flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ «Торг-строй компанія», м. Донецьк, справа № 908/2260/15-г

15 травня 2015, 12:10
Номер провадження справи 10/87/15
 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Запорізької області
УХВАЛА
 
14.05.2015 р.
 
Справа № 908/2260/15
Розглянувши у відкритому судовому засідання справу
за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Шляхове будівництво «Альтком», м. Маріуполь
до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Торг-строй компанія», м. Донецьк
третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Райффайзен Лізинг Аваль», м. Київ
про витребування майна з чужого незаконного володіння.
                                                                                                          
Суддя:     Алейникова Т.Г.
 
ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН :
від позивача – Саланська І.Л., на підставі довіреності від 20.03.2015 р.
від відповідача – не з’явився;
від третьої особи – Самокіша В.Ю., довіреність № 23-12/14-34 від 23.12.2014 р.
 
ВСТАНОВИВ:
 
До господарського суду Запорізької області звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю «Шляхове будівництво «Альтком», м. Маріуполь із позовною заявою доТовариства з обмеженою відповідальністю «Торг-строй компанія», м. Донецькпро витребування майна з чужого незаконного володіння.
Відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України № 30 від 26.11.2010р., відповідно до довідки автоматичного розподілу справи між суддями від 03.04.2015 р., справу 908/2260/15-г передано на розгляд судді Алейниковій Т.Г.
Ухвалою господарського суду від 06.04.2015 р. порушено провадження у справі № 10/87/15, її розгляд призначено на 14.05.2015 р.
Представник позивача у судовому засіданні підтримав свої вимоги. Відповідач у судовому засіданні не з’явився, відзив не направив. Позивач у судовому засіданні надав клопотання про продовження строку розгляду справи на 15 днів. Третя особа подала клопотання, до початку судового засідання, про залучення до участі у справі. Суд клопотання прийняв та задовольнив.
У відповідності до ст. 22 ГПК України, сторони зобов’язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи.
Статтею 77 ГПК України встановлено, що нез’явлення в судове засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, є підставою для відкладення розгляду справи в межах строків, встановлених ст. 69 ГПК України.
Згідно ч. 3 ст. 69 ГПК України у виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.
Відповідно до ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У справах щодо майна господарських організацій, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, господарський суд залучає орган державної влади, що здійснює управління корпоративними правами, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.
Беручи до уваги клопотання позивача про продовження строку розгляду справи на 15 днів, суд вважає за потрібне продовжити строк розгляду справи на 15 днів до 18.06.2015 р. та відкласти судове засідання на 10.06.2015 р. на 10:00 год. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Райффайзен Лізинг Аваль», м. Київ.
Зобов’язати позивача направити на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю «Райффайзен Лізинг Аваль», м. Київ копію позовної заяви.
Керуючись ст.ст. 27, 69,77, 86 ГПК України, суд
 
УХВАЛИВ:
 
1. Продовжити строк розгляду справи на 15 днів до 18.06.2015 р.
2. Слухання справи відкласти на 10.06.2015 р. на 10 год. 00 хв.
3. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Райффайзен Лізинг Аваль», м. Київ, проспект московський, 9 корпус 5 оф. 101
4. Зобов’язати позивача направити на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю «Райффайзен Лізинг Аваль», м. Київ копію позовної заяви.
5. Відповідачу та третій особі надати письмовий обґрунтований відзив на позовну заяву.
6. Визнати обов’язковою явку та викликати в судове засідання представників сторін з належним чином оформленими повноваженнями. Попередити сторін, що в разі неприбуття в судове засідання, справа може бути розглянута за їх відсутності.
7. Екземпляр ухвали надіслати сторонам у справі.
 
 
 
Суддя                                                                                     Т.Г. Алейникова