flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома ТОВ Інжинірингова компанія “Строй - Інвест”, ТОВ “Будівельна Компанія “Акрополь”, ТОВ “Будівельно – Матеріальний резерв”, м. Донецьк, Ухвада від 25.03.2015р. у справі № 908/873/15-г

27 березня 2015, 12:41
До відома ТОВ Інжинірингова компанія “Строй - Інвест”, ТОВ “Будівельна Компанія “Акрополь”, ТОВ “Будівельно – Матеріальний резерв”, м. Донецьк,
у справі № 908/873/15-г (номер провадження справи 32/26/15)
 
Суть спору:
за позовом Публічного акціонерного товариства “Райффайзен Банк Аваль” в особі Запорізької обласної дирекції АТ “Райффайзен Банк Аваль” (69063, м. Запоріжжя,                         вул. Тургенєва, 29)
до відповідача 1 Товариства з обмеженою відповідальністю Інжинірингова компанія “Строй - Інвест”, (83023, м. Донецьк, вул. Харитонова, буд. 14)
до відповідача 2 Товариства з обмеженою відповідальністю “Будівельна Компанія “Акрополь”, (83023, м. Донецьк, вул. Харитонова, буд. 14 Ж)
до відповідача 3 Товариства з обмеженою відповідальністю “Будівельно – Матеріальний резерв”, (83023, м. Донецьк, вул. Харитонова, буд. 14 Ж)
про стягнення заборгованості.
 
Ухвала від 25.03.2015 р.
 
 
                                                                                                               Суддя Колодій Н.А.
  
Представники:
Від позивача – Соснін Т.Ю., на підставі довіреності № 448/12 від 11.10.2012р.;
Від відповідача 1 – не з’явився
Від відповідача 2 – не з’явився
Від відповідача 3 – не з’явився
 
Заявлені позовні вимоги про стягнення 999 757,73 грн.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від13.02.2015р.позовну заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі № 908/873/15-г, присвоєно справі номер провадження 32/26/15, з призначенням судового засідання на 25.03.2015р.
В судовому засіданні 25.03.2015р. представник позивача підтримав позовні вимоги в повному обсязі з підстав викладених в позовній заяві.
В судове засідання представники відповідача 1, 2 ,3 не з’явились, про причини неявки суд не повідомили.
З цього приводу слід зауважити, що відповідач 1, 2, 3 у разі не можливості прибуття у судове засідання, не був позбавлений права направити до суду обґрунтований письмовий відзив на позовну заяву з викладенням своєї позиції щодо заявлених позивачем вимог.
У відповідності до ст. 22 ГПК України, сторони зобов’язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи.
Згідно ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.
Суд, зазначає, що на підставі ст. 75 ГПК України, справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.
В судовому засіданні представник позивача надав суду клопотання про продовження строку розгляду справи.
Судом клопотання задоволено.
Господарський суд, враховуючи особливості даної справи, в порядку ст. 69 ГПК України, продовжує строк розгляду справи № 908/873/15-г.
У зв’язку із необхідністю встановлення фактичних обставин справи та неявкою в судове засідання представника відповідача, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи до 15.04.2015р.
Керуючись ст. ст. 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд 
 
УХВАЛИВ:
 
1. Продовжити строк вирішення спору.
2. Розгляд справи відкласти до 15.04.2015р. о/об 12 год. 00 хв.
3. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/Шаумяна, 4 (корпус І) з/з № 300
4. Зобов’язати сторони представити документи та виконати дії:
Позивача –документи, які посвідчують правовий статус (Статут, положення, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку про включення до Єдиного державного реєстру) оригінал для огляду; письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору; письмово повідомити про всі можливі засоби зв’язку з відповідачами; провести звірку взаємних розрахунків з відповідачами за своєю ініціативою на день розгляду справи в суді (у акті звірки вказати первинні бухгалтерські документи, що підтверджують суму заборгованості), двохсторонній акт звірки надати у судове засідання; надати точні та детальні розрахунки заявлених до стягнення сум (з зазначенням чіткого періоду виникнення заборгованості за кредитом, заборгованості по процентам за користування кредитом, заборгованості по пені, неустойки за невиконання зобов’язань зі страхування застави, (розрахунки надати по кожній сумі окремо); листування між сторонами у справі по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції); належним чином оформлене доручення на представника; належним чином засвідчені копії витребуваних документів – у справу (оригінали – суду для огляду).
Відповідача 1, 2, 3 – документи, які посвідчують правовий статус (Статут, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку про включення до Єдиного державного реєстру); довідку про повні банківські реквізити підприємства; відзив на позовну заяву (копію відзиву суд пропонує відповідачу до дня судового засідання направити на адресу позивача і докази направлення надати у судове засідання); нормативне і документальне обґрунтування заперечень на позов; у разі наявності заперечень на розрахунок позивача – нормативно і документально обґрунтований контррозрахунок суми боргу (копію контррозрахунку суд пропонує відповідачу направити позивачу); провести звірку взаємних розрахунків з позивачем на день розгляду справи в суді (у акті звірки вказати первинні бухгалтерські документи, що підтверджують суму), двосторонній акт звірки надати у судове засідання; листування між сторонами у справі по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції); належним чином оформлене доручення на представника; належним чином засвідчені копії витребуваних документів – у справу (оригінали – суду для огляду).
4. Явку в судове засідання представників сторін визнати обов'язковою. Забезпечити явку уповноважених представників сторін.  
5. Копію даної ухвали направити сторонам у справі.
Належним чином завірені копії витребуваних документів надати суду завчасно.
 
Попередити сторони про відповідальність передбачену ст. 83 ГПК України.
Витяг із ст. 83 ГПК України: Суд має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700,00 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
 
 
Суддя                                                                                   Н.А. Колодій
 
 
 
З повним текстом ухвали господарського суду Запорізької області від 25.03.2015р. у справі № 908/873/15-г можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень або можливо отримати копію відповідної ухвали нарочним в канцелярії господарського суду Запорізької області за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Тюленіна, 21/Шаумяна, 4
 
СуддяН.А. Колодій