flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги боржника Дослідно-експериментальної шахти Науково-дослідного інституту організації , механізації шахтного будівництва Мінвуглепрому , кредитора УПФУ та кредитора ВВД ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

06 квітня 2015, 14:42
   Номер провадження справи 16/38/15
 
  
  ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Запорізької області
УХВАЛА
 
02.04.2015
                             
                                                  Справа №  5006/1/56-8б/2012
 
 
За заявою кредитора (заявника) Управління Пенсійного фонду України в Пролетарському районі м.Донецька
до боржника Дослідно-експериментальної шахти Науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва Мінвуглепрому України
 
 про банкрутство
 
 ліквідатор   арбітражний керуючий Бєлий О.С.
        
Суддя Ніколаєнко Р.А.        
без виклику сторін
ВСТАНОВИВ:
 
   30.03.2015 господарським судом Запорізької області від ліквідатора арбітражного керуючого Бєлого О.С. отримано звіт ліквідатора та матеріали з господарської справи господарського суду Донецької області № 5006/1/56-8б/2012 про банкрутство Дослідно-експериментальної шахти Науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва Мінвуглепрому України, м.Донецьк (код ЄДРПОУ 05776188).
Згідно з розпорядженням голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 № 28-р розгляд справ, підсудних господарському суду Донецької області, здійснюється господарським судом Запорізької області.
            Відповідно до ст.1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції” у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
            Шляхом автоматичного розподілу справ між суддями розгляд поданих ліквідатором Дослідно-експериментальної шахти Науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва Мінвуглепрому України  матеріалів про банкрутство боржника призначено судді Ніколаєнку Р.А.
У  постанові господарського суду Донецької області від 16.04.2013 зазначено, що згідно статуту Дослідно-експериментальної шахти Науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва м. Донецьк це підприємство є експериментальною базою НДІОМШБ (п.1.1), яке є державною власністю (п. 1.2).
Відповідно до п.2 цього статуту предметом діяльності ДЕШ НДІОМШБ є виготовлення, використання та випуск експериментальних зразків та дослідних партій, машин, устаткування, обладнання, які забезпечують ріст технічного рівня в шахто будівельних організаціях та підприємств вугільної промисловості.
Згідно листа від 24.07.2012р. № 06/3-16/1600 Головного управління статистики у Донецькій області Дослідно-експериментальна шахта Науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва МІН значиться в ЄДРПОУ за організаційно-правовою формою як державне підприємство, вид діяльності –дослідження і розробка в галузі природничих та технічних наук.
 Відповідно до письмових пояснень Фонду державного майна України №10-17-2796 від 05.03.2013р. за даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України Дослідно-експериментальна шахта Науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва (код ЄДРПОУ: 05776188; організаційно-правова форма господарювання: 140 – Державне підприємство; місцезнаходження: м. Донецьк, вул. Степногірська, 1 значиться за Міністерством енергетики та вугільної промисловості України.
   Поруч з цим, відповідно до наявного в матеріалах справи листа Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 07.03.2013р. №17/0431 Дослідно-експериментальна шахта науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва Мінвуглепрому України не належить до сфери управління Міненерговугілля.
 Також, протягом вирішення питання щодо подальшого провадження у справі суд неодноразово зобов’язував державний орган з питань банкрутства надати відомості щодо розміру частки державної власності у статутному фонді підприємства боржника (у відсотках) - Дослідно-експериментальної шахти Науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва Мінвуглепрому України.
 Станом на теперішній час доказів перевищення частки державної власності у статутному фонді підприємства боржника понад 25% суду не надано.
              Разом з тим, як встановлено постановою Донецького апеляційного господарського суду від 05.12.2012р., виходячи зі змісту ст.1 Гірничого закону України та враховуючи положення п.2 статуту, боржник Дослідно-експериментальна шахта Науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва МІН не є шахтою, яка здійснює видобування корисних копалин, а лише займається дослідженням і розробкою в галузі природничих та технічних наук.
 У постанові Донецького апеляційного господарського суду від 05.12.2012р. також  вказано, що постановою Донецького окружного адміністративного суду від 04.08.2009р. у справі № 2а-11103/09/0570 за позовом Державної податкової інспекції у Пролетарському районі м. Донецька до Дослідно-експериментальної шахти Науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва Мінвуглепрому України м. Донецьк про припинення юридичної особи, якою адміністративним судом позов задоволено повністю, припинено юридичну особу Дослідно-експериментальну шахту Науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва Мінвеглепрому України м. Донецьк та призначено ліквідатором ДПІ у Пролетарському районі м. Донецька.
Матеріали слід прийняти до розгляду з присвоєнням справі   номеру провадження 16/38/15, призначити засідання суду.
            На підставі викладеного, керуючись п.1-1 прикінцевих положень Закону України Про внесення змін до Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в редакції Закону від 22.12.2011р. №4212-VI, п.1 ст.5, ст.ст.22, 24, ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” від 14.05.1992р. №2343-XII (в редакції Закону від 30.06.1999р. №784-XIV), ст.ст.4-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
 
У Х В А Л И В :
           
 Прийняти матеріали зі справи господарського суду Донецької області № 5006/1/56-8б/2012 про банкрутство Дослідно-експериментальної шахти Науково-дослідного інституту організації та механізації шахтного будівництва Мінвуглепрому України, м.Донецьк (код ЄДРПОУ 05776188) до розгляду.  
            Справі господарського суду Запорізької області присвоїти номер провадження 16/38/15.
 Призначити судове засідання для розгляду звіту ліквідатора, реєстру вимог кредиторів, ліквідаційного балансу банкрута, документів щодо проведення ліквідаційної процедури на 23.04.2015 об 11.00.
 Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Шаумяна,4/Тюленіна,21, корпус 2, каб.216.
            Зобов’язати:
            ліквідатора – надати всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури,    про час та місце судового засідання повідомити   кредиторів;  
            кредиторів – надати письмові пояснення стосовно сум заявлених кредиторських вимог та погашених сум у ліквідаційній процедурі, довідку про заборгованість станом на дату судового засідання, пропозиції по затвердженню звіту ліквідатора та ліквідації банкрута;
            державного реєстратора - довідку та витяг з ЄДР про наявні реєстраційні записи щодо боржника; інформацію про те, чи є боржник засновником інших підприємств, щодо корпоративних прав боржника;
             ДПІ - надати письмову інформацію про призначені чи здійснені податкові перевірки банкрута, надати відповідні накази, акти, довідку про розмір заборгованості банкрута на дату судового засідання, інформацію про наявність рахунків у банківських установах.
          
Явку представників кредитора, боржника, ліквідатора  в судове  засідання визнати обов’язковою.
 
             Копії даної ухвали надіслати банкруту, ліквідатору; кредиторам,Іллічівському  відділенню Маріупольської ОДПІ, державному реєстратору реєстраційної служби Запорізького МУЮ (Орджонікідзевський район), прокуратурі Запорізької області, РВ ФДМУ по Запорізькій області, РВ ФДМУ по Донецькій області,  відділу з питань банкрутства ГТУЮ у Запорізькій області.     
      
         Суддя                                                                                Р.Ніколаєнко