flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ВАТ “Айс-Маркет”, м. Єнакієве Донецької області, по справі № 5/134Б

27 березня 2015, 16:29
 
     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 
 УХВАЛА
  
           
 25.03.2015                                                                                                           Справа № 5/134Б
 
 Суддя Дьоміна А.В. розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія з управління активами “ІЗІ Лайф”, м. Київ, 03040, пр. 40-річчя Жовтня, 92/1 про прийняття до провадження справи №5/134Б
про банкрутство – Відкритого акціонерного товариства “Айс-Маркет”, м. Єнакієве Донецької області, 86414, вул. Станційна, 59
ліквідатор – Бандола Олександр Олексійович, м. Київ, 04119, вул. Сім’ї Хохлових, 6-Б/31
 
                                                                                                                            Суддя Дьоміна А.В.
Без виклику представників сторін.
 
                                                              ВСТАНОВИВ:
         Ухвалою господарського суду Донецької області від 01.08.2011. на підставі ст. 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” порушено провадження у справі №5/134Б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства “Айс-Маркет”, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.
         Постановою господарського суду Донецької області від 22.08.2011. Відкрите акціонерне товариство “Айс-Маркет” визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Войтенко Олександра Миколайовича.
         Ухвалою господарського суду Донецької області від 11.12.2012. припиненні повноваження ліквідатора Войтенка О.М., новим ліквідатором Відкритого акціонерного товариства “Айс-Маркет” призначено арбітражного керуючого Бандолу Олександра Олексійовича.
         Ухвалою суду від 03.06.2014. строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора Відкритого акціонерного товариства “Айс-Маркет” Бандоли О.О. продовжені до 05.08.2014. Зобов’язано ліквідатора до закінчення строку ліквідаційної процедури надати суду звіт та ліквідаційний баланс з доданими документами, передбаченими ст. 32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в редакції Закону України № 784-XIV від 30.06.99.
         25.02.2015. до господарського суду Запорізької області від Товариства з обмеженою відповідальністю “ІЗІ Лайф” надійшло клопотання про прийняття до провадження справи №5/134Б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства “Айс-Маркет” та зобов’язання ліквідатора надати суду звіт та ліквідаційний баланс підприємства-банкрута.
         Згідно ч. 1, 3 ст. 1 Закону України від 12.08.2014. №1632-VII “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції” у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції таким судам, та зобов’язано забезпечити розгляд, зокрема, господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, - господарськими судами, що визначаються головою Вищого господарського суду України.
         Справи, розгляд яких не закінчено і які перебувають у провадженні місцевих, апеляційних судів, розташованих в районі проведення антитерористичної операції, в разі неможливості здійснювати правосуддя передаються судам відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності протягом десяти робочих днів з дня прийняття розпорядження головою відповідного вищого спеціалізованого суду. У разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
         Розпорядженням голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 р. №      28-р “Про зміну територіальної підсудності господарських справ” визначено, що розгляд господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області здійснюється господарським судом Запорізької області.
      Судом встановлено, що справа №5/134Б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства “Айс-Маркет” зареєстрована в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області. На час зміни територіальної підсудності справа перебувала на стадії ліквідаційної процедури і розгляд її не було завершено.
         Згідно із частиною третьою статті 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
         У зв'язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції” в інформаційному листі від 12.09.2014 №01-06/1290/14 Вищий господарський суд України звернув увагу на таке: достатність поданих учасниками судового процесу документів і матеріалів для вчинення необхідних процесуальних дій визначається тим судом, до якого згідно з установленою підсудністю звернувся заявник, з урахуванням змісту цих документів (матеріалів) і конкретних обставин справи. З огляду на викладене відповідні процесуальні дії вчиняються: а) по можливості - без відновлення втраченої справи або її частини (тобто за наявними документами і матеріалами), оскільки це забезпечує більш оперативний захист прав та охоронюваних законом інтересів учасника (учасників) судового процесу; б) за відсутності такої можливості (тобто за недостатності поданих документів і матеріалів для вчинення процесуальних дій) - згідно з пунктом 7 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 N 18 “Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції” (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.2014 N 2). При цьому відновлення втрачених справ, незалежно від того, на якій стадії розгляду вони перебували (в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанцій), здійснюється місцевими господарськими судами (Запорізької і Харківської областей); якщо необхідно здійснити апеляційний або касаційний розгляд справи, її матеріали після такого відновлення передаються названими судами відповідно до суду апеляційної або касаційної інстанцій.
         З огляду на викладені норми та роз’яснення, суд приймає та призначає до розгляду в засіданні господарського суду заяву Відкритого акціонерного товариства “Айс-Маркет”.
      Керуючись ст. ст. 2, 7, 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст. 41, 62, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, ст. 34 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, п. 1 розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 №28-р, господарський суд Запорізької області
 
                                                      УХВАЛИВ:
        Прийняти до розгляду клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія з управління активами “ІЗІ Лайф” про прийняття до провадження справи №5/134Б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства “Айс-Маркет” та зобов’язання ліквідатора надати суду звіт та ліквідаційний баланс підприємства-банкрута.
           Призначити засідання суду на 08.04.2015. о 10-30.
       Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/Шаумяна, 4. к. 201, корп. 2.
    Зобов’язати ліквідатора надати судузвіт про виконану роботу, документи в підтвердження належного виконання своїх обов’язків, реєстр вимог кредиторів Відкритого акціонерного товариства “Айс-Маркет”, м. Єнакієве Донецької області, 86414, вул. Станційна, 59; повідомити всіх кредиторів про дату та час судового засідання.
 
         Копію ухвали надіслати кредитору, банкруту, ліквідатору.
           
 
       Суддя                                                                                                                 А.В. Дьоміна