flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Державного підприємства “Донецька залізниця”, ПАТ Авдіївський коксохімічний завод” по справі №908/1238/15-г

01 квітня 2015, 12:02
 номер провадження справи 2/22/15
     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
 УХВАЛА
         
 26.03.2015                                                                                                                                        Справа № 908/1238/15-г
 
Суддя Мойсеєнко Т.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи 
за позовом Публічного акціонерного товариства “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча”, м. Маріуполь, Донецька область,
до відповідача: Державного підприємства “Донецька залізниця”, м. Донецьк,
про стягнення 23336,14 грн.
 
за участю представників:
від позивача – не з’явився;
від відповідача – не з’явився.
 
ВСТАНОВИВ:
 
До господарського суду Запорізької області звернулося Публічне акціонерне товариство “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” з позовом до Державного підприємства “Донецька залізниця” про стягнення збитків у розмірі 23336,14 грн.
Ухвалою господарського суду від 02.03.2015р. прийнято позовну заяву до розгляду, порушено провадження у справі, присвоєно справі номер провадження 2/22/15 та призначено розгляд справи на 26.03.2015р.
Сторони своїх представників в судове засідання 26.03.2015р. не направили. У зв’язку з цим фіксація судового процесу технічним засобами не здійснювалась.
Від позивача 16.03.2015р. надійшло письмове клопотання про розгляд справи за відсутності уповноваженого представника позивача, у зв’язку з неможливістю з’явитися у судове засідання.
Від відповідача 26.03.2015р. електронною поштою надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, у зв’язку з тим, що відповідач не отримав позовної заяви з додатками та не мав можливості підготувати відзив. Також позивач просить суд зобов’язати позивача направити копії позовної заяви з додатками на електронну адресу відповідача nu@railway.dn.ua.
Суд на підставі ст. 27 ГПК України дійшов висновку про необхідність залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Публічне акціонерне товариство “Авдіївський коксохімічний завод”, яке є вантажовідправником за договором №МДМ-13.50-13-0748 від 31.12.2013р.
Враховуючи викладене, суд відкладає розгляд справи.
Керуючись ст. ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
 
УХВАЛИВ:
1. Залучити у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Публічне акціонерне товариство “Авдіївський коксохімічний завод” (ідентифікаційний код 00191075, проїзд Індустріальний, б.1 , м. Авдіївка, Донецька область, 86065).
2. Відкласти розгляд справи на 23.04.2015 р. о 14-30 год. в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою:                            вул. Тюленіна, 21/ Шаумяна, 4, корпус № 1, м. Запоріжжя,зал № 300.
3. Зобов’язати сторін до судового засідання надати документи та виконати дії:
Позивачу – надіслати позовну заяву з додатками третій особі (докази надати суду); надіслати відповідачу позовну заяву з додатками на електронну адресу nu@railway.dn.ua (докази відправки надати суду), виконати вимоги попередньої ухвали суду в повному обсязі, а саме надати суду: договір №ММД-13.50-13-0757/152                            від 31.12.2013р. з усіма додатками, змінами та доповненнями; докази на підтвердження справності чи несправності напіввагону №65888851 на момент завантаження товару; письмові пояснення, чи складались протягом шляху прямування потягу інші акти зважування та візуального огляду вагонів (надати відповідні акти); письмові пояснення щодо накладної №45454201 (із Чаплино); письмові пояснення щодо розрахунку ціни позову з урахуванням рахунку-фактури №90073185 від 09.10.2014р.; письмові пояснення, який саме кокс був у спірному вагоні і за якою ціною; акт загальної форми №185 від 11.10.2014р.; письмові пояснення стосовно власника спірного вагону; технічний паспорт засобу вимірювальної техніки; листування з відповідачем по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції); витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо відповідача станом на момент розгляду справи; провести звірку взаємних розрахунків з відповідачем, надати суду двосторонній акт звірки, підписаний керівниками та головними бухгалтерами сторін, а також документи в підтвердження акту звірки;належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали доданих до позову та витребуваних судом документів - для огляду; явка в судове засідання уповноваженого представника обов’язкова;
Відповідачувиконати вимоги попередньої ухвали суду в повному обсязі, а саме надати суду: нормативно та документально обґрунтований відзив на позовну заяву, копію якого завчасно надіслати сторонам у справі (докази відправки надати суду); докази відсутності вини за недостачу товару; технічний паспорт засобу ваговимірювальної техніки; докази на підтвердження справності чи несправності напіввагону №65888851 на момент завантаження товару; письмові пояснення, чи складались протягом шляху прямування потягу інші акти зважування та візуального огляду вагонів (надати відповідні акти); пам’ятки про навантаження вагонів; письмові пояснення стосовно власника спірного вагону; письмові пояснення, який саме кокс був у спірному вагоні і за якою ціною; правовстановлюючі документи (статут, свідоцтво про державну реєстрацію, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); листування з позивачем по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції); письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору; провести звірку взаємних розрахунків з позивачем, надати суду двосторонній акт звірки, підписаний керівниками та головними бухгалтерами сторін, а також документи в підтвердження акту звірки; належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду; явка в судове засідання уповноваженого представника обов’язкова;
Третій особі – надати суду: нормативно та документально обґрунтований відзив на позовну заяву, копію якого завчасно надіслати сторонам у справі (докази відправки надати суду); технічний паспорт засобу вимірювальної техніки; договір з ТОВ “Метінвест Холдинг” на поставку товару; рахунок-фактуру на оплату товару; письмові пояснення, який саме кокс був у спірному вагоні і за якою ціною; пам’ятки про навантаження товару; правовстановлюючі документи (статут, свідоцтво про державну реєстрацію, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); письмово повідомити про всі можливі засоби зв’язку з третьою особою (номера телефонів, електронних адрес); належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали – суду для огляду; явка в судове засідання уповноваженого представника обов’язкова.
 
Витребувані документи подати суду
до 20.04.2015р.
 
4. Попередити сторін, що згідно з п. 5 ч. 1 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
5. Копію цієї ухвали надіслати учасникам судового процесу.
 
 
 
Суддя                                                  Т.В.Мойсеєнко