flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги кредитора ТОВ “АЛЕКС МОТОРС” та заявника ФО Савенкова О.О. у справі № 908/4798/14 про банкрутство ТОВ “АЛЕКС-АВТО”

20 жовтня 2015, 11:43

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4

Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88

 

УХВАЛА

19.10.2015                                                                                          справа №908/4798/14

Господарський суд Запорізької області у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни,

без виклику сторін

розглянувши матеріали заяви фізичної особи Савенкова Олексія Олексійовича з вимогами до боржника у справі №908/4789/14

за заявою боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю “АЛЕКС-АВТО” (69057, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 131-в; скорочено – ТОВ “АЛЕКС-АВТО”)

про визнання банкрутом,

ліквідатор – арбітражний керуючий Загрія Роман Олегович,

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду від 02.09.2015 у справі №908/4798/14 боржника – ТОВ “АЛЕКС-АВТО” визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено Загрію Р.О.

03.09.2015 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет оприлюднене повідомлення №22159 про визнання боржника – ТОВ “АЛЕКС-АВТО”, банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

02.10.2015 до господарського суду надійшла заява фізичної особи Савенкова Олексія Олексійовича вх.№09-06/37003 від 02.10.2015 з вимогами до боржника.

Згідно із частиною першою статті 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі – Закон про банкрутство), з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури: вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Копії відповідних заяв та доданих до них документів кредитори надсилають боржнику та розпоряднику майна (ч. 2 ст. 23 Закону про банкрутство).

Відповідно до частини четвертої статті 40 Закону про банкрутство у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає скарги на дії (бездіяльність) учасників ліквідаційної процедури та здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

В пункті 29 інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.2013 N 01-06/606/2013 «Про Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (у редакції Закону України від 22.12.2011 N 4212-VI)» зазначено, що статтею 38 Закону передбачено наслідки визнання боржника банкрутом. Зокрема, з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом у останнього не може виникати додаткових зобов'язань, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, які безпосередньо пов'язані із здійсненням ліквідаційної процедури. Після оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом заяви з грошовими вимогами, що виникли під час проведення процедур банкрутства, надсилаються кредиторами безпосередньо до господарського суду. Відповідно до Закону України «Про судовий збір» такі заяви оплачуються судовим збором. Розгляд грошових вимог кредиторів у ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі статті 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарським судом затверджується реєстр вимог кредиторів і формуються представницькі органи кредиторів.

Згідно із частиною третьою статті 23 Закону про банкрутство, заява кредитора має містити: найменування господарського суду, до якого подається заява; ім'я або найменування боржника, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); ім'я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); розмір вимог кредитора до боржника з окремим зазначенням суми неустойки (штрафу, пені); виклад обставин, які підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування; відомості про наявність заставного майна боржника, яке є забезпеченням вимог; перелік документів, які додаються до заяви.

До заяви в обов'язковому порядку додаються докази сплати судового збору, докази надсилання копії заяви боржнику і розпоряднику майна, а також документи, які підтверджують грошові вимоги до боржника.

Заява підписується кредитором або його уповноваженим представником. Господарський суд зобов’язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Закону та Господарського процесуального кодексу України, про що виноситься ухвала, в якій зазначається дата розгляду заяви.

Відповідно до частини першої статті 24 Закону про банкрутство, господарський суд не пізніше п’яти днів з дня надходження заяви конкурсного кредитора здійснює перевірку її відповідності вимогам цього Закону.

Частиною третьою статті 23 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд зобов’язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Закону та Господарського процесуального кодексу України, про що виноситься ухвала, в якій зазначається дата розгляду заяви.

Дослідивши матеріали заяви фізичної особи Савенкова Олексія Олексійовича, суд визнав її такою, що подана з дотриманням вимог Закону про банкрутство та ГПК України.

Дійшовши даного висновку, суд приймає заяву фізичної особи Савенкова Олексія Олексійовича з вимогами до боржника та призначає її до розгляду в засіданні господарського суду на 02.09.2015.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 23, 24, 38, 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву фізичної особи Савенкова Олексія Олексійовича з вимогами до боржника (вх.№09-06/37003 від 02.10.2015) та призначити її до розгляду в засіданні господарського суду на 02.11.2015 о 12-00 год. Слухання справи в судовому засіданні відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4, корпус 1, зал судового засідання №304.

Зобов’язати ФО Савенкова О.О. надати нормативне обґрунтування заявлених кредиторських вимог. Для огляду надати суду оригінали всіх документів, доданих до заяви; для залучення до матеріалів справи надати якісну копію договору про відступлення права вимоги від 28.08.2015.

Зобов’язати ліквідатора надати суду відзив на заяву ФО Савенкова О.О. з вимогами до боржника та реєстр вимог кредиторів (з урахуванням кредиторів, вимоги яких визнані  ухвалами суду від 13.01.2015).

Копії ухвали надіслати: заявнику – Савенкову О.О.; ліквідатору (банкруту), ПАТ “Укрсоцбанк”, кредиторам ( Маріупольській ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області; ТОВ “ФАЛЬКОН-АВТО”; ТОВ “ТОТАЛ УКРАЇЇНА”; ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя; ДПІ у м. Краматорську ГУ Міндоходів у Донецькій області; ТОВ “АЛЕКС МОТОРС”).

 

Суддя                                                                                Т.М. Шевченко