flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДО УВАГИ ТОВ «ДАНКО-ІЗОЛ», ТОВ «ДАНКО-БАЗАЛЬТ», Реєстраційної служби Докучаєвського міського управління юстиції Донецької області

30 березня 2015, 17:49
 номер провадження справи 1/21/15         
     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
 УХВАЛА
         
 24.03.2015                                                                                                          Справа № 905/252/14
 Суддя господарського суду Запорізької області Немченко О.І., розглянувши копії матеріалів позовної заяви та матеріали справи № 905/252/14
за позовом: Публічного акціонерного товариства “Держаний експортно-імпортний банк України” ( 03150, м. Київ, вул. Горького, буд.127)
до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю “ДАНКО-ІЗОЛ” (85740, Донецька область, м. Докучаєвськ, вул. Індустріальна, буд. 3)
до відповідача-2: Товариства з обмеженою відповідальністю “Енергія плюс” (04071, м. Київ, вул. Воздвиженська, буд. 43, оф. 4)
Третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача -1: Реєстраційна служба Докучаєвського міського управління юстиції Донецької області (85740, Донецька область, м. Докучаєвськ, вул. Центральна, буд. 44)
Третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача -2: Товариство з обмеженою відповідальністю “ДАНКО-БАЗАЛЬТ” (87200, Донецька область, Старобешівський район, смт. Старобешеве, вул. Степова, буд. 74)
про визнання договорів купівлі-продажу нерухомого майна недійсними, визнання права на звернення стягнення на майно, визнання відсутності права власності на майно.
                                                                     Встановив:
            У провадженні Господарського суду Донецької області знаходилась справа                № 905/252/14 за позовом ПАТ “Держаний експортно-імпортний банк України” до ТОВ “ДАНКО-ІЗОЛ” та ТОВ “Енергія плюс”, у якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору були залучені: на стороні відповідача-1 Реєстраційна служба Докучаєвського міського управління юстиції Донецької області, на стороні відповідача -2 Товариство з обмеженою відповідальністю “ДАНКО-БАЗАЛЬТ” про визнання договорів купівлі-продажу нерухомого майна недійсними, визнання права на звернення стягнення на майно, визнання відсутності права власності на майно.
             13.01.2014 року господарським судом Донецької області було порушено провадження у справі № 905/252/14 та задоволено заяву позивача про забезпечення позову шляхом накладення арешту на нерухоме майно. Справа неодноразово відкладалась. 18.06.2014 року господарським судом Донецької області винесена ухвала про відкладення розгляду справи на 09.07.2014 року.
            Ч. 1 ст. 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням АТО” від 12.08.2014 року змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних, зокрема господарським судам, розташованих у районі проведення антитерористичної операції.
            Розпорядженням голови ВГСУ від 02.09.2014 № 28-р визначено, що розгляд господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області, здійснюється господарським судом Запорізької області.
            Згідно з ч. 3 інформаційного листа ВГСУ від 12.09.2014 № 01-06/1290/14, справи, розгляд яких не закінчено і які перебувають у провадженні місцевих, апеляційних судів, розташованих в районі проведення АТО, в разі неможливості здійснювати правосуддя передаються судам відповідно до встановленої згідно з Законом підсудності протягом 10 робочих днів з дня прийняття розпорядження головою відповідного вищого спеціалізованого суду.
            Абзацом 2 ч. 3 ст. 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням АТО” передбачено, що у разі неможливості предачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно із Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного рішення.
             09.01.2015 року ПАТ “Держаний експортно-імпортний банк України” звернувся із заявою про прийняття до розгляду матеріалів справи № 905/252/14.
            Ухвалою господарського суду Запорізької області від 13.01.2015 року суддею Кутіщевою-Арнет Н.С. матеріали справи були повернуті без розгляду.
Постановою Харківського апеляційного господарського суду від 24.02.2015 року у справі № 905/252/14 ухвалу господарського суду Запорізької області від 13.01.2015 року у справі № 905/252/14 скасовано, справу передано на розгляд до господарського суду Запорізької області.
Відповідно до п. 3.9 “Положення про автоматизовану систему документообігу суду затвердженого рішенням” Ради суддів України від 26.11.2010 року № 30 (згідно з останніми змінами) судові справи, що надійшли з судів апеляційної або касаційної інстанцій після скасування ухвал, які перешкоджають подальшому розгляду судової справи (крім ухвал про закриття провадження), а також які не перешкоджають подальшому розгляду судової справи, не підлягають автоматичному розподілу, а передаються тим суддям, ухвалу яких скасовано чи у провадженні яких перебувала або перебуває судова справа.
             У зв’язку з відпусткою судді Кутіщевої-Арнет Н.С. матеріали справи № 905/252/14 розподілені судді Немченку О.І.
       Керуючись ст.ст.     64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
УХВАЛИВ:
1.   Прийняти справу № 905/252/14 до свого провадження.
      Присвоїти справі номер провадження 1/21/15.
2.   Справу призначити до розгляду на  21.04.2015 р.   о 15 год. 00 хв.
Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою:
69001, м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/Шаумяна, 4, корпус 2, каб. № 211.
3.   В порядку попередньої підготовки справи до розгляду зобов’язати сторони:
1.            Повідомити суд про наявність чи відсутність у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, справи зі спору між сторонами цієї справи про той же предмет і з тих же підстав.
2.            Забезпечити явку в судове засідання компетентних представників сторін (доручення, належним чином оформлене, яке підтверджує повноваження представника, оригінал – суду для огляду, копію, належним чином завірену, – в матеріали справи).
3.            Пояснення у справі надавати в письмовому вигляді. Документи суду надавати в оригіналі – для огляду та копіях (у читаємому варіанті) , належним чином завірених, для залучення до матеріалів справи.
4.            Письмові пояснення та копії документів направити (надати) до суду заздалегідь, оригінали доказів представити суду в судовому засіданні.
Позивача - надати суду: всі докази які були надані при розгляді справи в господарському суді Донецької області, у т.ч. щодо направлення іншим учасникам судового процесу копій позовної заяви та додатків до неї (у разі наявності: відзив, заперечення на позовну заяву ін. документи, які надійшли від відповідачів- 1, 2 та третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів – 1,2); нормативне та документальне обгрунтування заявлених позовних вимог, у т.ч. щодо способу захисту Вашого порушеного права шляхом заявлених вимог, викладених у позові; всі оригінали документів, доданих до позовної заяви та на підствердження позовних вимог; документи. які були Вам повернуті ухвалою суду про повернення позовної заяви; нормативне обґрунтування заявленого способу захисту такого як визнання відсутності у ТОВ “Енергія Плюс” права власності на нерухоме майно зазначеного у прохальній частині позову, а також визнання права ПАТ “Держаний експортно-імпортний банк України” на звернення стягнення на нерухоме майно, що зазначено у прохальній частині позову; у разі наявності: інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо нерухомого майна, яке розташоване за адресами: Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/1;Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/2; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/6; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/7; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/8; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/9; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/10; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/11; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/12.; витяг з Єдиного реєстру заборони відчуження об’єктів нерухомого майна, щодо спірного майна на день розгляду справи в суді; докази виконання відповідачем -1 свого зобов’язання за генеральною угодою № 151107N4 від 25.06.2007 року та додатковими угодами; листування з відповідачами- 1,2 та третіми особами, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів 1,2 щодо спірних правовідносин; письмові докази, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору; довіреність на представника.
Відповідача-1 - надати суду: правовстановлюючі документи, виписки та довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців станом на момент розгляду справи; всі докази які були надані при розгляді справи в господарському суді Донецької області;відзив на позовну заяву, заперечення до позову (в разі наявності в письмовому вигляді надіслати на поштову та на адресу електронної пошти господарського суду Запорізької області:E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua /із зазначенням номеру справи та судді/), документи в обґрунтування відзиву (в оригіналі та належним чином засвідчених копіях), заперечень; інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо нерухомого майна, яке розташоване за адресами: Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/1;Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/2; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/6; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/7; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/8; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/9; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/10; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/11; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/12.; витяг з Єдиного реєстру заборони відчуження об’єктів нерухомого майна, щодо спірного майна на день розгляду справи в суді; докази виконання Вами свого зобов’язання за генеральною угодою № 151107N4 від 25.06.2007 року та додатковими угодами; листування з позивачем, відповідачем -2 та третіми особами, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів щодо спірних правовідносин; письмові докази, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору; довіреність на представника.
Відповідачу-2: правовстановлюючі документи, виписки та довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців станом на момент розгляду справи; всі докази які були надані при розгляді справи в господарському суді Донецької області; відзив на позовну заяву, заперечення до позову (в разі наявності), документи в обґрунтування відзиву, заперечень (в оригіналі та належним чином засвідчених копіях); у разі наявності: інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо нерухомого майна, яке розташоване за адресами: Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/1;Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/2; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/6; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/7; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/8; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/9; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/10; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/11; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/12.; витяг з Єдиного реєстру заборони відчуження об’єктів нерухомого майна, щодо спірного майна на день розгляду справи в суді; листування з позивачем, відповідачем-1 та третіми особами, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів 1,2 щодо спірних правовідносин; письмові докази, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору; довіреність на представника.
Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача -1: відзив на позовну заяву, заперечення до позову (в разі наявності в письмовому вигляді надіслати на поштову та на адресу електронної пошти господарського суду Запорізької області:E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua /із зазначенням номеру справи та судді/), документи в обґрунтування відзиву, заперечень (в оригіналі та належним чином засвідчених копіях); інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо нерухомого майна, яке розташоване за адресами: Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/1;Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/2; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/6; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/7; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/8; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/9; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/10; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/11; Донецька область, м.Докучаєвськ, вул.Індустріальна 3/12.; письмові докази, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору; довіреність на представника.
Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача -2: відзив на позовну заяву, заперечення до позову (в разі наявності в письмовому вигляді надіслати на поштову адресу електронної пошти господарського суду Запорізької області:E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua /із зазначенням номеру справи та судді/), документи в обґрунтування відзиву, заперечень (в оригіналі та належним чином засвідчених копіях); підстави залучення вас в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача-2; правовстановлюючі документи, виписки та довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців станом на момент розгляду справи; договір іпотеки від 04.04.2013 року, договір про надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги від 21.01.2013 № 1/13, договір від 01.04.2013 року укладений між Вами та відповідачем-1; письмові докази, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору; довіреність на представника.
Відповідачам та третім особам копії відзивів (пояснень) терміново направити іншим учасникам судового процесу, докази направлення надати в судове засідання.
Письмові пояснення, відзиви (заперечення) та належним чином завірені копії витребуваних документів сторонам надати заздалегідь до канцелярії суду чи заздалегідь направити до суду поштовим зв’язком.
Явку уповноважених представників сторін визнати обов’язковою.
Копії ухвали направити сторонам у справі.
Попередити сторони, що у разі невиконання вимог суду, викладених у вищезазначеній ухвалі, суд має право згідно з п.     5 ст.     83 Господарського процесуального кодексу України, стягнути в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
                    Суддя                                                                                          О.І. Немченко