flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Боржника – ТОВ “Мет-Ком” , Ліквідатора Глухову Ю.Б. та Кредитора – СПД Зарицькій О.В., по справі № 908/4832/14:

24 квітня 2015, 12:32
                                                                                                          Номер провадження справи 16/50/14
 
     
 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Запорізької області
УХВАЛА
22.04.2015
                                                            Справа № 908/4832/14
 
 
Боржник – товариство з обмеженою відповідальністю   “Мет-Ком” (код ЄДРПОУ 37718880; 83071, м.Донецьк, вул.Вахрушева, 50) 
Банки, здійснюючі розрахунково-касове обслуговування боржника :
1.   ПАТ “КБ “Південкомбанк”,
2.   ПАТ “Діамантбанк”,
3.   ПАТ “Фінростбанк”,
 
про банкрутство
 
Ліквідатор  Глухов Ю.Б.
 
 Суддя Ніколаєнко Р.А.
 
Представники:
від боржника – Волкова Т.О., довіреність б/н від 01.11.2014
 
 В С Т А Н О В Л Е Н О :
 
    Згідно з розпорядженням голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 № 28-р розгляд справ, підсудних господарському суду Донецької області, здійснюється господарським судом Запорізької області.
 ТОВ “Мет-Ком” у відповідності до положень ст. 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в редакції Закону від 22.12.2011 № 4212-VІ (далі – Закон “Про відновлення платоспроможності...”) подано заяву про порушення справи про банкрутство товариства.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 12.11.2014 заяву прийнято до розгляду, справі присвоєно номер провадження 16/50/14, засідання суду призначено  на 26.11.2014.  
                Ухвалою від 26.11.2014 порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ “Мет-Ком”, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, судове засідання для вирішення питання щодо визнання боржника   банкрутом призначено на 08.12.2014.  
                Постановою господарського суду Запорізької області від 08.12.2014 у справі №908/4832/14 ТОВ “Мет-Ком” визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено Глухова Юрія Борисовича (ідент.№ 2240021991, м.Ясинувата Донецької області, вул.Машинобудівників, 13, кв.23), якого зобов’язано здійснити ліквідаційну процедуру відповідно до закону.
08.12.2014 повідомлення про визнання боржника банкрутом оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України.  
У відповідності до ч.3 ст.95 Закону України “Про відновлення платоспроможності...”     кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним та поновленню не підлягає.
Водночас тією ж нормою передбачено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.  
           02.04.2015 господарським судом отримано звіт ліквідатора, документи щодо здійснення ліквідаційної процедури, в якому ліквідатор просить звіт та ліквідаційний баланс затвердити, підприємство банкрута ліквідувати.
До реєстру вимог кредиторів банкрута ліквідатором включено кредиторів, які не заявили свої вимоги, але включені до реєстру: 
- ФОП Зарицька Олена Володимирівна, м.Донецьк з вимогами в розмірі 40000,00 грн. шостої черги задоволення;
            - ДПІ в Куйбишевському районі м.Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області з вимогами в розмірі 616,00 грн. третьої черги задоволення.
Включення ліквідатором вказаних кредиторів до реєстру вимог кредиторів є правомірним та обґрунтованим в силу приведених вище положень ст.95 Закону “Про відновлення платоспроможності...”, проте в силу тих же положень є помилковим віднесення вимог податкової інспекції до третьої черги задоволення вимог кредиторів, ці вимоги відносяться до шостої черги.
В судовому засіданні представник ліквідатора боржника звіт підтримала, пояснила, що ліквідаційна процедура завершена, кредиторські вимоги не погашені в зв’язку з недостатністю активів боржника за результатами складення ліквідаційного балансу. 
Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що підстави для відкладення розгляду справи відсутні, ліквідатором вжито всіх встановлених Законом “Про відновлення платоспроможності боржника...” або визнання його банкрутом” заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури.
Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, зокрема – інформаційними довідками органів реєстрації прав на майно, органів УДАІ, Держземагенства, Держінспекції сільського господарства в Донецькій області та інш. рухоме та нерухоме майно, земельні ділянки за банкрутом не зареєстровані. Корпоративних прав банкрут не має.
Зокрема, відповідно до інформаційної довідки від 06.01.2015 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відносно ТОВ “Мет-Ком  у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутні відомості.
Згідно з витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна від 05.01.2015 в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна інформація щодо майна боржника відсутня.
Заборгованості до фондів державного соціального страхування боржник не має, що підтверджено відповідними довідками фондів.
Довідкою ВДВС Краматорського МУЮ підтверджується відсутність виконавчих документів про стягнення заборгованості з боржника.
Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.
Виконана ліквідатором робота та заходи, що вживались для виявлення та розшуку майна боржника, дали можливість належним чином сформувати актив та пасив боржника, встановити недостатність ліквідаційної маси для погашення вимог кредиторів.
Оцінивши звіт, що відповідає вимогам ст. 46 Закону “Про відновлення платоспроможності...” та ліквідаційний баланс, матеріали, що стосуються здійснення ліквідаційної процедури, вислухавши ліквідатора, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.
 
 
 
 
Враховуючи, що за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не залишилось майна для здійснення статутної діяльності,ТОВ Мет-Ком” слід ліквідувати, провадження у справі припинити.
Відповідно до ч.5 ст.45 Закону “Про відновлення платоспроможності...” вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.  
Також зазначається, що згідно з ч 4 ст.83 Закону “Про відновлення платоспроможності...” вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.
Керуючись ст.ст. 2, 9, 46, 48, п.6 ч.1, ч.4 ст.83 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ, ст.ст.4-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд             
 
                                                            УХВАЛИВ:
 
Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю   “Мет-Ком” (код ЄДРПОУ 37718880; 83071, м.Донецьк, вул.Вахрушева, 50)   затвердити.
Банкрута - товариство з обмеженою відповідальністю   “Мет-Ком” (код ЄДРПОУ 37718880; 83071, м.Донецьк, вул.Вахрушева, 50) ліквідувати.
Провадження у справі припинити.
Вимоги, не задоволені за недостатністю майна,  вважати погашеними.  
 Ліквідатору передати до архіву фінансово-господарські документи банкрута.
             Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.
               
Копії ухвали надіслати кредиторам, банкам, Приморському відділенню Жовтневої ОДПІ м.Маріуполя, банкруту, ліквідатору, відділу з питань банкрутства ГТУЮ у Запорізькій області, Головному управлінню статистики у Донецькій області, державному реєстратору реєстраційної служби Запорізького МУЮ (Орджонікідзевський район).
 
 
              Суддя                                                                                             Р. А. Ніколаєнко