flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ “КСК-Автоматизація” та ПАТ “Азовзагальмаш”

06 квітня 2015, 08:48
 номер провадження справи 12/13/15
     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
УХВАЛА
  
20.03.2015                                                                                                                                               Справа № 908/339/15-г
 
Суддя Господарського суду Запорізької області Смірнов О.Г.  
за участю секретаря судового засідання Коблика О.П.,
розглянувши у відкритому судовому засіданні господарського суду справу № 908/339/15-г
 
за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “КСК-Автоматизація”, м. Київ
до відповідача: Публічного акціонерного товариства “Азовзагальмаш”, м. Маріуполь
про стягнення 166 835,80 грн.
 
за участю представників:
від позивача –  Волошина М.В., довіреність № 53/14-СР від 18.11.14 р.
від відповідача – не з’явився  
 
ВСТАНОВИВ:
 
Товариство з обмеженою відповідальністю “КСК-Автоматизація” звернулося до Господарського суду Запорізької області з позовною заявою до Публічного акціонерного товариства “Азовзагальмаш” про стягнення заборгованості в сумі 166835,80 грн. за договором про переведення боргу від 30.12.10 р.
Безпосередньо в судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги та наполягав на їх задоволенні. Разом з тим, надав письмові пояснення згідно ст. 22 ГПК України.
Представник відповідача в судове засідання не з’явився, про причини неявки суд не повідомив. Втім, на адресу суду від відповідача надійшли клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача – Товариство з обмеженою відповідальністю «Фандрев», про продовження строку розгляду спору на 15 днів та про призначення у справі колегіального розгляду у складі трьох суддів.
Безпосередньо в судовому засідання представник позивача підтримав клопотання про продовження строку розгляду спору на 15 днів.
Відповідно до ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.
Судом прийнято до уваги, що питання про допущення або залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, до участі у справі вирішується ухвалою суду, з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес у даній справі, чи буде у зв’язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов’язки, або змінені ії наявні права та/або обов’язки, або позбавлено певних прав та/або обов’язків в майбутньому.
Як вбачається з матеріалів справи, відповідача зазначає, що відповідно до договору про відступлення права вимоги № ПР-08088 від 14.11.12 р., укладеному між, позивачем відповідачем та Товариством з обмеженою відповідальністю «Фандрев», зобов’язання відповідача по відношення до позивача за Договором № ПР-05938 від 30.12.10р. припинилися на суму 70000, 009 грн. Втім, Товариством з обмеженою відповідальністю “КСК-Автоматизація” вказані обставини заперечуються. Відтак, дослідивши матеріали справи, подане клопотання, мотиви його подання, суд дійшов висновку про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача – Товариства з обмеженою відповідальністю «Фандрев» (49000, м. Дніпропетровськ, вул. Леніна, 10, оф. 301). 
З метою усунення порушення рівності та змагальності учасників судового процесу, враховуючи не з’явлення представника відповідача, залучення до участі у справі в якості третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Фандрев», суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи, зобов’язавши сторін виконати вимоги суду та надати докази та продовжити строк розгляду спору.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 69, 77, 86 ГПК України, суд
 
У Х В А Л И В:
 
 
1. Продовжити строк розгляду спору на п’ятнадцять днів, до 06.04.15р.
2. Відкласти розгляд справи на 06.04.15 р. об 11:45. Засідання відбудеться за адресою: м.  Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21 / вул. Шаумяна, 4, корпус 1, каб. 217.
3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача – Товариство з обмеженою відповідальністю «Фандрев» (49000, м. Дніпропетровськ, вул. Леніна, 10, оф. 301). 
4. Зобов’язати позивача надіслати на адресу третьої особи позов із доданими до нього документами та надати суду відповідні докази, надати для огляду оригінал договору про переведення боргу від 30.12.10 р. (зі змінами, додатками, додатковими угодами), оригінали усіх документів, доданих до позовної заяви, визначитися із сумою боргу відповідача.
5. Зобов’язати відповідача створити необхідні умови для проведення звірки розрахунків з позивачем з наданням усіх первинних документів, підписати акт, у випадку незгоди викласти свою окрему думку, акт надати в засіданні, докази можливого погашення боргу, письмові пояснення стосовна зазначення в призначенні платежу у платіжному дорученні № 463861 від 23.12.11р. договору № ПР-05938 від 30.12.11р., надати для огляду в судовому засіданні оригінал договору № ПР-08088 про відступлення права вимоги від 14.11.12р.
6. Зобов’язати третю особу надати суду письмові пояснення щодо позову, надати для огляду в судовому засіданні оригінал договору № ПР-08088 про відступлення права вимоги від 14.11.12р.
7. Попередити сторін про відповідальність за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, згідно приписів п. 5 ст. 83 ГПК України.
Явка у судове засідання повноважних представників сторін та третьої особи обов’язкова.
 
Суддя                                                                                                   О.Г.Смірнов