flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ “Шляхове будівництво “АЛЬТКОМ” до ТОВ “ТОРГ-СТРОЙ КОМПАНІЯ”

17 липня 2015, 11:16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Запорізької області
У Х В А Л А
 
15 липня 2015 року                                                                                         Справа № 908/2263/15-г       м. Запоріжжя                                                                                        провадження № 3/36/15
 
Колегія суддів: головуючий суддя Соловйов В.М., судді Науменко А.О., Смірнов О.Г., розглянувши матеріали
за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Шляхове будівництво “АЛЬТКОМ” (Донецька область, м. Маріуполь)
до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “ТОРГ-СТРОЙ КОМПАНІЯ” (м. Донецьк)
третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю “Райффайзен Лізинг Аваль”          (м. Київ).
про витребування майна з чужого незаконного володіння
 
Представники:
від позивача: не з’явився
від відповідача: не з’явився
від третьої особи: Самокиша В.Ю., довіреність № 23-12/14-34 від 23.12.2014р.
 
ВСТАНОВИЛА:
 
Представники позивача та відповідача в судове засідання 15.07.2015р. не з’явилися.
Представник третьої особи в судовому засіданні 15.07.2015р. підтримала додаткові пояснення по справі та просить суд в задоволенні позову відмовити.
Суд дослідив наявні в матеріали справи документи.
Згідно п. 1, 2 ч.1, ч. 2 ст. 77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є:
нез'явлення в засідання відповідача, інших учасників судового процесу;
неподання витребуваних доказів.
Про відкладення розгляду справи виноситься ухвала, в якій вказуються час і місце проведення наступного засідання.
Відповідно до ч.1 ст.69 ГПК України, спір має бути вирішено господарським судом у строк не більше двох місяців від дня одержання позовної заяви.
Позовна заява Публічного акціонерного товариства “Райффайзен Банк Аваль” в особі Запорізької обласної дирекції АТ “Райффайзен Банк Аваль” прийнята до розгляду колегією суддів 15.06.2015р.
За таких обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні, у зв’язку з чим розгляд справи слід відкласти.
 
Керуючись ст. 38, 69, 77, 86 ГПК України, суд
 
У Х В А Л И Л А :
 
1.      Розгляд справи відкласти на 12.08.2015р. о 16 год. 30 хв.
2.      Зобов’язати:
Позивача - надати всі документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.
Представнику позивача в судовому засіданні мати при собі оригінали поданих разом з позовною заявою копій документів, у тому числі виготовлених з використанням технічних засобів, для їх можливого огляду під час судового розгляду з наступним поверненням цих оригіналів.
Надати документальні докази реального знаходження спірного майна у володінні відповідача станом на день розгляду спору (вказати конкретну адресу у місті Донецьку). З урахуванням пояснень ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” про те, що Каток ґрунтовий 3520 НАММ самостійно не може пересуватися на далекі відстані, надати товарно-транспортну накладну та путівник лист на транспортування цього предмету лізингу до місця зберігання в місто Донецьк.
Надати правове обґрунтування визначення ціни позову від залишкової вартості катка (згідно бухгалтерської довідки станом на 01.04.2015р.), а не від вартості предмета лізингу, вказаної у п.3.1 договору фінансового лізингу № L400-03/07.
Належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.
Відповідача - надати всі документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Крім того надати документи, які посвідчують правовий статус; пропонується надати відзив на позовну заяву і всі докази в його обґрунтування, копію відзиву направити до дня судового засідання позивачу; листування з позивачем по суті спору (з доказами направлення або вручення вихідної кореспонденції); доручення на представника.
Належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.
Третій особі - надати всі документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.
Надати докази про те, що акт огляду предметів лізингу від 04.09.2014р., та додані до нього фотографії, згідно яких Каток ґрунтовий 3520 НАММ серійний номер Н1760386 знаходиться в м. Пирятин Полтавської області, складений (виготовлені) саме 04.09.2014р. Зазначити хто саме (П.І.Б., посада) від ТОВ “Шляхове будівництво “АЛЬТКОМ” був присутнім під час складання акту та відмовився від його підписання.
З урахуванням приписів ст. 204 ЦК України про презумпцію правомірності правочину надати письмові пояснення щодо своєї правової позиції про те, що Каток ґрунтовий 3520 НАММ серійний номер Н1760386 знаходиться в м. Пирятин Полтавської області і за договором зберігання від 03.06.2014р. позивачем на адресу відповідача не передавався.
3. Подання письмових доказів сторонами має здійснюватися до дня судового засідання з супровідним листом через службу діловодства суду.
4. Згідно п. 5 ч. 1 ст. 83 ГПК України, господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700, 00 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
             
 
Головуючий                                                             В.М. Соловйов
   
                                                   Судді                                                                          А.О. Науменко
                                                                                     
                                                        О.Г. Смірнов