flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ «Інтер Метал», м.Донецьк по справі №908/4803/15

30 листопада 2015, 12:04

                                                             Номер провадження справи 16/79/15

 

     

  ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

26.11.2015

                                    Справа № 908/4803/15

 

 

Боржник – товариство з обмеженою відповідальністю  “Онейро Агро” (код ЄДРПОУ 38536320; 69035, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, буд.63; адреса для листування: 69001, м.Запоріжжя-01, а/с 1374)

про банкрутство

 

Ліквідатор голова ліквідаційної комісії Кузьмінов Д.В.

 

Суддя Ніколаєнко Р.А.

 

               Представники:

від боржника – не з’явився

від кредитора – не з’явився

 

В С Т А Н О В Л Е Н О:

 

            Постановою суду від 16.09.2015 товариство з обмеженою відповідальністю  “Онейро Агро” (код ЄДРПОУ 38536320; 69035, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, буд.63; адреса для листування: 69001, м.Запоріжжя-01, а/с 1374) визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено голову ліквідаційної комісії Кузьмінова Д.В. (69001, м.Запоріжжя-01, а/с 1374).

         16.09.2015 повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури опубліковане на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України за №22799.

Ліквідатором на розгляд суду наданий звіт, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, документи на підтвердження проведення ліквідаційної процедури, для розгляду яких  ухвалою від 16.11.2015 на 26.11.2015 призначено судове засідання.  

 В засідання ліквідатор не з’явився, разом з тим представлені ним матеріали суд знаходить достатніми.

             У відповідності до ч.3 ст.95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”   в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

До реєстру вимог кредиторів банкрута ліквідатором включено кредитора, який не заявив свої вимоги, але включений до реєстру на підставі приведеної вище норми, оскільки заборгованість рахується за обліком боржника:

          - ТОВ “Інтер Метал”, м.Донецьк в вимогами в розмірі 440000,00 грн. шостої черги задоволення.

Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що підстави для відкладення розгляду справи відсутні, ліквідатором вжито всіх  встановлених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури.

Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, зокрема – інформаційними довідками реєстраційних органів, в тому числі довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, ЄДР, органів УДАІ, Держінспекції сільського господарства  та інш. рухоме та нерухоме майно за банкрутом не зареєстроване, корпоративних прав банкрут не має.

Виявлені ліквідатором під час позасудової процедури ліквідації грошові  кошти використані на заходи, пов’язані з поданням заяви про порушення справи про банкрутство та здійсненням провадженням у справі.

Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

Виконана ліквідатором робота та заходи, що вживались для виявлення та розшуку майна боржника, дали можливість належним чином сформувати актив та пасив боржника, встановити недостатність ліквідаційної маси для погашення вимог кредиторів.

Оцінивши звіт, що відповідає вимогам ст. 46 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та ліквідаційний баланс, матеріали, що стосуються здійснення ліквідаційної процедури, вислухавши ліквідатора, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Враховуючи, що за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не залишилось майна для здійснення статутної діяльності, ТОВ Онейро Агро” слід ліквідувати, провадження у справі  припинити.

Відповідно до ч.5 ст.45 Закону України «Про відновлення  платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом» вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються  погашеними.  

Керуючись ст.ст. 2, 9, 46, 48, п.6 ч.1, ч.4 ст.83 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ, ст.4-1, 4-5, 86 Господарського процесуального кодексу  України, суд             

 

                                                            УХВАЛИВ:

 

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю  “Онейро Агро” (код ЄДРПОУ 38536320; 69035, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, буд.63)   затвердити.

Банкрута - товариство з обмеженою відповідальністю  “Онейро Агро” (код ЄДРПОУ 38536320; 69035, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, буд.63)  ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, не  задоволені  за  недостатністю  майна,  вважати  погашеними.  

  Ліквідатору передати до архіву фінансово-господарські документи банкрута.

                Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

                Копії ухвали надіслати кредитору, ДПІ в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя, банкруту,   ліквідатору, відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, державному реєстратору реєстраційної служби Запорізького МУЮ (Орджонікідзевський район), Збаразькій ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області, Головному управлінню статистики у Запорізькій  області.

 

 

              Суддя                                                                                             Р. А. Ніколаєнко