flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ФОП Верьовкіної Наталії Анатоліївни (м. Краматорськ Донецької області) - відповідача у справі № 908/5408/14

27 липня 2015, 10:28
номер провадження справи 17/132/14
      
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
 УХВАЛА 
24.07.2015                                                                                     Справа № 908/5408/14
 
за позовною заявою: публічного акціонерного товариства комерційного банку “ПРИВАТБАНК”, м. Дніпропетровськ
до відповідача: фізичної особи-підприємця Верьовкіної Наталії Анатоліївни, , м. Краматорськ Донецької області
            про стягнення 24 677,27 грн.
                                                                                                                         суддя Корсун В.Л.
без виклику представників сторін
 
                 СУТЬ СПОРУ:
             01.12.14 до господарського суду Запорізької області звернулось публічне акціонерне товариство комерційний банк “ПРИВАТБАНК” (далі ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК”) до фізичної особи-підприємця Верьовкіної Наталії Анатоліївни (ФОП Верьовкіна Н.А.) про стягнення 24 677,27 грн. заборгованості за договором банківського обслуговування від 13.06.12 б/н.
             Автоматизованою системою документообігу господарського суду визначено вищевказану позовну заяву до розгляду судді Корсуну В.Л. 
Ухвалою від 01.12.14 судом порушено провадження у справі № 908/5408/14, судове засідання призначено на 24.12.14.
            Ухвалою суду від 24.12.14 розгляд справи відкладено на 28.01.15.
            Ухвалою від 28.01.15 у справі № 908/5408/14 судом призначено судову економічну експертизу, проведення якої доручено Дніпропетровському науково-дослідному інституту судових експертиз. Провадження у справі зупинено.
На виконання вимог ухвали господарського суду Запорізької області від 28.01.15 матеріали справи № 908/5408/14 судом було направлено до Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз для проведення судової економічної експертизи.
25.03.15 на адресу суду в порядку ст. 31 ГПК України від Дніпропетровського НДІ судових експертиз надійшли лист та клопотання про надання експерту додаткових матеріалів від позивача необхідних для проведення виконання експертизи. Крім того, експерт просив суд забезпечити виконання попередньої оплати ПАТ КБ “Приватбанк” експертизи в порядку передбаченому чином законодавством відповідно до рахунку та актів попереднього розрахунку вартості висновку судового експерта.
Листом від 14.04.15 судом було запропоновано позивачу вжити заходів для невідкладного надання суду для послідуючого направлення до експертної установи документів зазначених у клопотанні експерта. Крім того, запропоновано сплатити надісланий на його адресу експертною установою рахунок № Рах-0292 від 18.03.15.
            До господарського суду надійшов лист Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз за вих. від 03.06.15 № 1131/1134-15 з повідомленням про повернення матеріалів справи № 908/5408/14 без виконання експертизи у зв’язку із не оплатою вартості експертизи.
            Як свідчить вказаний лист, станом на 29.05.15 оплата за проведення судової-економічної експертизи не надійшла.
           Відповідно до ч. 3 ст. 79 ГПК України, господарський суд поновлює провадження у справі після усунення обставин, що зумовили його зупинення.
            З огляду на викладені вище обставини, суд дійшов висновку, що підстави для подальшого зупинення провадження у даній справі відсутні. У зв’язку із чим провадження по справі № 908/5408/14 підлягає поновленню.
            Керуючись ст. ст. 45, ч. 3 ст. 79, ст. 86 ГПК України, суд
 
УХВАЛИВ:
 
1.   Поновити провадження у справі № 908/5408/14 із 07.09.15.
   2. Судове засідання призначити на 07.09.15 о/об 10 год. 40 хв.
             3. Розгляд справи відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Шаумяна, 4/Тюленіна, 21/, (корпус № 1), кабінет № 219.
4. Зобов’язати сторони в повному обсязі виконати вимоги викладені в ухвалі господарського суду від 01.12.14 по справі № 908/5408/14 та завчасно, не пізніше 24.08.15 надати до суду витребувані вищевказаною ухвалою документи, а саме:
позивачу - оригінали: належним чином оформлене доручення на представника; письмові нормативні, у т.ч. витяги із законодавства і документальні обґрунтування заявлених вимог; письмово обґрунтувати позовні вимоги зазначивши період (точні дати), за який нарахована сума заборгованості за кредитом (окремо), заборгованість по процентах за користування кредитом (окремо), пені за несвоєчасне виконання зобов’язань за договором (окремо) та заборгованість по комісії за користування кредитом (окремо); зобов’язати позивача надати суду розрахунки заборгованості по процентах за користування кредитом (окремо), пені за несвоєчасне виконання зобов’язань за договором (окремо) та комісії (окремо) із зазначенням у кожному із таких розрахунків чіткого періоду нарахування, тобто дати початку нарахування та дати закінчення нарахування (процентів, комісії та пені), із визначенням в кожному окремому періоді нарахування суми заборгованості, на яку нараховуються проценти, комісія та пеня, докладний розрахунок суми позову та всі документи на його підтвердження і обґрунтування - надати суду, у т.ч. вказавши посаду прізвище, ім’я та по-батькові особи, яка склала такий розрахунок; надати суду заяву відповідача про відкриття поточного рахунку; докази надання кредитного ліміту відповідачу у розмірі 17000 грн. із наданням підтверджуючих документів (відповідні платіжні документи із зазначенням дати та суми платежу тощо); виписка банку з 01.06.14 по 07.11.14 по рахунку відповідача та письмові пояснення щодо обставин, які вказана виписка на думку позивача підтверджує; претензію позивача від 06.10.14 за вих. № 20613КТН3S1BU до відповідача, з доказами її направлення та отримання останнім; результат розгляду відповідачем вищевказаної претензії (за наявності); всі первинні документи (відповідні платіжні документи із зазначенням дати та суми платежу) на підтвердження проведення оплати спірної суми повністю або частково (за наявності); довідку про повні банківські реквізити; все листування між сторонами у справі по суті спору з доказами його направлення та отримання відповідачем (за наявності); належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів та документів, доданих до позову - у справу, оригінали - суду для огляду.
відповідачу - оригінали: документів, які посвідчують правовий статус (свідоцтво про державну реєстрацію, довідку про включення до ЄДР); належним чином оформлене доручення на представника; письмові нормативні обґрунтування своїх заперечень на позов із наданням витягів із законодавства; надати детальний та обґрунтований контррозрахунок суми позову; письмовий відзив на позовну заяву з письмовими нормативними обґрунтуваннями своїх заперечень (за наявності) на позов та наданням витягів із законодавства; заяву відповідача про відкриття поточного рахунку; результат розгляду відповідачем вищевказаної претензії (за наявності); всі первинні документи (відповідні платіжні документи із зазначенням дати та суми платежу) на підтвердження проведення оплати спірної суми повністю або частково (за наявності), у випадку не сплати - письмово обґрунтувати причини та надати суду всі документи на підтвердження доводів; довідку про повні банківські реквізити; все листування між сторонами у справі по суті спору з доказами його направлення відповідачем позивачу та отримання позивачем (за наявності); належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.
5. Явку в судове засідання представників сторін визнати обов'язковою. 
             6. Екземпляр даної ухвали надіслати сторонам у справі до відому та виконання.
7. Інформацію про час і місце судового засідання розмістити на сторінці офіційного веб-порталу “Судова влада в Україні” в мережі Інтернет www.court.gov.ua/sudy у розділі “Новини та події суду”.
 
Попередити сторони про відповідальність за невиконання вимог ухвали суду відповідно до ст. 83 ГПК України (штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
 
            Суддя                                                                        В.Л. Корсун