flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Товариства з обмеженою відповідальністю “Макіївська взуттєва фабрика “Аспект”!

24 грудня 2015, 14:10

 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

 

10.12.2015                                                                                                     Справа № 908/4879/14

 

Колегія суддів Господарського суду Запорізької області у складі: головуючий суддя - Смірнов О.Г., судді – Давиденко І.В., Носівець В.В., розглянувши матеріали скарги Публічного акціонерного товариства «Український банк реконструкції та розвитку» на дії Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України  

у справі № 908/4879/14

за позовом: Публічного акціонерного товариства “Український банк реконструкції та розвитку”, м. Київ

до першого відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “Макіївська взуттєва фабрика “Аспект”, м. Макіївка

до другого відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю АФ “Аспект Плюс”,                        м. Артемівськ

про стягнення 14530865,76 грн. та звернення стягнення на предмети іпотеки та застави

 

СУТЬ ПИТАННЯ: Стягувач у справі – Публічне акціонерне товариство “Український банк реконструкції та розвитку”, звернувся до Господарського суду Запорізької області зі скаргою в порядку ст.1212 ГПК України про визнання незаконними дії Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України щодо винесення постанови про відмову у відкритті виконавчого провадження від 12.11.2015 з виконання наказу Господарського суду Запорізької області від 12.10.2015 року у справі № 908/4879/14, а також про визнання незаконною (недійсною) постанову Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України щодо винесення постанови про відмову у відкритті про відмову про відмову у відкритті вказаного виконавчого провадження.

Розглянувши скаргу, суд вважає за необхідне прийняти її до свого провадження та призначити до розгляду у судовому засіданні.     

На підставі викладеного, керуючись  ст. ст.  86, 1212 ГПК України, суд

 

У Х В А Л И В:

 

1. Прийняти скаргу до розгляду та призначити судове засідання на 12.01.2016 року       о 12 год. 00 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою:               м. Запоріжжя,  вул. Тюленіна, 21 / вул. Шаумяна, 4, корпус 1, каб. 217.

2. Зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю “Макіївська взуттєва фабрика “Аспект” надати письмові пояснення щодо скарги.

3. Зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю АФ “Аспект Плюс” надати письмові пояснення щодо скарги.

4. Зобов’язати Публічне акціонерне товариство «Український банк реконструкції та розвитку» довести порушення Відділом примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України прав та охоронюваних законом інтересів, факт протиправної поведінки Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України та порушення вимог закону, надати оригінал наказу про примусове виконання рішення суду у справі № 908/4879/14 від 12.10.2015 року.

5. Зобов’язати Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України надати письмово на листі свої пояснення щодо скарги, в яких в т.ч. зазначити підстави для прийняття постанови про відмову у відкритті виконавчого провадження № ВП 49339398 від 12.11.2015 року  з посиланням на норми чинного законодавства, оригінал вказаної постанови для огляду.

6. Явка учасників судового процесу у судове засідання обов’язкова.

 

Головуючий суддя                                                                                            О.Г.Смірнов

 

Судді                                                                                                              І.В. Давиденко

 

В.В. Носівець