flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Виконавчий комітет Дзержинської міської ради позивач, ПП Махньова Василя Семеновича Донецька відповідач, Дзержинське комунальне підприємство “Дзержинськжилсервіс” третя особа у справі № 908/2230/15-г.

05 травня 2015, 12:12
                                                                  
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Запорізької області
У Х В А Л А
 
28 квітня 2015 року                                                                                                               Справа № 908/2230/15-г      
 м. Запоріжжя                                                                                                                          провадження № 3/33/15
 
Суддя Соловйов В.М., розглянувши матеріали
за позовом: Прокурора міста Дзержинська Донецької області
в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати функції держави у спірних правовідносинах -
позивача: Виконавчого комітету Дзержинської міської ради (85200, Донецька область,                м. Дзержинськ, вул. Островського, 8, ідентифікаційний код 04052889 )
до відповідача: Приватного підприємця Махньова Василя Семеновича (85206, Донецька область, м. Дзержинськ, вул. Лісна, 11, кв. 1)
третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Дзержинське комунальне підприємство “Дзержинськжилсервіс” (85206, Донецька область, м. Дзержинськ, вул. Щорса, 3, ідентифікаційний код 31217526 )
про стягнення 3 954,86 грн.
 
Представники сторін:
від прокуратури: Тронь Г.М., старший прокурор відділу прокуратури Запорізької області, службове посвідчення № 013451 від 036.12.2012р.
від позивача: не з’явився  
від відповідача: не з’явився  
від третьої особи: не з’явився  
 
ВСТАНОВИB:
 
В судовому засіданні 28.04.2015р. прокурор підтримав позовні вимоги з підстав, зазначених у позовній заяві, та просить суд стягнути з відповідача на користь на користь виконавчого комітету Дзержинської міської ради до бюджету міста Дзержинська заборгованість з орендної плати за договором оренди нежитлових приміщень комунальної власності № 55 від 30.04.2013р. у розмірі 3 954, 86 грн.
Представники позивача, відповідача та третьої особи в судове засідання 28.04.215р. не з’явилися.
Суд заслухав прокурора та дослідив надані до позовної заяви документи.
Згідно п. 1, 2 ч.1, ч. 2 ст. 77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є:
нез'явлення в засідання відповідача, інших учасників судового процесу;
неподання витребуваних доказів.
Про відкладення розгляду справи виноситься ухвала, в якій вказуються час і місце проведення наступного засідання.
Відповідно до ч.1 ст.69 ГПК України, спір має бути вирішено господарським судом у строк не більше двох місяців від дня одержання позовної заяви.
Позовна заява прокурора міста Дзержинська Донецької області надійшла до суду 03.04.2015р.
За таких обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні, у зв’язку з чим розгляд справи слід відкласти.
 
Керуючись ст. 38, 69, 77, 86 ГПК України, суд
 
У Х В А Л И В :
 
1.      Розгляд справи відкласти на 19.05.2015р. о 12 год. 00 хв.
2.      Зобов’язати:
Прокурора та позивача - надативсі документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Крім того, надати документи, які посвідчують правовий статус, зокрема належним чином оформлений Витяг (Виписку) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців стосовно позивача, відповідача станом на час розгляду справи; доручення на представника (для позивача); нормативне обґрунтування заявлених вимог із документальним підтвердженням обставин, викладених у позові.
Представнику позивача та прокурору в судовому засіданні мати при собі оригінали поданих копій документів, у тому числі виготовлених з використанням технічних засобів, для їх можливого огляду під час судового розгляду з наступним поверненням цих оригіналів.
Обов’язково надати всі без виключення додаткові угоди та додатки до договору оренди нежитлових приміщень комунальної власності № 55 від 30.04.2013р.
Надати власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору.
Письмові відомості (повідомлення для суду, довідку, акт звірки тощо) про наявність боргу та його розмір станом на час розгляду справи в судовому засіданні 19.05.2015р.
У відповідності до приписів п.2 ч.1 ст.54 ГПК України надати відомості про реєстраційний номер облікової картки фізичної особи - платника податків відповідача                    ПП Махньова В.С. 
Крім того зобов’язати прокурора, у строк до19.05.2015р.:
направити на адресу позивача, відповідача та третьої особи копію даної ухвали через відповідні організації, які не призупинили прийом поштових відправлень до зони проведення АТО, електронною поштою тощо;
вжити інших заходів щодо вручення вищезгаданих документів безпосередньо учасникам судового процесу (нарочно).
Належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.
Відповідача - надативсі документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Крім того надатидокументи, які посвідчують правовий статус; пропонується надати відзив на позовну заяву і всі докази в його обґрунтування, копію відзиву направити до дня судового засідання позивачу та прокурору; листування з позивачем та прокурором по суті спору (з доказами направлення або вручення вихідної кореспонденції); доручення на представника.
У разі заперечення проти розрахунку суми боргу за договором оренди нежитлових приміщень комунальної власності № 55 від 30.04.2013р. в розмірі                          3 954, 86 грн., надати власний контррозрахунок.
Письмові відомості (повідомлення для суду, довідку, акт звірки тощо) про наявність боргу та його розмір станом на час розгляду справи в судовому засіданні 19.05.2015р.
У випадку сплати (часткової сплати) суми боргу надати суду відповідні платіжні документи.
Належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.
 Третю особу - надативсі документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Крім того надатидокументи, які посвідчують правовий статус; пропонується надати пояснення щодо виниклого спору.
 
Сторонам - провести звірку розрахунків на предмет з’ясування суми боргу з урахуванням можливого, на день розгляду справи, погашення цієї суми відповідачем, для чого відповідачу у строк до 16.05.2015р. звернутися до позивача. Акт звірки надати в засідання суду. У разі ухилення однієї з сторін від звірки чи перешкоджання її здійсненню, іншій стороні надати відповідні докази.
3. Подання письмових доказів сторонами має здійснюватися до дня судового засідання з супровідним листом через службу діловодства суду.
4. Згідно п. 5 ч. 1 ст. 83 ГПК України, господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700, 00 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
 
 
Суддя                                               Соловйов В.М.