flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги “Шляхове будівництво “АЛЬТКОМ” (Донецька область, м. Маріуполь)до “ТОРГ-СТРОЙ КОМПАНІЯ” ( м. Донецьк)," Райффайзен Лізинг Аваль” (м. Київ).

13 серпня 2015, 17:09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Запорізької області
У Х В А Л А
 
12 серпня 2015 року                                                                                        Справа № 908/2263/15-г       
м. Запоріжжя                                                                                        провадження № 3/36/15
 
Колегія суддів: головуючий суддя Соловйов В.М., судді Науменко А.О., Смірнов О.Г., розглянувши матеріали
За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Шляхове будівництво “АЛЬТКОМ” (Донецька область, м. Маріуполь)
до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “ТОРГ-СТРОЙ КОМПАНІЯ” ( м. Донецьк)
третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю “Райффайзен Лізинг Аваль” (               м. Київ).
про витребування майна з чужого незаконного володіння
 
 
Представники:
від позивача: не з’явився
від відповідача: не з’явився
від третьої особи: Самокиша В.Ю., довіреність № 23-12/14-34 від 23.12.2014р.
 
 
ВСТАНОВИЛА:
 
Представники позивача та відповідача в судове засідання 12.08.2015р. не з’явилися.
Представник третьої особи в судовому засіданні 12.08.2015р. просить суд в задоволенні позову відмовити та надала клопотання про продовження строку розгляду справи на 15 днів, обґрунтовуючи це необхідністю надання додаткових доказів.
Клопотання про продовження строку розгляду спору у справі залучено судом до матеріалів справи.
Згідно п.1, 2 ч.1, ч. 2 ст.77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є:
нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу;
неподання витребуваних доказів.
Про відкладення розгляду справи виноситься ухвала, в якій вказуються час і місце проведення наступного засідання
Відповідно до ч. 1 ст. 69 ГПК України спір має бути вирішено господарським судом у строк не більше двох місяців від дня одержання позовної заяви.
Згідно ч. 3 ст. 69 ГПК України, у виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п’ятнадцять днів.
За приписами ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами i несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави i предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.
Оскільки виникла необхідність у дослідженні судом додаткових доказів, строк розгляду спору слід продовжити.
У зв’язку з викладеним, клопотання третьої особи підлягає задоволенню, строк вирішення спору підлягає продовженню на 15 днів - до 31.08.2015р., розгляд справи слід відкласти на 31.08.2015р.
 
Керуючись ст. 38, 69, 77, 86 ГПК України, суд
 
У Х В А Л И Л А :
 
1. Продовжити строк розгляду спору по справі № 908/2263/15-г на 15 днів - до 31.08.2015р.
2. Розгляд справи відкласти на 31.08.2015р. о 10 год. 00 хв.
3. Зобов’язати:
Позивача - надати всі документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.
Належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.
Відповідача - надати всі документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Крім того надати документи, які посвідчують правовий статус; пропонується надати відзив на позовну заяву і всі докази в його обґрунтування, копію відзиву направити до дня судового засідання позивачу; листування з позивачем по суті спору (з доказами направлення або вручення вихідної кореспонденції); доручення на представника.
Належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.
Третій особі - надати всі документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.
4. Подання письмових доказів сторонами має здійснюватися до дня судового засідання з супровідним листом через службу діловодства суду.
5. Згідно п. 5 ч. 1 ст. 83 ГПК України, господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700,00 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
             
 
Головуючий                                                             В.М. Соловйов
   
    Судді                                                                          А.О. Науменко
                                                                                     
         О.Г. Смірнов