flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги кредитора ПАТ “ДТЕК Донецькобленерго” у справі № 5/190Б про банкрутство Державного підприємства “Зуївська експериментальна теплоелектроцентраль”

05 травня 2015, 11:55
 
        
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,2/Шаумяна,4
Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88 
УХВАЛА
 
 
 05.05.2015                                                                                              Справа № 5/190б
 
Господарський суд Запорізької області у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни,
розглянувши матеріали заяви ліквідатора арбітражного керуючого Вудуда Г.І. про відновлення справи № 5/190Б
за заявою кредитора – Публічного акціонерного товариства “ДТЕК Донецькобленерго” (м. Горлівка Донецької області)
до боржника – Державного підприємства “Зуївська експериментальна теплоелектроцентраль” (м. Зугрес Донецької області, ідент. код. – 4623778; скорочено – ДП “ЗУ ЕТЕЦ”)
про визнання банкрутом,
ліквідатор – арбітражний керуючий Вудуд Гаррі Ігорович,
ВСТАНОВИВ:
До господарського суду Запорізької області надійшла заява ліквідатора Державного підприємства “Зуївська експериментальна теплоелектроцентраль” (м. Зугрес Донецької області, ідент. код. – 4623778) арбітражного керуючого Вудуда Гаррі Ігоровича про відновлення справи №5/190Б.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 20.03.2015 прийнято заяву ліквідатора – арбітражного керуючого Вудуда Г.І. про відновлення справи № 5/190Б та призначено її до розгляду в засіданні господарського суду на 20.04.2015.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 20.04.2015 розгляд заяви відкладено та призначити наступне судове засідання на 18.05.2015.
Розглянувши матеріали заяви ліквідатора Вудуда Гаррі Ігоровича про відновлення справи №5/190Б, суд передає їх за підсудністю до господарського суду Донецької області, з таких підстав.
Згідно із частиною першою статті 17 Господарського процесуального кодексу України якщо справа не підсудна даному господарському суду, матеріали справи надсилаються господарським судом за встановленою підсудністю не пізніше п'яти днів з дня надходження позовної заяви або винесення ухвали про передачу справи.
Відповідно до частини першої статті 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінити територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції таким судам, та забезпечити розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, - господарськими судами, що визначаються головою Вищого господарського суду України.
Розпорядженням Вищого господарського суду України №21р від 24.04.2015 “Про відновлення роботи господарського суду Донецької області” визначено:
- відновити роботу господарського суду Донецької області з 27.04.2015 за адресою: м. Харків, проспект Леніна, 5;
- господарському суду Запорізької області забезпечити розгляд справ (проваджень; за виключенням справ про банкрутство), підсудних господарському суду Донецької області, що надійшли на розгляд господарського суду Запорізької області до 27.04.2015 на підставі Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції” та розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 N 28-р;
- визначити, що господарський суд Запорізької області продовжує розгляд справ про банкрутство, підсудних господарському суду Донецької області, провадження в яких порушено, починаючи з 03.09.2014. Справи про банкрутство, передані господарському суду Запорізької області відповідно до частини першої статті 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції” та розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 N 28-р, а також справи про банкрутство, провадження в яких порушено за заявами про відновлення втраченої справи, що знаходились у провадженні господарського суду Донецької області, передати господарському суду Донецької області протягом десяти робочих днів з дня прийняття цього розпорядження.
На підставі викладеного суд дійшов висновку, що дана заява не підсудна господарському суду Запорізької області та підлягає передачі за встановленою підсудністю до господарського суду Донецької області.
Керуючись ст. 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, ст. 34 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, розпорядженням Вищого господарського суду України №21р від 24.04.2015 “Про відновлення роботи господарського суду Донецької області”, ст.ст. 41, 17, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд –
УХВАЛИВ:
Матеріали заяви ліквідатора Державного підприємства “Зуївська експериментальна теплоелектроцентраль” (м. Зугрес Донецької області, ідент. код. – 4623778) арбітражного керуючого Вудуда Гаррі Ігоровича про відновлення справи №5/190Б передати за підсудністю до господарського суду Донецької області (м. Харків, проспект Леніна, 5).
Копії ухвали надіслати: ліквідатору (банкруту); комітету кредиторів (Дочірній компанії “Газ України” Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”; Публічного акціонерного товариства “УКРТРАНСГАЗ” в особі філії “Управління магістральних газопроводів “КИЇВТРАНСГАЗ”); Публічному акціонерному товариству “ДТЕК Донецькобленерго” (м. Горлівка Донецької області); Міністерству енергетики та вугільної промисловості України; Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області (державному органу з питань банкрутства).
 
Суддя                                                                                Т.М. Шевченко