flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ДП “Придніпровська залізниця” в особі відокремленого підрозділу “Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень”, ТОВ “Укрхімпромресурси” та Гірницького ВДВС Макіївського МУЮ Донецької області по справі №908/973/15-г.

03 грудня 2015, 14:27

  номер провадження справи  33/30/15

     

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

  

 УХВАЛА

  

  27.11.2015                                                                                                   Справа № 908/973/15-г

 

Суддя господарського суду Запорізької області Мірошниченко М.В., розглянувши скаргу Державного підприємства “Придніпровська залізниця” в особі відокремленого підрозділу “Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень”  на дії Гірницького відділу державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції Донецької області по справі № 908/973/15-г

За позовом Державного підприємства “Придніпровська залізниця” в особі відокремленого підрозділу “Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень”, м.        Дніпропетровськ

До відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю  “Укрхімпромресурси”, Донецька область, м. Макіївка

про стягнення суми 16695грн. штрафу,

Заінтересована особа  - Гірницький відділ державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції Донецької області, м. Краматорськ Донецької області                                                           

ВСТАНОВИВ:

 

Рішенням господарського суду Запорізької області від 15.04.2015 р. по справі                 №908/973/15-г позов задоволено: стягнуто з відповідача на користь позивача суму  16695,00грн. штрафу,  суму 1827,00 грн. витрат зі сплати судового збору та суму 106,90 грн. витрат на відрядження представника.

27.04.2015 р. на примусове виконання судового рішення видано відповідний наказ

27.11.2015 р. в господарський суд Запорізької області від Державного підприємства “Придніпровська залізниця” в особі відокремленого підрозділу “Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень” (позивача у справі), надійшла скарга (вих. № ДС-179                                  від 25.11.2015р.), в якій заявник просить: визнати незаконними дії в.о. начальника Гірницького ВДВС Макіївського МУЮ Донецької області; скасувати постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження від 02.11.2015 р., зобов’язати відкрити виконавче провадження по примусовому виконанню судового наказу господарського суду Запорізької області № 908/973/15-г від 27.04.2015 р. про стягнення на користь ДП “Придніпровська залізниця” з ТОВ “Укрхімпромресурси” заборгованості в сумі 18628,90 грн.

Відповідно до ст. 121-2 ГПК України скарги на  дії  органів Державної виконавчої служби розглядаються господарським судом, про час і місце якого повідомляються ухвалою стягувач, боржник чи прокурор та орган виконання судових рішень.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 86, 121-2 ГПК України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

1. Прийняти скаргу до розгляду.

2. Розгляд скарги  призначити на 22.12.2015 р. о   10  год. 30 хв., в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою:                      м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/ Шаумяна, 4, корпус 1.

3. Зобов`язати учасників виконати наступні дії:

Позивача: надати оригінали документів, доданих до скарги; документальне підтвердження наведених у скарзі доводів; докази направлення відповідачу копії скарги з доданими до неї документами за допомогою інших організацій, які не призупинили прийом поштових відправлень до зони проведення АТО; доказ направлення відповідачу копії скарги з доданими до неї документами, електронною поштою; документ, яким підтверджується неможливість надсилання копії скарги і доданих до неї документів іншому учасникові судового процесу, що знаходиться на території проведення АТО, а саме: документ, виданий (надісланий) адресатові підприємством зв’язку за підписом керівника (заступника керівника, іншої уповноваженої особи) такого підприємства, що свідчив би про неможливість пересилання поштової кореспонденції на територію проведення АТО (п. 5 Інформаціного листа ВГСУ від 12.09.2014 р. № 01-06/1290/14 “Про Закон України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням анти терористичної операції”); відомості щодо електронної адреси відповідача; належним чином оформлене доручення на представника (оригінал суду –для огляду, належним чином завірену копію - до справи), забезпечити явку компетентного представника.

Відповідача (заявника): надати письмовий відзив на скаргу з нормативним і документальним обґрунтування доводів; належним чином оформлене доручення на представника (оригінал суду –для огляду, належним чином завірену копію - до справи), забезпечити явку компетентного представника.

Гірницький відділ державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції Донецької області: надати письмовий відзив на скаргу з нормативним і документальним обґрунтування доводів; належним чином оформлене доручення на представника (оригінал суду –для огляду, належним чином завірену копію - до справи), забезпечити явку компетентного представника.

Письмові пояснення та належним чином завірені копії витребуваних документів надати до суду завчасно.

Подання письмових доказів сторонами має здійснюватися до дня судового засідання з супровідним листом через службу діловодства суду.

Явку уповноважених представників сторін та Гірницького ВДВС Макіївського МУЮ Донецької області визнати обов’язковою.

Копії ухвали направити заінтересованій особі та сторонам у справі.

Попередити сторони, що за ухилення від вчинення вказаних господарським судом дій з винної сторони стягується штраф у порядку і розмірі, передбаченому п. 5            ст. 83  Господарського процесуального кодексу України.

 

    Суддя                                                                             М.В. Мірошниченко