flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома фізичної особи-підприємця Івершиної Олени Павлівни місто Донецьк по справі № 905/2646/14

07 грудня 2015, 15:07

До відома фізичної особи-підприємця Івершиної Олени Павлівни місто Донецьк по справі № 905/2646/14

 

Суддя Носівець Вікторія Вікторівна, розглянувши матеріали скарги товариства з обмеженою відповідальністю «ТІЄНС Україна» на дії в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м. Донецьку щодо незаконного винесення постанови про відмову у відкритті виконавчого провадження від 11.06.2015 р. та на бездіяльність начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області щодо неналежного розгляду скарги на дії державного виконавця у адміністративному порядку у справі № 905/2646/15:

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «ТІЄНС України» (04073, м. Київ, пр. Московський, буд. 13В/ЛІТ. «А»)

до відповідача фізичної особи-підприємця Івершиної Олени Павлівни (83491, місто Донецьк, вул. Кірова, буд. 3, кв. 2)

про стягнення 368891,90 грн.

 

ВСТАНОВИВ:

 

Рішенням господарського суду Запорізької області від 16.04.2015 р. позов ТОВ «ТІЄНС України» до відповідача фізичної особи-підприємця Івершиної Олени Павлівни про стягнення 368891,90 грн. задоволено в повному обсязі.

На виконання рішення господарського суду Запорізької області від 16.04.2015 року у справі № 905/2646/14 видано 12.05.2015 р. наказ.

До господарського суду Запорізької області 03.12.2015 р. від товариства з обмеженою відповідальністю «ТІЄНС Україна» надійшла скарга № 344 від 26.11.2015 р. на дії в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м. Донецьку щодо незаконного винесення постанови про відмову у відкритті виконавчого провадження від 11.06.2015 р. та на бездіяльність начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області щодо неналежного розгляду скарги на дії державного виконавця у адміністративному порядку у справі № 905/2646/15, в порядку ст. 121-2 ГПК України, відповідно до якої скаржник просить суд 1) відновити строк для подання скарги на дії та постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження від 11.06.2015 року, винесену в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м. Донецьку Давиденко С.О. та прийняти дану скаргу до розгляду; 2) визнати незаконними дії в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м. Донецьку Давиденко С.О. щодо порушення строку надіслання постанови про відмову у відкритті виконавчого провадження від 11.06.2015 року та вжити заходів, передбачених частинами першою і другою статті 90 ГПК; 3) скасувати постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження від 11.06.2015 року, винесену в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м. Донецьку Давиденко С.О.; 4) визнати незаконною бездіяльність начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Могильного Ю.В., що полягає у недотриманні процедури адміністративного розгляду скарги ТОВ «ТІЄНС Україна», оформленої із дотриманням вимог ст. 82 Закону України «Про виконавче провадження» у порядку, передбаченому ст. 82 Закону України «Про виконавче провадження» та вжити заходів, передбачених частинами першою і другою статті 90 ГПК; 5) зобов’язати в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м. Донецьку Давиденко С.О. винести постанову про відкриття виконавчого провадження про примусове виконання наказу Господарського суду Запорізької області від 12.05.2015 року у справі № 905/2646/14 та вжити дій та заходів передбачених цим законом спрямованих на реальне виконання рішення суду у виконавчому провадження.

З огляду на обставини, викладені заявником, суд визнав надані матеріали достатніми для прийняття скарги до розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 86, 121-2 ГПК України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

1.       Поновити строк для подання скарги на дії в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м. Донецьку та на бездіяльність начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області.

2.       Прийняти скаргу ТОВ «ТІЄНС Україна» № 344 від 26.11.2015 р. на дії в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м. Донецьку та на бездіяльність начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області у справі № 905/2646/14 до розгляду.

2.       Призначити розгляд скарги на 13.01.2016 р. о 11 - 00 год. в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: 69000, місто Запоріжжя, вул. Тюленіна 21/ Шаумяна, 4, корпус 2, зал № 215.

4.       В порядку попередньої підготовки скарги до розгляду зобов’язати:

Заявника ТОВ «ТІЄНС Україна» (позивач) – надати нормативне та документальне обґрунтування вимог скарги; письмово зазначити норми права, які надають суду право: зобов’язати в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м. Донецьку винести постанову про відкриття виконавчого провадження, а також визнати незаконною бездіяльність начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Могильного Ю.В., що полягає у недотриманні процедури адміністративного розгляду скарги ТОВ «ТІЄНС Україна»; зазначити правові підстави для застосування судом положень статті 90 ГПК України; у судове засідання забезпечити явку компетентного представника /доручення, що підтверджує повноваження представника/.

ФОП Івершина О.П. (відповідач) – пропонується надати відзив на скаргу та докази в його обґрунтування; у судове засідання забезпечити явку компетентного представника /доручення, що підтверджує повноваження представника/.

Відділ державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м. Донецьку відзив на скаргу та докази в його обґрунтування, матеріали виконавчого провадження з примусового виконання наказу господарського суду Запорізької області від 12.05.2015 р. у справі № 905/2646/14 в оригіналі (належним чином засвідчені копії – у справу); у судове засідання забезпечити явку компетентного представника /доручення, що підтверджує повноваження представника/.

Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області - відзив на скаргу та докази в його обґрунтування; у судове засідання забезпечити явку компетентного представника /доручення, що підтверджує повноваження представника/.

5.       Явку представників сторін та представників відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м. Донецьку та Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області у засідання господарського суду визнати обов’язковою.

 

 

Повний текст ухвали знаходиться в Єдиному державному реєстрі судових рішень або її можливо отримати в канцелярії господарського суду Запорізької області за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Тюленіна, 21/Шаумяна, 4.

 

Суддя Носівець В.В.