flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ОКП «Донецьктеплокомуненерго» в інтересах виробничої одиниці «Слов’янськтепломережа» та Міської добровільної громадської організації інвалідів війни та збройних сил по справі № 905/3518/14

21 квітня 2015, 16:19
провадження № 24/84/15
 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Запорізької області
УХВАЛА
16 квітня 2015р.                                                                                                                     Справа 905/3518/14
м. Запоріжжя                                                                                       
 
Суддя Азізбекян Т.А., розглянувши клопотання Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в інтересах виробничої одиниці «Слов’янськтепломережа»
про проведення судового засідання у режимі відеоконференції
у справі № 905/3518/14
за позовом: Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» (84307, Донецька область, м. Краматорськ, пров. Земляний, буд. 2, ідентифікаційний код 03337119) в інтересах Виробничої одиниці «Слов’янськтепломережа» (84122, Донецька область,                            м. Слов’янськ, вул. Іскри, буд. 5, ідентифікаційний код 05540965)
до відповідача: Міської добровільної громадської організації інвалідів війни та збройних сил (84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Шевченка, буд. 4-Г, ідентифікаційний код 24814977)
про стягнення 3 509, 12 грн.
 
Без виклику сторін
ВСТАНОВИВ :
 
Обласним комунальним підприємством «Донецьктеплокомуненерго» в інтересах виробничої одиниці «Слов’янськтепломережа» заявлено позовні вимоги до відповідача Міської добровільної громадської організації інвалідів війни та збройних сил про стягнення заборгованості за договором постачання теплової енергії № 315 від 01.01.2007р. у розмірі         3 509, 12 грн.
Ухвалою від 26.03.2015р. позовна заява прийнята до розгляду, порушено провадження у справі № 905/3518/14, справу до розгляду в засіданні господарського суду призначено на 18.05.2015р. о 10 год. 30 хв.
16.04.2015р. до суду від Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в інтересах виробничої одиниці «Слов’янськтепломережа» надійшло клопотання № 011/1392 від 08.04.2015 про проведення судового засіданні в режимі відеоконференції.
В даному клопотанні заявник просить суд забезпечити проведення судового засідання, у режимі відеоконференції та визначити суд для проведення відеоконференції – Слов’янський міськрайонний суд Донецької області, який знаходиться за адресою: 84112, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, буд. 2.
Розглянувши клопотання, суд вважає, що воно підлягає задоволенню повністю з наступних підстав.
Згідно ст. 74-1 ГПК України, господарський суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, третьої особи, прокурора, іншого учасника судового процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.
У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов’язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.
Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується господарським судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п’ять днів до дня проведення такого судового засідання. Ухвала суду, прийнята за наслідками вирішення цього питання, оскарженню не підлягає.
Ухвала про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції повинна містити:
1) найменування суду, якому доручається забезпечити проведення відеоконференції;
2) найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові (за його наявності) - для фізичних осіб) особи, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, та її процесуальний статус;
3) дату і час проведення судового засідання.
Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. З метою забезпечення своєчасного проведення відеоконференції копія ухвали також може бути надіслана за допомогою кур'єра, факсу або електронної пошти.
Використовувані у судовому засіданні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов'язки, передбачені цим Кодексом.
Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксуються господарським судом, який розглядає господарську справу, за допомогою технічних засобів відеозапису. Носій відеозапису відеоконференції є додатком до протоколу судового засідання і після закінчення судового засідання приєднується до матеріалів справи.
Участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції згідно з правилами цієї статті може відбуватися під час вирішення господарських спорів у судах першої, апеляційної, касаційної інстанцій та перегляду справ Верховним Судом України.
Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе проведення судового засідання, яке відбудеться 18.05.2015р. о 10-30 год., за участю позивача у режимі відеоконференції.
 
Керуючись ст. 74-1, 86 ГПК України, суд
 
УХВАЛИВ:
 
1. Дозволити участь ОКП «Донецьктеплокомуненерго» в інтересах виробничої одиниці «Слов’янськтепломережа» у судовому засіданні в режимі відеоконференції.
2. Доручити Слов’янському міськрайонному суду Донецької області забезпечити проведення відеоконференції 18.05.2015р. о 10 год. 30 хв. у приміщенні суду за адресою: (84112, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, буд. 2).
3. Особа, яка братиме участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції: позивач по справі - Обласне комунальне підприємство «Донецьктеплокомуненерго» (84307, Донецька область, м. Краматорськ, пров. Земляний, буд. 2, ідентифікаційний код 03337119) в інтересах Виробничої одиниці «Слов’янськтепломережа» (84122, Донецька область,                            м. Слов’янськ, вул. Іскри, буд. 5, ідентифікаційний код 05540965)
4. Доручити Слов’янському міськрайонному суду Донецької області забезпечити уповноважену особу для перевірки повноважень представника позивача (Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в інтересах Виробничої одиниці «Слов’янськтепломережа») для участі в режимі відеоконференції.
5. Копію даної ухвали направити сторонам та Слов’янському міськрайонному суду Донецької області за адресою: (84112, Донецька область, м. Слов’янськ,                                   вул. Добровольського, буд. 2).
 
Суддя                                                   Т.А. Азізбекян