flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ “РС Проспера” , у справі № 908/5626/14.

14 квітня 2015, 08:40
     номер провадження справи 32/36/15
 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Запорізької області
УХВАЛА
 
08.04.2015                                                                                                   Справа № 908/5626/14 
Суддя Колодій Н.А.
за позовом: Державного підприємства “Придніпровська залізниця” (49600,                                        м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, буд. 108)
до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “РС Проспера” (86211, Донецька область, Шахтарський район, с. Молодецьке, вул. Цвєточна, буд. 11)
про стягнення 33 985,00 грн.   
 
                                                                                                        Суддя Колодій Н.А.
 
Представники:
Від позивача – Алєксєєв С.С., довіреність № 27 від 01.01.2015р.
Від відповідача – не з’явився
 
Заявлені позовні вимоги про стягнення суми боргу в розмірі 33  985,00грн.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від26.02.2015р.позовну заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі № 908/5626/14, присвоєно справі номер провадження 32/36/15, з призначенням судового засідання на 08.04.2015р.
У засіданні суду позивач підтримав позов у повному обсязі з підстав, викладених у позовній заяві.
У судове засідання 08.04.2015р. представник відповідача не з’явився. Про визнання позову не заявив, відзив на позовну заяву, витребуваний ухвалою суду від 26.02.2015р. документи і матеріали суду не надав, про поважність причини неявки суд не повідомляв.
Ухвала суду про порушення провадження у справі № 908/5626/14 від 26.02.2015р. у зв’язку з неможливістю здійснення поштових відправлень у населені пункти Шахтарського району Донецької області, відповідачу направлена не була. Однак, про час та місце розгляду справи відповідач був повідомлений належним чином. Інформацію про час і місце судового засідання розміщено на сторінці суду (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет, про що свідчить відповідний витяг який міститься в матеріалах справи.
У відповідності до ст. 22 ГПК України, сторони зобов’язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи.
Згідно ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.
В судовому засіданні 08.04.2015р. представник позивача надав суду клопотання про продовження строку розгляду справи.
Судом клопотання задоволено.
Господарський суд, враховуючи особливості даної справи, в порядку ст. 69 ГПК України, продовжує строк розгляду справи № 908/5626/14.
У зв’язку із необхідністю встановлення фактичних обставин справи та неявкою в судове засідання представника відповідача, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи до 12.05.2015р.
Керуючись ст. ст. 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд 
 
УХВАЛИВ:
 
1. Продовжити строк вирішення спору.
2. Розгляд справи відкласти до 12.05.2015р. о/об 11 год. 00 хв.
3. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/Шаумяна, 4 (корпус І) з/з № 300
4. Зобов’язати сторони представити документи та виконати дії:
Позивача – письмові докази, що мають суттєве значення для вирішення спору по суті (якщо має місце); надати точні та детальні розрахунки заявлених до стягнення сум (з зазначенням чіткого періоду виникнення заборгованості, розрахунки надати по кожній сумі окремо); звірити з відповідачем розрахунки станом на день розгляду справи (з ініціативи позивача), двосторонній акт звірки надати суду; письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору; письмово повідомити про всі можливі засоби зв’язку з відповідачем.
Відповідача документи, які посвідчують правовий статус (Статут, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку про включення до Єдиного державного реєстру) в оригіналі (копія у справу); відзив на позовну заяву (копію відзиву суд пропонує відповідачу до дня судового засідання направити на адресу позивача і докази направлення надати у судове засідання); нормативне і документальне обґрунтування заперечень на позов; довідку про повні банківські реквізити підприємства; контррозрахунок заявлених до стягнення суми; доказ часткової чи повної сплати суми пред’явленої до стягнення (якщо має місце); письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору; письмово повідомити про всі можливі засоби зв’язку з позивачем та відповідачем; належним чином оформлене доручення на представника; належним чином засвідчені копії витребуваних документів – у справу (оригінали – суду для огляду).
5. Явку уповноважених представників сторін визнати обов’язковою.
6. Всі документи надати до канцелярії суду із супровідним листом.
7. Роз’яснити сторонам, що невиконання вимог господарського суду без поважних причин тягне за собою відповідальність винної сторони у вигляді стягнення штрафу у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на підставі п.5 ст. 83 ГПК України та/або винесення окремої ухвали суду згідно ст. 90 ГПК України.
8. Повідомити сторін, що копії документів вважаються належними, якщо вони засвідчені підписом особи, яка уповноважена на засвідчення відповідності копій оригіналам, прошиті, пронумеровані, посвідчені датою та скріплені печаткою підприємства, установи, організації згідно Національного стандарту України “Державна уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів. ДСТУ 4163-2003”.
9. Копію даної ухвали направити сторонам у справі.
 
                             Суддя                                                                                          Н.А. Колодій
 
     З текстом процесуального документу можете ознайомитись на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, а копію даної ухвали ви можете отримати нарочно в канцелярії суду.