                                                              В.М. Соловйов