flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ“ІК “ІФГ Капітал”, ПАТ “ВТБ Банк”, ТОВ“Форсаж-Газ”, Богатиренко С.А. , ПП “НВФ “Богатир”, ТОВ“Консалтингова компанія “ЛЕВ”, ТОВ “Пелагос”, ПАТ“Банк “Київська Русь”, ПАТ“АКПІБ”в особі філії “ГУ ПАТ Промінвестбанк в Донецькій області”, ПП“ТСМ-ГС

01 квітня 2015, 17:37
 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
 У Х В А Л А
         
 
26.03.2015                                                                                                                                                   Справа № 45/14Б
 
кредитори – 1. Товариство з обмеженою відповідальністю “ІК “ІФГ Капітал” м. Київ
2. Публічне акціонерне товариство “ВТБ Банк”, м. Київ в особі відділення “Донецька регіональна дирекція”, м. Донецьк 
3. Товариство з обмеженою відповідальністю “Форсаж-Газ”, м. Донецьк
4. Богатиренко Сергій Анатолійович, м. Донецьк
5. Мале приватне підприємство “Науково-виробнича фірма “Богатир”, м. Донецьк
6. Товариство з обмеженою відповідальністю “Консалтингова компанія “ЛЕВ” м. Донецьк
7. Товариство з обмеженою відповідальністю “Пелагос”, м. Донецьк  
8. Публічне акціонерне товариство “Банк “Київська Русь”, м. Київ в особі відділення “Донецька регіональна дирекція Публічного акціонерного товариства “Банк “Київська Русь”, м. Донецьк
9. Державна податкова інспекція у Ворошиловському районі м. Донецька
10. Публічне акціонерне товариство “Акціонерний комерційний промислово – інвестиційний банк”, м. Київ в особі філії “Головне управління ПАТ Промінвестбанк в Донецькій області”, м. Донецьк 
11. Дочірня компанія “Газ України” Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, м. Київ
12. Приватне підприємство “ТСМ-ГС 06”, м. Донецьк
банкрут – Товариство з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” м. Донецьк
ліквідатор – Ціхоцький В.М., м. Київ, 04050, вул. Мельникова, 12
                                                                                                                      Суддя Дьоміна А.В.
 
Присутні представники сторін:
Від кредиторів – 11.Мицько Р.М. дов.№71/10 від 29.10.2014.
 
                                                              ВСТАНОВИВ:
            Постановою господарського суду Донецької області від 24.10.2012. у справі №45/14б Товариство з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 6 місяців. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Гартенка Віталія Федоровича.
            Ухвалою суду від 12.08.2013. строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” м. Донецьк продовжено на 6 місяців до 24.10.2013.
            Ухвалою суду від 27.11.2013. припинено повноваження арбітражного керуючого Гартенка В.Ф. у якості ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” м. Донецьк. Новим ліквідатором по справі призначено арбітражного керуючого Ціхоцького Володимира Миколайовича. Встановлений строк ліквідаційної процедури на 6 місяців до 27.05.2014.
            Ухвалою суду від 02.06.2014. строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” м. Донецьк продовжено на 3 місяців до 27.08.2014.
            Ухвалою господарського суду Запорізької області від 08.12.2014. строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” м. Донецьк, код ЄДРПОУ 32208910 та повноваження ліквідатора арбітражного керуючого Ціхоцького Володимира Миколайовича продовжені до 06.02.2015.
             25.02.2015. до господарського суду Запорізької області від ліквідатора надійшли документи і матеріали по справі №45/14б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” для розгляду питання щодо продовження строку ліквідаційної процедури підприємства-банкрута.
            Ухвалою суду від 10.03.2015. подані матеріали та документи по справі №45/14Б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” прийняті до розгляду для розгляду питання щодо продовження строку ліквідаційної процедури підприємства-банкрута.Призначено засідання суду на 26.03.2015.Зобов’язано ліквідатора надати судузвіт про виконану роботу, документи в підтвердження належного виконання своїх обов’язків, реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл”; докази, що підтверджують повноваження осіб, які приймали участь в засіданні комітету кредиторів 16.02.2015., повідомити всіх кредиторів про дату та час судового засідання.
            Представники кредиторів та ліквідатор у судове засідання 26.03.2015. не з’явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені своєчасно та належним чином.
            Розглянувши подані матеріали, судом встановлено наступне:
             16.02.2015. відбулось засідання комітету кредиторів у справі №45/14Б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл”, до порядку денного якого були включені питання щодо розгляду та схвалення звіту про діяльність ліквідатора підприємства-банкрута та продовження строку ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл”.
            За результатами розгляду вищезазначених питань комітетом кредиторів було схвалено звіт про діяльність ліквідатора (станом на 13.02.2015.), визнано належним виконання ліквідатором своїх обов'язків та визначена необхідність звернення з клопотанням про продовження на 4 (три) місяці строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора Ціхоцького Володимира Миколайовича у справі №45/14Б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” до господарського суду Запорізької області через неможливість звернення з вказаним клопотанням до господарського суду Донецької області у зв'язку з припиненням роботи зазначеної судової установи. Дане рішення оформлено протоколом від 16.02.2015.
            З метою забезпечення належного здійснення ліквідаційної процедури у справі №45/14Б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл”, необхідністю завершення розпочатих ліквідатором підприємства-банкрута заходів, на підставі положень частини 2 статті 22 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ліквідатор просить суд продовжити строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” та строк його повноважень на 4 місяці.
            Разом з клопотанням ліквідатором наданий проміжний звіт про його діяльність станом на 13.02.2015.
            Розглянувши матеріали справи, суд вважає за необхідне клопотання ліквідатора задовольнити з огляду на наступне:
           Відповідно до ст. 22 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців.
            Отже, загальний строк ліквідаційної процедури банкрута не може перевищувати 18 місяців.
            Разом із тим, суд зазначає, що підставою для припинення провадження у справі про банкрутство є затвердження господарським судом звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. (ст. 40 Закону).
            Відповідно до ст. 32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс подається ліквідатором до господарського суду після завершення всіх розрахунків з кредиторами.
            Закон не містить правових наслідків закінчення строку ліквідаційної процедури.
            Враховуючи те, що на даний час ліквідатором не надано суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута, розрахунки з кредиторами ще не закінчені, суд вважає за необхідне строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” продовжити до 06.02.2015.
         Керуючись ч. 3 ст. 1 Закону України від 12.08.2014. №1632-VII “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції”, ст. ст. 5, 22 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст. 38, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
                                                      УХВАЛИВ:
           Клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” задовольнити.
            Строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю “РосУкрОйл” м. Донецьк, код ЄДРПОУ 32208910 та повноваження ліквідатора арбітражного керуючого Ціхоцького Володимира Миколайовича продовжити до 08.06.2015.    
 
            Копію ухвали надіслати кредиторам, банкруту, ліквідатору.
           
 
       Суддя                                                                                                                 А.В. Дьоміна