flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ “Укрфаворіт” та ПАТ “Азовелектросталь” по справі № 908/774/15-г

10 квітня 2015, 13:34
 номер провадження справи 14/37/15
     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
 
УХВАЛА
  
 07.04.2015                                                                                              Справа № 908/774/15-г
 
Суддя господарського суду Запорізької області Сушко Л.М., розглянувши матеріали
за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Укрфаворіт” (адреса – 72316                 м. Мелітополь Запорізької області, вул. Зіндельса, 23)
до відповідача Приватного акціонерного товариства “Азовелектросталь” (адреса – 87535                          м. Маріуполь Донецької області, пл. Машинобудівельників, б. 1)
про стягнення заборгованості  
 
За участю уповноважених представників сторін:
від позивача: Пузій О.В., договір про надання правової допомоги б/н від 22.12.2014р.;
від відповідача: не з’явився
 
СУТЬ СПОРУ:
 
05.02.2015р. до господарського суду Запорізької області звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю “Укрфаворіт” з позовною заявою до Приватного акціонерного товариства “Азовелектросталь” про стягнення заборгованості.  
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 09.02.2015р. порушено провадження у справі № 908/774/15-г, справі присвоєно номер провадження 14/37/15, судове засідання призначено на 17.03.2015р., у сторін витребувані документи і матеріали, необхідні для вирішення спору по суті.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 17.03.2015р. продовжено строк вирішення спору у справі №908/774/15-г на п’ятнадцять днів, до 20.04.2015р., розгляд справи відкладено на 07.04.2015р.
За письмовим клопотанням представника Позивача судовий розгляд здійснюється без застосування технічних засобів фіксації.
Відповідач у судове засідання не з’явився.       
06.04.2015р. до господарського суду Запорізької області від Приватного акціонерного товариства “Азовелектросталь” надійшов відзив на позовну заяву та клопотання, в якому зазначено, що у зв’язку із знаходженням представника в м. Харків, неможливістю явки інших представників відповідача з причин простою підприємства, проведенням антитерористичної операції в Донецькій області, а також з необхідністю надання додаткових доказів по справі № 908/774/15-г для його повного і всебічного розгляду, з метою забезпечення рівності учасників судового процесу і реалізації принципу змагальності, відповідач просить суд відкласти розгляд справи на іншу дату.
Крім того, 06.04.2015р. до господарського суду Запорізької області від Приватного акціонерного товариства “Азовелектросталь” надійшла заява, в якій Відповідач просить суд надати відстрочку виконання рішення господарського суду Запорізької області у справі            № 908/774/15-г на 6 місяців.
В судовому засіданні від представника Позивача надійшло клопотання, в якому просить суд долучити до матеріалів справи копію Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, у зв’язку зі зміною адреси місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю “Укрфаворіт” (72316, м. Мелітополь Запорізької області, вул. Зіндельса, 23).
Вказане клопотання Позивача судом було розглянуто та задоволено.
Крім того, 07.04.2015р. від Товариства з обмеженою відповідальністю “Укрфаворіт” надійшло клопотання, в якому просить суд залучити до матеріалів справи документи на підтвердження тієї обставини, що Позивачем були понесені фактичні витрати в сумі                2 700, 00 грн. за надання йому правової допомоги адвокатом Пузій Олексієм Вікторовичем.
Вищезазначене клопотання Позивача та додані до нього документи долучені до матеріалів справи.
Розглянувши клопотання Відповідача про відкладення розгляду справи, суд вважає, що клопотання подано в порядку ст. 22 ГПК України, відповідає вимогам чинного процесуального законодавства, не порушує прав та охоронюваних законом інтересів сторін та підлягає задоволенню.
Враховуючи неявку Відповідача та необхідність надання сторонами додаткових документів, що мають суттєве значення для повного, всебічного та об’єктивного вирішення спору по суті, суд вважає за доцільне розгляд справи відкласти.
Керуючись ст., ст. 22, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд –
 
УХВАЛИВ:
 
1. Розгляд справи відкласти на 16.04.2015р. о 09 год. 40 хв. Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою:                             м. Запоріжжя, вул. Тюленіна,21/Шаумяна, 4, корпус 1, кабінет № 218.
2. Зобов’язати Відповідача надати суду:
- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування належним чином засвідчені копії (для залучення до матеріалів справи) статуту у повному обсязі, свідоцтва про державну реєстрацію (оригінали для огляду), витяг (виписку) з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців або довідку органів статистики про включення підприємства до реєстру станом на день постановлення цієї ухвали.
3. Зобов’язати учасників процесу направити в судове засідання компетентних представників, повноваження яких оформити у відповідності з вимогами статті 28 Господарського процесуального кодексу України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників сторін (для приєднання до матеріалів справи) та оригінали цих документів (суду для огляду).                        Явка представників сторін у судове засідання обов’язкова.
4. Попередити сторони, про передбачену п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України відповідальність за невиконання вимог ухвали суду, а позивача попередити про передбачені п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України правові наслідки.
5. Ухвалу суду надіслати сторонам по справі.
 
Суддя                                                                       Л.М. Сушко