flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ “ТК “МЕРЕЖЕВИЙ СТАНДАРТ” та Спільного українсько-російського підприємства “ІНТЕР-ВЕСТ ЛТД”

02 червня 2015, 14:48
Номер провадження справи 23/42/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4
Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88
УХВАЛА
29.05.2015                                                                                                                         Справа № 908/2284/15
Господарський суд у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни,
розглянувши матеріали заяви Публічного акціонерного товариства “КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК “УКРАЇНСЬКИЙ ФІНАНСОВИЙ СВІТ” з вимогами до боржника у справі №908/2284/15г
за заявою ініціюючого кредитора – Товариства з обмеженою відповідальністю “ТК “МЕРЕЖЕВИЙ СТАНДАРТ”
до боржника – Спільного українсько-російського підприємства “ІНТЕР-ВЕСТ ЛТД” у формі Товариства з обмеженою відповідальністю
про визнання банкрутом,
розпорядник майна –арбітражний керуючий Комарова Анжеліка Вячеславівна,
ВСТАНОВИВ:
Товариство з обмеженою відповідальністю “ТК “МЕРЕЖЕВИЙ СТАНДАРТ” (кредитор у справі) звернулось до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство відносно СУРП “ІНТЕР-ВЕСТ ЛТД” у формі ТОВ (боржник у справі).
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 07.04.2015 у справі №908/2284/15-г заяву прийнято до розгляду, справі присвоєно номер провадження 23/42/15, підготовче засідання суду призначено на 07.04.2015, зобов’язано арбітражного керуючого Комарову Анжеліку Вячеславівну, кандидатура якої визначена автоматизованою системою, надати суду, у термін до 20.04.2015, заяву на участь у справі в порядку статті 114 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, від сторін витребувано документи згідно резолютивної частини ухвали суду.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 23.04.2015 порушено провадження у справі про банкрутство СУРП “ІНТЕР-ВЕСТ ЛТД” у формі ТОВ, визнано грошові вимоги ініціюючого кредитора “ТК “МЕРЕЖЕВИЙ СТАНДАРТ” у розмірі 769517,12 грн., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Комарову А.В., тощо .
23.04.2015 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет оприлюднене оголошення №17279 про порушення справи про банкрутство СУРП “ІНТЕР-ВЕСТ ЛТД” у формі ТОВ.
28.05.2015 до господарського суду надійшла заява Публічного акціонерного товариства “КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК “УКРАЇНСЬКИЙ ФІНАНСОВИЙ СВІТ” (скорочено – ПАТ “КБ “УКРАЇНСЬКИЙ ФІНАНСОВИЙ СВІТ”) вх.№09-06/24248 від 28.05.2015 з вимогами до боржника. Згідно відбитку поштового штемпелю на конверті заява подана 22.05.2015.
Відповідно до частини першої статті 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі – Закон про банкрутство) конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов’язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.
Склад і розмір грошових вимог кредиторів визначаються в національній валюті України. Якщо зобов’язання боржника визначені в іноземній валюті, то склад і розмір грошових вимог кредиторів визначаються в національній валюті за курсом, встановленим Національним банком України на дату подання кредитором заяви з грошовими вимогами до боржника (ч. 2 ст. 23 Закону про банкрутство).
Згідно із частиною третьою статті 23 Закону про банкрутство заява кредитора має містити: найменування господарського суду, до якого подається заява; ім'я або найменування боржника, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); ім'я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); розмір вимог кредитора до боржника з окремим зазначенням суми неустойки (штрафу, пені); виклад обставин, які підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування; відомості про наявність заставного майна боржника, яке є забезпеченням вимог; перелік документів, які додаються до заяви. До заяви в обов'язковому порядку додаються докази сплати судового збору, докази надсилання копії заяви боржнику і розпоряднику майна, а також документи, які підтверджують грошові вимоги до боржника. Заява підписується кредитором або його уповноваженим представником.
Відповідно до частини першої статті 24 Закону про банкрутство господарський суд не пізніше п’яти днів з дня надходження заяви конкурсного кредитора здійснює перевірку її відповідності вимогам цього Закону. У разі, якщо заяву конкурсного кредитора подано без дотримання вимог частини третьої статті 23 цього Закону, господарський суд письмово повідомляє заявника про недоліки заяви та строк, протягом якого він зобов’язаний їх усунути.
Якщо конкурсний кредитор усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до суду. В іншому випадку суд виносить ухвалу про повернення заяви (ч. 2 ст. 24 Закону про банкрутство).
Дослідивши матеріали заяви ПАТ “КБ “УКРАЇНСЬКИЙ ФІНАНСОВИЙ СВІТ”, суд визнав її такою, що подана з дотриманням вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та ГПК України.
Дійшовши даного висновку, суд приймає заяву ПАТ “КБ “УКРАЇНСЬКИЙ ФІНАНСОВИЙ СВІТ” з вимогами до боржника та призначає її до розгляду в засіданні господарського суду на 18.06.2015.
Керуючись ст.ст. 7, 23, 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
УХВАЛИВ:
Прийняти заяву Публічного акціонерного товариства “КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК “УКРАЇНСЬКИЙ ФІНАНСОВИЙ СВІТ”, вх.№09-06/24248 від 28.05.2015 з вимогами до боржника та призначити її до розгляду в попередньому засіданні господарського суду на 18.06.2015 об 11-00 год. Слухання справи в судовому засіданні відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4, корпус 1, каб.№304.
Зобов’язати ПАТ “КБ “УКРАЇНСЬКИЙ ФІНАНСОВИЙ СВІТ” надати суду документи, що підтверджують грошові вимоги до боржника (кредитний договір, договір іпотеки, тощо); надати відомості про наявність заставного майна боржника, яке є забезпеченням вимог.
Зобов’язати розпорядника майна надати суду звіт про розгляд грошових вимог ПАТ “КБ “УКРАЇНСЬКИЙ ФІНАНСОВИЙ СВІТ”.
Копії ухвали надіслати: заявнику – ПАТ “КБ “УКРАЇНСЬКИЙ ФІНАНСОВИЙ СВІТ”; боржнику; розпоряднику майна.
 
Суддя                                                                             Т.М. Шевченко