flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком”, м. Маріуполь Донецької області ТОВ “Торг-Строй Компанія”, м. Донецьк та ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль”, м. Київ по справі №908/2540/15-г.

02 червня 2015, 10:14
номер провадження справи 33/87/15
                                                              
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 
УХВАЛА
 
          26.05.2015 року                                                                                                     Справа № 908/2540/15-г
 
за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Шляхове будівництво “Альтком” , м. Маріуполь.
до Товариства з обмеженою відповідальністю “Торг-Строй Компанія” , м. Донецьк.
третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю “Райффайзен Лізинг Аваль” , м. Київ.
про витребування майна з чужого незаконного володіння
 
Суддя Мірошниченко М.В. 
Секретар судового засідання     Хилько Ю.І.
 
За участю представників сторін:
від позивача: Давидова С.О. – довіреність №б/н від 20.03.2015 р.
від відповідача : не з’явився
від ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль”: Студенніков Д.М. – довіреність №23-12/14-1 від 23.12.2014 р.
 
                                                                 ВСТАНОВИВ:
 
Товариство з обмеженою відповідальністю “Шляхове будівництво “Альтком”, м. Маріуполь Донецької області звернулося в господарський суд Запорізької області з позовною заявою про витребування з незаконного володіння Товариства з обмеженою відповідальністю “Торг-Строй Компанія”, м. Донецьк, автогрейдеру                                   KOMATSUGD 661 A-1 серійний номер KMTGD016P01011285, державний номер                     439-49 АА за договором фінансового лізингу №L589-04/07 від 16.04.2007 р. та передачу його у володіння Товариства з обмеженою відповідальністю “Шляхове будівництво “Альтком”.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 14.04.2015 р. порушено провадження у справі № 908/2540/15-г, розгляд якої призначено на 26.05.2015 р.
12.05.2015 р. від Товариства з обмеженою відповідальністю “Райффайзен Лізинг Аваль” надійшла письмова заява (вих. №б/н б/д) про залучення ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль”до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на підставі ст. 27 ГПК України. Представник ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” в судовому засіданні підтримав своє клопотання про залучення до участі в справі в якості третьої особи.
В обґрунтування свого клопотання ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” зазначило, що між ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” та позивачем було укладено договори фінансового лізингу, за якими ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” передало ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком” у тимчасове володіння та користування майно, власником якого є ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль”. Як пояснив представник заявника в судовому засіданні, майно (автогрейдер KOMATSUGD 661 A-1 серійний номер KMTGD016P01011285, державний номер 439-49 АА) також було отримано ТОВ ШБ «Альтком» за договором фінансового лізингу від ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль”, власником якого є заявник.
Представник позивача залишив вирішення клопотання ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” на розсуд суду.
Відповідно до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з   ініціативи господарського суду.
Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами i несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави i предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.
Отже, враховуючи те, що рішення з господарського спору про витребування з незаконного володіння Товариства з обмеженою відповідальністю “Торг-Строй Компанія”, м. Донецьк, автогрейдеру KOMATSUGD 661 A-1 серійний номер KMTGD016P01011285, державний номер 439-49 АА та передачу його у володіння Товариства з обмеженою відповідальністю “Шляхове будівництво “Альтком”може вплинути на права або обов’язки ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” по відношенню до позивача у справі, суд вважає за необхідне клопотання ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” задовольнити, і на підставі ст. 27 ГПК України залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача – Товариство з обмеженою відповідальністю “Райффайзен Лізинг Аваль” (04073, м. Київ, пр. Московський, 9, корп. 5, офіс 101).
Відповідач – вимоги суду, викладені в ухвалі від 14.04.2015 р.,                                                 щодо надання письмового відзиву та витребуваних судом документів не виконав, процесуальним правом на участь представника у судовому засіданні не скористався, про причини неявки суд не повідомив.
Згідно зі ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні, зокрема, у зв’язку із нез’явленням у судове засідання відповідача, неподанням витребуваних доказів та необхідністю витребування нових доказів по справі.
З огляду на вищевикладене, з метою всебічного, повного та об’єктивного встановлення всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає за доцільне розгляд справи відкласти. Зобов`язати сторони виконати вимоги суду, викладені у даній ухвалі.
Керуючись ст. ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
 
                                                                                    УХВАЛИВ:
 
1.Залучитидо участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороніпозивача – Товариство з обмеженою відповідальністю “Райффайзен Лізинг Аваль” (04073, м. Київ, пр. Московський, 9, корп. 5, офіс 101)
2. Розгляд справи № 908/2540/15-гвідкласти на 09.06.2015 р. о 12 год. 00 хв., в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/ Шаумяна, 4, корпус 1.
3. Зобов`язати сторони виконати наступні дії:
Позивача – надатидо матеріалів справи докази направлення відповідачу (83030, м. Донецьк, вул. Майська, буд. 86 А) копії позовної заяви з доданими до неї документами за допомогою інших організацій, які не призупинили прийом поштових відправлень до зони проведення АТО, в тому числі до м. Донецьк (кур’єрська служба ТОВ “ГЛОБАЛ-ПОСТ”, ТОВ “НОВА ПОШТА”, ТОВ “Поні Експрес”, Служба альтернативної доставки тощо) та Скриншоти про направлення вказаних матеріалів на адресу електронної пошти відповідача; надати докази направлення третій особі(04073, м. Київ, пр. Московський, 9, корп. 5, офіс 101) копії позовної заяви з доданими до неї документами;Витяг з ЄДР щодо місцезнаходження відповідача; докази направлення відповідачу листа від 08.01.2015 р. вих. №08/1-15); доручення на представника, забезпечити явку компетентного та повноважного представника.
Відповідача – надати нормативно та документально обґрунтований письмовий відзив на позовну заяву, документи в обґрунтування відзиву, заперечень; документальне підтвердження факту знаходження у володінні відповідача автогрейдеру KOMATSUGD 661 A-1 серійний номер KMTGD016P01011285, державний номер 439-49 АА; довідку про платіжні банківські реквізити; докази направлення позивачу листа від 09.01.2015 р.               вих. №03/01/15; належним чином засвідчені копії: правовстановлюючих документів (Статут, Свідоцтва про державну реєстрацію), листування з позивачем по суті спору; докази направлення відзиву позивачу та третій особі; доручення на представника, забезпечити явку компетентного та повноважного представника.
Третю особу - надати нормативно та документально обґрунтований письмовий відзив на позовну заяву, документи в обґрунтування відзиву, заперечень; належним чином засвідчені копії: правовстановлюючих документів (Статут, Свідоцтва про держану реєстрацію); докази передачі у лізинг позивачу автогрейдеру KOMATSUGD 661 A-1 серійний номер KMTGD016P01011285, державний номер 439-49 АА; докази наявності права власності на спірне майно; докази фактичного місцезнаходження автогрейдеру (у підтвердження доводів, наведених у судовому засіданні); докази направлення відзиву позивачу та відповідачу; доручення на представника, забезпечити явку компетентного та повноважного представника.
Письмові пояснення, відзиви та належним чином завірені копії витребуваних документів надати до суду завчасно.
Явку уповноважених представників сторін та третьої особи визнати обов’язковою.
Копії ухвали направити сторонам у справі та третій особі.
Попередити сторони, що у разі невиконання вимог суду, викладених в вищезазначеній ухвалі, суд має право згідно з п. 5 ст. 83 ГПК України, стягнути в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
 
 
                  Суддя                                                                                          М.В. Мірошниченко