flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Житлово - будівельного кооперативу «Вуглик» м. Єнакієве Донецької області ПО СПРАВІ №905/3722/14

17 квітня 2015, 09:42
ё№ провадження справи 31/98/15
 
 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
УХВАЛА
ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ
 
            14.04.2015 р.                                                                                                                   Справа № 908/3722/14
Суддя господарського суду Запорізької області Хуторной В.М., розглянувши матеріали
за позовом: Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» в особі Єнакієвського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства КП «Компанія «Вода Донбасу», м. Єнакієве Донецької області;
до відповідача: Житлово - будівельного кооперативу «Вуглик»м. Єнакієве Донецької області;
про стягнення суми у розмірі 54033 грн.
ВСТАНОВИВ:
Комунальне підприємство «Компанія «Вода Донбасу» в особі Єнакієвського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства КП «Компанія «Вода Донбасу» звернулось до господарського суду Донецької області з позовною заявою про стягнення з Житлово - будівельного кооперативу «Вуглик» заборгованості за Договором про надання послуг з централізованого питного водопостачання та водовідведення №603 від 01.01.2012 р. у розмірі 54033 грн.
Ухвалою господарського суду Донецької області від 06.06.2014 р. порушено провадження по справі №905/3722/14, розгляд справи призначено на 24.06.2014 р. та розгляд справи відкладався на 29.07.2014 р.
Згідно ч. 1, 3 ст. 1 Закону України від 12.08.2014р. № 1632-VII «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції» у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції таким судам, та зобов’язано забезпечити розгляд, зокрема, господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, - господарськими судами, що визначаються головою Вищого господарського суду України.
Справи, розгляд яких не закінчено і які перебувають у провадженні місцевих, апеляційних судів, розташованих в районі проведення антитерористичної операції, в разі неможливості здійснювати правосуддя передаються судам відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності протягом десяти робочих днів з дня прийняття розпорядження головою відповідного вищого спеціалізованого суду. У разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
Розпорядженням голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 р. № 28-р «Про зміну територіальної підсудності господарських справ» визначено, що розгляд господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області здійснюється господарським судом Запорізької області.
Згідно інформації розміщеної на сайті господарського суду Донецької області у суду немає можливості направити справи, які знаходяться в провадженні господарського суду Донецької області до господарського суду Запорізької області.
14.04.2015 р. до господарського суду Запорізької області надійшла копія позовної заяви Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» в особі Єнакієвського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства КП «Компанія «Вода Донбасу» про стягнення з Житлово - будівельного кооперативу «Вуглик» заборгованості за Договором про надання послуг з централізованого питного водопостачання та водовідведення №603 від 01.01.2012 р. у розмірі 54033 грн.
Таким чином, враховуючи, що справа № 905/3722/14 не передана до господарського суду Запорізької області, суд вважає за можливе прийняти до розгляду подані позивачем матеріали та документи по справі № 905/3722/14 з метою вчинення необхідних процесуальних дій.
Керуючись ст. ст. 2-1, 61, 64, 86 Господарського процесуального кодексу України, ч. 3 ст.1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції», суд
                                                                                                                          
УХВАЛИВ:
1. Прийняти подані позивачем матеріали та документи по справі № 905/3722/14 до розгяду та порушити провадження у справі. Присвоїти справі номер провадження: № 31/98/15.
2. Справу призначити до розгляду на  20 травня 2015 року о 10 год. 45 хв.
3.Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69000, м. Запоріжжя, вул. Шаумяна, 4 / вул. Тюленіна, 21, корпус 1, кабінет № 309.
Зобов’язати позивача направити на адресу відповідача копію позовної заяви з усіма додатками, докази її направлення надати суду; надати: номера засобів зв’язку відповідача (телефонного та/або електронної пошти); документи на підтвердження правового статусу; Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців щодо місцезнаходження відповідача; у разі часткової та/або повної сплати відповідачем заборгованості надати докази такої сплати; повідомити відповідача про дачу, час та місце слухання справи; забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника.
Зобов’язати відповідача надати документи на підтвердження правового статусу, відзив на позовну заяву з документальним обґрунтуванням заперечень, забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника.
Витребувані документи необхідно завчасно подавати через канцелярію суду, копії документів слід засвідчувати відповідно до вимог п. 5.27 ДСТУ 4163-2003, згідно якого відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів «Згідно з оригіналом», назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.
 
 
Суддя                                                                                                 Хуторной В.М.