flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ПАТ “Алчевський металургійний комбінат”, м. Алчевськ Луганської області та ТОВ “Торезький завод наплавочних твердих сплавів”, м. Маріуполь Донецької області по справі №908/1634/15-г.

27 квітня 2015, 15:39
номер провадження справи 33/53/15
                                                              
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
 
УХВАЛА
 
 21.04.2015 року                                                                                                            Справа № 908/1634/15-г
 
за позовом: Публічного акціонерного товариства “Алчевський металургійний комбінат” (94202, м. Алчевськ Луганської області, вул. Шмідта, 4)
до Товариства з обмеженою відповідальністю “Торезький завод наплавочних твердих сплавів” (87515, м. Маріуполь Донецької області, вул. Італійська, буд. 116-А) 
про стягнення суми
 
Суддя Мірошниченко М.В. 
Секретар судового засідання     Хилько Ю.І.
 
За участю представників сторін:
від позивача: не з’явився;
від відповідача : не з’явився;
 
                                                                 ВСТАНОВИВ:
 
Публічне акціонерне товариство “Алчевський металургійний комбінат” звернулося в господарський суд Запорізької області з позовною заявою про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю “Торезький завод наплавочних твердих сплавів” суми попередньої оплати в розмірі 173771,71 грн. за договором поставки № АМК-1616-2013-пст від 30.07.2013 р.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 16.03.2015 р. порушено провадження у справі № 908/1634/15-г, розгляд якої призначено на 21.04.2015 р.
Позивачвимоги суду, викладені в ухвалі від 16.03.2015 р. щодо надання витребуваних судом документів не виконав, свого представника в судове засідання не направив, натомість, надіслав письмове клопотання (вих. № 02В-6/1 від 20.04.2015 р.), в якому зазначив, що у зв'язку із загостренням суспільно-політичної ситуації на території Донецької та Луганської області, проведенням бойових дій в зоні антитерористичної операції (АТО), блокуванням шляхів проїзду незаконними озброєними угрупованнями, було призупинено рух всіх видів транспорту з/на території проведення АТО. Крім того, було призупинено пересилання УДППЗ «Укрпошта» поштових відправлень з/на територію проведення АТО, в тому числі у м. Алчевськ, про що зазначено на офіційному сайті УДППЗ «Укрпошта», а також Вищого господарського суду України. За даних обставин, позивач не отримував ухвалу господарського суду Запорізької області від 16.03.2015р. по справі та дізнався про призначення справи до розгляду 20.04.2015р. з веб-сайту «Єдиний державний реєстр судових рішень», у зв'язку з чим не має можливості прийняти участь в засіданні суду 21.04.2015р. Посилаючись на вищевикладене, позивач просить відкласти розгляд справи № 908/1634/15-г, призначеної на 21.04.2015р. Розгляд справи просить здійснювати за участю представника ПАТ «Алчевський металургійний комбінат».
Відповідач – вимоги суду, викладені в ухвалі від 16.03.2015 р. щодо надання письмового відзиву та витребуваних судом документів не виконав, свого представника в судове засідання не направив, натомість, надіслав телеграму, якій повідомив про неможливість з’явитись у судове засідання 21.04.2015 р. через відрядження єдиного уповноваженого представника до м. Черкаси. Посилаючись на те, що жодного документа від позивача відповідачем отримано не було, просить відкласти розгляд справи на надати можливість ознайомитись з матеріалами справи.
Згідно зі ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні, зокрема, у зв’язку із нез’явленням у судове засідання представників сторін, неподанням витребуваних доказів та необхідністю витребування нових доказів.
З огляду на вищевикладене, з метою всебічного, повного та об’єктивного встановлення всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає за доцільне клопотання позивача про відкладення розгляду справи та клопотання відповідача про відкладення розгляду справи задовольнити, розгляд справи відкласти. Зобов`язати сторони виконати вимоги суду, викладені у даній ухвалі.
Керуючись ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
 
                                                                                    УХВАЛИВ:
 
1. Розгляд справи № 908/1634/15-гвідкласти на 15.05.2015 р. о 10 год. 15 хв., в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/ Шаумяна, 4, корпус 1.
2. Зобов`язати сторони виконати наступні дії:
Позивачанадати докази направлення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів на адресу відповідача: 87515, м. Маріуполь Донецька область, вул. Італійська, буд. 116-А; письмове пояснення із визначенням доводів з метою спростування розбіжностей, які містяться у позовній заяві, оскільки у позовній заяві вказано, що відповідачем не поставлено товар на суму 249921,61 грн., і в той же час вказано, що сума не отовареної попередньої оплати складає 173771,71 грн.; двосторонній акт звірки розрахунків сторін із визначенням фактів поставок товару відповідачем та фактів оплат, здійснених позивачем; письмовий розрахунок порядку утворення суми 173771,71 грн. (із зазначенням усіх фактів оплат позивача та усіх фактів поставок товару відповідачем) – в хронологічному поядку; засвідчені копії усіх платіжних документів позивача в оплату за товар за договором від 30.07.2013 р.; засвідчені копії усіх документів первинного бухгалтерського обліку у підтвердження фактів поставок товару відповідачем за договором від 30.07.2013 р.; засвідчені копії Статуту позивача; довідку про платіжні банківські реквізити; довідку про розмір основного боргу відповідача – станом на момент розгляду справи в господарському суді; докази звернення позивача до відповідача із вимогою про повернення попередньої оплати; доручення на представника, забезпечити явку компетентного та повноважного представника.
Відповідача – надати нормативно та документально обґрунтований письмовий відзив на позовну заяву, документи в обґрунтування відзиву, заперечень; двосторонній акт звірки розрахунків сторін; при незгоді з розрахунком стягуваної суми - надати контррозрахунок та докази в його обґрунтування; засвідчені копії документів первинного бухгалтерського обліку у підтвердження фактів поставок товару за договором від 30.07.2013 р. (видаткових накладних, ТТН, довіреностей на отримання товару тощо) та усіх платіжних документів у підтвердження оплат, здійснених позивачем; належним чином засвідчені копії: правовстановлюючих документів (Свідоцтва про державну реєстрацію, Статуту, Витягу з ЄДР); довідку про платіжні банківські реквізити; листування з позивачем по суті спору з доказами надсилання та/або вручення; докази направлення відзиву позивачу; доручення на представника, забезпечити явку компетентного та повноважного представника.
Письмові пояснення, відзиви та належним чином завірені копії витребуваних документів надати до суду завчасно.
Явку уповноважених представників сторін визнати обов’язковою.
Копії ухвали направити сторонам у справі.
Попередити сторони, що у разі невиконання вимог суду, викладених в вищезазначеній ухвалі, суд має право згідно з п. 5 ст. 83 ГПК України, стягнути в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
 
 
                  Суддя                                                                                          М.В. Мірошниченко