flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги кредитора ТОВ ТОРГОВИЙ ДІМ “УКРТРАНС” у справі № 5/147Б про банкрутство ТОВ “МАШЕКСПОРТ”

11 березня 2015, 16:40

 

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4
Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88
УХВАЛА
03.03.2015                                                                                                                                                               Справа № 5/147б
Господарський суд Запорізької області у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни, розглянувши матеріали клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю “МАШЕКСПОРТ” (87513, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, 26 квартал, буд.1, ідент. код – 30073565) арбітражного керуючого Патерилова В.В. у справі №5/147б
за заявою кредитора – Товариства з обмеженою відповідальністю “ТОРГОВИЙ ДІМ “УКРТРАНС” (83015, м. Донецьк, пр. Миру, 13, офіс 8)
про банкрутство боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю “МАШЕКСПОРТ” (87513, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, 26 квартал, буд.1);
ліквідатор – арбітражний керуючий Патерилов В.В.,
ВСТАНОВИВ:
02.03.2015 до господарського суду Запорізької області надійшло клопотання (вх. № 1521/09-05) ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю “МАШЕКСПОРТ” арбітражного керуючого Патерилова В.В. про розгляд та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, тощо.
Відповідно до частини першої статті 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінити територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції таким судам, та забезпечити розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, - господарськими судами, що визначаються головою Вищого господарського суду України.
У пункті першому розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 №28-р визначено, що розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, здійснюється такими судами:
- господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області, господарським судом Запорізької області;
                     <...>
Відповідно до пункту другого цього ж розпорядження визначено господарським судам Донецької і Луганської областей, Донецькому апеляційному господарському суду справи, розгляд яких не закінчено і які перебувають у провадженні цих судів, передати господарським судам відповідно до пункту першого цього розпорядження протягом десяти робочих днів з дня його прийняття.
На час звернення ліквідатора із даними клопотаннями справа №5/147б до господарського суду Запорізької області не надходила.
Судом з’ясовано, що справа № 5/147б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “МАШЕКСПОРТ” зареєстрована в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області. На час зміни територіальної підсудності справа перебувала на стадії ліквідаційної процедури і розгляд її не було завершено.
Згідно із частиною третьою статті 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
У зв'язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції” в інформаційному листі від 12.09.2014 №01-06/1290/14 Вищий господарський суд України звернув увагу на таке: достатність поданих учасниками судового процесу документів і матеріалів для вчинення необхідних процесуальних дій визначається тим судом, до якого згідно з установленою підсудністю звернувся заявник, з урахуванням змісту цих документів (матеріалів) і конкретних обставин справи. З огляду на викладене відповідні процесуальні дії вчиняються:
а) по можливості - без відновлення втраченої справи або її частини (тобто за наявними документами і матеріалами), оскільки це забезпечує більш оперативний захист прав та охоронюваних законом інтересів учасника (учасників) судового процесу;
б) за відсутності такої можливості (тобто за недостатності поданих документів і матеріалів для вчинення процесуальних дій) - згідно з пунктом 7 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 N 18 “Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції” (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.2014 N 2). При цьому відновлення втрачених справ, незалежно від того, на якій стадії розгляду вони перебували (в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанцій), здійснюється місцевими господарськими судами (Запорізької і Харківської областей); якщо необхідно здійснити апеляційний або касаційний розгляд справи, її матеріали після такого відновлення передаються названими судами відповідно до суду апеляційної або касаційної інстанцій.
З огляду на викладені норми та роз’яснення, суд приймає та призначає до розгляду в засіданні господарського суду заяву ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Патерилова В.В. (вх. № 1521/09-05 від 02.03.2015).
Керуючись ст.ст. 2, 7, 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 41, 62, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, ст. 34 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, п. 1 розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 №28-р, господарський суд Запорізької області
УХВАЛИВ:
Прийняти до розгляду клопотання ліквідатора банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю “МАШЕКСПОРТ” (м. Донецьк) - арбітражного керуючого Патерилова В.В. (вх. № 1521/09-05 від 02.03.2015) про розгляд та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута. Призначити клопотання до розгляду в засіданні господарського суду Запорізької області на 23.03.2015 об 11-00 год. Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4, корпус 1, каб.№304.
Копію ухвали надіслати: ліквідатору (банкруту); кредиторам: ТОВ ТОРГОВИЙ ДІМ “УКРТРАНС”, Відділу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Маріуполі Донецької області, Маріупольській міській виконавчій дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
 
Суддя                                                                       Т.М. Шевченко