flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ «Карпатибудінвест»,м.Дружківка Донецької області у справі про банк-во № 908/2430/15-г

21 квітня 2015, 08:44
   Господарський суд Запорізької області 
    Ухвала
       про повернення заяви про порушення справи про банкрутство
  
14 квітня 2015р.                                                                             Справа № 908/2430/15-г
м. Запоріжжя  
 
Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського Володимира Анатолійовича, розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Карпатибудінвест» (код з ЄДР - 36404613), м. Дружківка Донецької області, та додані до неї матеріали, про порушення справи про банкрутство
                                                  Установив:
 
До господарського суду Запорізької області 08.04.2015р. надійшла заява за вх. № 2701/09-05 Товариства з обмеженою відповідальністю Товариства з обмеженою відповідальністю «Карпатибудінвест» (код з ЄДР - 36404613), м.Дружківка Донецької області, та додані до неї матеріали, про порушення справи про банкрутство в порядку статті 94 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.
Суд, вивчивши заяву та додані до неї матеріали, вважає їх такими, що підлягають поверненню без розгляду з огляду на наступне.
Відповідно до ч. 2 статті 41 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.
Статтею 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” передбачено, що господарський суд не пізніше п’яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі, та з інших підстав, передбачених статтею 63 ГПК України, з урахуванням вимог цього Закону.
Відповідно до статті 10 та ч.3 статті 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” до заяви боржника про порушення справи про банкрутство поряд з іншими документами також додаються бухгалтерський баланс боржника на останню звітну дату, довідка органів приватизації (органів, уповноважених управляти об’єктами державної власності) стосовно наявності або відсутності на балансі підприємства, щодо якого порушено справу про банкрутство, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу, відомості про всі рахунки боржника, відкриті в банках та в інших фінансово-кредитних установах, їх реквізити, відомості про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику, їх реквізити, але всупереч зазначеному такі документи у доданих матеріалах відсутні, що є підставою для повернення заяви без розгляду у відповідності до ч.1 статті 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” – заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі.                                                                                     Відтак заява та додані документи повертаються заявникові без розгляду з зазначених вище підстав.
 
Керуючись статтею 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, господарський суд
                                                  Ухвалив:
 
Повернути без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Карпатибудінвест» (код з ЄДР - 36404613), м. Дружківка Донецької області, та додані до неї матеріали, про порушення справи про банкрутство.
 
 Копію ухвали надіслати заявникові.  
 
         Додаток на адресу заявника: заява з додатками на 133 арк., у тому числі оригінал платіжного доручення № 471 від 01 квітня 2015р. про сплату судового збору у розмірі - 6 090 грн.     
 
         Суддя                                                                    В.А. Кричмаржевський