flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ДП «Макіїввугілля», м. Макіївка у справі № 908/806/15-г

24 грудня 2015, 12:49

 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА
 
24.12.2015                                                                                                                справа № 908/860/15-г
 
За скаргою Державного підприємства «Придніпровська залізниця» в особі Відокремленого підрозділу «Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень»
на дії Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції у Донецькій області
За позовом Державного підприємства «Придніпровська залізниця» в особі Відокремленого підрозділу «Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень» (49600, м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, 108)
до Державного підприємства «Макіїввугілля» (86157, Донецька область, м. Макіївка,                     пл. Радянська, 2)
про стягнення 8 300,00 грн.
 
Суддя Давиденко І.В.
Без виклику представників сторін
 
ОБСТАВИНИ СПРАВИ:
 
Рішенням Господарського суду Запорізької області від 09.04.15. у справі № 908/806/15-г позов Державного підприємства «Придніпровська залізниця» в особі Відокремленого підрозділу «Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень» до Державного підприємства «Макіїввугілля» задоволено повністю.
Вказане вище рішення суду набрало законної сили з 25.04.15., на підставі якого Господарським судом Запорізької області 25.04.15. видано відповідний наказ                                   № 908/806/15-г.
До Господарського суду Запорізької області 23.12.15. від Державного підприємства «Придніпровська залізниця» в особі Відокремленого підрозділу «Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень» на підставі ст. 121-2 Господарського процесуального кодексу надійшла скарга на дії Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції у Донецькій області, відповідно до якої Державне підприємство «Придніпровська залізниця» в особі Відокремленого підрозділу «Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень» просить суд: визнати незаконними дії виконуючого обов’язки начальника Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції у Донецькій області; скасувати постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження від 04.12.15. № 49554644; зобов’язати відкрити виконавче провадження по примусовому виконанню наказу Господарського суду Запорізької області № 908/806/15-г від 25.04.15.
Відповідно до ч. 3 ст. 2-1 ГПК України, Положення про автоматизовану систему              документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України № 30 від 26.11.10., враховуючи закінчення терміну повноважень головуючого судді Ярешко О.В.., розгляд скарги у справі № 908/806/15-г передано судді Давиденко І.В.
Згідно ст. 121-2 Господарського процесуального кодексу України, передбачено, що скарги на дії чи бездіяльність органів Державної виконавчої служби щодо виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів можуть бути подані стягувачем, боржником або прокурором протягом десяти днів з дня вчинення оскаржуваної дії, або з дня, коли зазначеним особам стало про неї відомо, або з дня, коли дія мала бути вчинена.
Враховуючи вищевикладене, скарга Державного підприємства «Придніпровська залізниця» в особі Відокремленого підрозділу «Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень» на дії Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції у Донецькій області підлягає призначенню до розгляду.
Керуючись ст. ст. 86, 121-2 Господарського процесуального кодексу України, суд, -
 
УХВАЛИВ:
 
1. Прийняти скаргу Державного підприємства «Придніпровська залізниця» в особі Відокремленого підрозділу «Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень» на дії Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції у Донецькій області до розгляду.
2.Розгляд скарги призначити на 20.01.16. о 12-45 в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: 69001, місто Запоріжжя,                                              вул. Тюленіна 21/ Шаумяна, 4, корпус 2, каб. № 221.
3. Зобов'язати сторони направити в судове засідання своїх повноважних представників, надавши їм відповідні довіреності, які будуть залучені до матеріалів справи.
4. Зобов’язати Центрально-Міський відділ державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції у Донецькій області надати суду письмові пояснення з приводу обставин та фактів, викладених у скарзі Державного підприємства «Придніпровська залізниця» в особі Відокремленого підрозділу «Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень».
5. Копію ухвали направити сторонам у справі та Центрально-Міському відділу державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції у Донецькій області (84313, Донецька область, м. Краматорськ, бул. Машинобудівників, 32).
 
 
Суддя                                                                                                                                    І.В. Давиденко