flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Овдусенко В.В., м. Донецьк по справі № 908/3195/15

11 червня 2015, 09:24
 номер провадження справи 25/39/15
         
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
УХВАЛА
   
 08.06.2015                                                                                           Справа № 908/3195/15
 
кредитор – Державна податкова інспекція у Запорізькому районі ГУ ДФС у Запорізькій області
боржник – Товариство з обмеженою відповідальністю “Сла-Сервіс”, смт. Балабине Запорізького району Запорізької області
                                                                                                                       Суддя Дьоміна А.В.
Присутні у судовому засіданні:
Від кредитора – Шевченко Д.О. дов.№35/7/08-08-10 від 19.01.2015.
Від боржника – не з’явився
                                                               ВСТАНОВИВ:
         15.05.2015.до господарського суду Запорізької області звернулася Державна податкова інспекція у Запорізькому районі ГУ ДФС у Запорізькій області із заявою про порушення справи про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю “Сла-Сервіс”.
       Ухвалою суду від 25.05.2015. заяву Державної податкової інспекції у Запорізькому районі ГУ ДФС у Запорізькій області прийнято до розгляду, призначено підготовче засідання суду на 28.06.2015., зобов’язано сторони виконати певні дії. Автоматизованою системою визначено кандидатуру арбітражного керуючого Овдусенко Володимира Вікторовича в якості розпорядника майна боржника.
       Боржник своїм правом на участь у судовому розгляді справи не скористався, у судове засідання не з’явився, про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином.
         Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, суд
                                                        
                                                              ВСТАНОВИВ:
         Товариство з обмеженою відповідальністю “Сла-Сервіс” - зареєстровано як суб’єкт підприємницької діяльності – юридична особа виконавчим комітетом Запорізької міської ради за адресою: смт. Балабине Запорізького району Запорізької області, 70435, вул. Вишнева, 18-А, код ЄДРПОУ 32320421, про що свідчить свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи серії А01 №025739.
      11.08.2014. постановою Запорізького окружного адміністративного суду у справі №808/4667/14 стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю “Сла-Сервіс”, код ЄДРПОУ 32320421 на користь Державної податкової інспекції у Запорізькому районі ГУ ДФС у Запорізькій області суму податкового боргу з податку на доходи найманих працівників у розмірі 1  700  864,34 грн., з яких: 566  954,78 грн. – основний борг, 1  133  909,56 грн. – штрафні санкції, виданий виконавчий лист.
         08/.12.2014. державним виконавцем Відділу державної виконавчої служби Запорізького РУЮ винесено постанову про відкриття виконавчого провадження щодо примусового виконання виконавчого листа №808/4667/14 від 28.11.2014. виданого Запорізьким окружним адміністративним судом, щодо стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю “Сла-Сервіс”, код ЄДРПОУ 32320421 суми податкового боргу з податку на доходи найманих працівників у розмірі 1  700  864,34 грн.
         Станом на 15.05.2015. погашення заборгованості за вказаним виконавчим документом не проведено.
        Частиною 3 статті 10 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі – Закон про банкрутство) встановлено, що справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.
         Згідно з частиною 1 статті 16 Закону про банкрутство перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з’ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.
         Відповідно до частини 3 вказаної статті якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.
     Проаналізувавши викладені норми чинного законодавства та дослідивши подані документи, судом встановлено, що розмір безспірних вимог кредитора перевищує триста мінімальних розмірів заробітної плати, які не задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку. Можливості стягнення в безспірному порядку кредитором заборгованості, яка виникла у боржника, немає. Вжиті кредитором заходи не дали належного результату.
       Вищенаведені обставини свідчать про неплатоспроможність боржника та наявність підстав для застосування до нього процедур банкрутства.
         Відповідно до ч. 9 ст. 16 Закону про банкрутство в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство зазначається, зокрема, про призначення розпорядника майна, встановлення розміру оплати його послуг та джерела її сплати.
         Згідно ч. 1 ст. 114 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.
        Автоматизованою системою визначено кандидатуру арбітражного керуючого Овдусенко Володимира Вікторовича в якості розпорядника майна боржника.
       Арбітражний керуючий Овдусенко Володимир Вікторович заяву на участь у даній справі відповідно до вимогЗакону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” разом з копією договору страхування ризиків його діяльності та копію свідоцтва не надав.
       Також, ч. 1 ст. 114 Закону України “Про відновлення платоспроможності...” встановлено, що у разі якщо від арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), визначеного автоматизованою системою, не надійшла заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі, то розпорядника майна призначає суд без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.
         До господарського суду Запорізької області надійшла заява арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича про згоду на участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “Сла-Сервіс”. Із наданої заяви вбачається, що Сиволобов М.М. мешкає у м. Києві, має свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №451 від 12.03.2013. На випадок нанесення шкоди кредиторам чи боржнику, його професійна діяльність арбітражного керуючого застрахована, про що укладено договір страхування відповідальності арбітражного керуючого. Не належить до жодної категорії осіб передбаченими приписами ч. 2 ст. 114 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, судимостей за вчинення корисливих злочинів та заборони суду займатися діяльністю арбітражного керуючого не має та не є заінтересованою особою стосовно боржника, кредиторів.
      Розглянувши дану кандидатуру, суд вважає за можливе призначити арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича /свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №451 від 12.03.2013., ідент. номер 2952211858, поштова адреса: 04136, м. Київ, вул. Маршала Гречки, 13/526/ розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю “Сла-Сервіс”.
   За положеннями ст. 115 Закону “Про відновлення платоспроможності...” арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п’яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.
       Слід встановити розмір грошової винагороди розпоряднику майна у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень за рахунок коштів кредитора Державної податкової інспекції у Запорізькому районі ГУ ДФС у Запорізькій області. 
         У відповідності до ч. 10 ст. 16 Закону “Про відновлення платоспроможності…”, з метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, слід здійснити офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.
 
         Керуючись ст. ст. 10, 16, 114, 115 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст. 41, 45, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
 
                                                        УХВАЛИВ:
Порушити провадження у справі №908/3195/15-г про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “Сла-Сервіс”, смт. Балабине Запорізького району Запорізької області, 70435, вул. Вишнева, 18-А, код ЄДРПОУ 32320421.
Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.
Визнати грошові вимоги ініціюючого кредитора Державної податкової інспекції у Запорізькому районі ГУ ДФС у Запорізькій області у розмірі 1  700  864,34 грн., з яких: 566  954,78 грн. – основний борг, 1  133  909,56 грн. – штрафні санкції.
Ввести процедуру розпорядження майном.
Розпорядником майна призначити арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича /свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №451 від 12.03.2013., ідент. номер 2952211858, поштова адреса: 04136, м. Київ, вул. Маршала Гречки, 13/526/.
       Встановити розмір грошової винагороди розпоряднику майна у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень за рахунок коштів кредитора Державної податкової інспекції у Запорізькому районі ГУ ДФС у Запорізькій області.
      Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю “Сла-Сервіс”.
         Заборонити боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.
      Зобов’язати розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, у термін до 29.07.2015.
         Зобов’язати розпорядника майна скласти реєстр вимог кредиторів та подати його на затвердження до господарського суду у термін до 29.07.2015.
         Попереднє засідання суду призначити на 29.07.2015. о 10-15.
        Зобов’язати розпорядника майна боржника Сиволобова Максима Марковича провести інвентаризацію майна боржника, у термін до 01.09.2015.
 
         Копію ухвали надіслати кредитору, боржнику, розпоряднику майна, арбітражному керуючому Овдусенко В.В., Державному реєстратору ВДРЮОФОП РС Запорізького МУЮ, Головному управлінню юстиції у Запорізькій області.
 
 
                   Суддя                                                                                   А.В. Дьоміна