flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ „НАУКОВО-ВИРОБНИЧОГО ОБ’ЄДНАННЯ „СПЕЦМЕТАЛЛПРОМ” та ТОВ „ТЕХНОЛОГИЧЕСКОЕ БЮРО” відповідачі (боржників) по справі 908/5654/14

24 грудня 2015, 14:13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
  
 УХВАЛА
  
  м. Запоріжжя
18.12.2015                                                                                                 Справа № 908/5654/14
 
Суддя Місюра Людмила Сергіївна, розглянувши скаргу ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА „ДОЧІРНІЙ БАНК СБЕРБАНКУ РОСІЇ” вих.                   № 12042/4/28-2 від 11.12.2015 року на дії Відділу державної виконавчої служби Калінінського районного управління юстиції у місті Донецьку, яка подана у справі                                                          № 908/5654/14
 
 
 За позовом                 ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА „ДОЧІРНІЙ БАНК СБЕРБАНКУ РОСІЇ” (вул. Володимирська, буд. 46, м. Київ, 01601)
 
До                                 Товариства з обмеженою відповідальністю „НАУКОВО-ВИРОБНИЧОГО ОБ’ЄДНАННЯ „СПЕЦМЕТАЛЛПРОМ” (м. Донецьк)
 
                                      Товариства з обмеженою відповідальністю „ТЕХНОЛОГИЧЕСКОЕ БЮРО” (м. Донецьк)
 
                                    Про солідарне стягнення 80 652 258,29 гривень та 30 741 600       російських рублів 
                                                                                 
ВСТАНОВИВ:
 
17.12.2015 року до господарського суду Запорізької області за вх. № 09-06/44881 надійшла скарга ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА „ДОЧІРНІЙ БАНК СБЕРБАНКУ РОСІЇ” (надалі - стягувач) вих. № 12042/4/28-2 від 11.12.2015 року на дії Відділу державної виконавчої служби Калінінського районного управління юстиції у місті Донецьку (надалі – виконавча служба) у справі № 908/5654/14.
Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне призначити скаргу до розгляду в судовому засіданні.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 86, 121-2 Господарського процесуального кодексу України, суд –
 
УХВАЛИВ:
 
 1. Прийняти скаргу до розгляду.
2. Судове засідання призначити на 25.01.2016р. о/об 10 год. 30 хв.
Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69600, м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21 / вул. Шаумяна, 4, корпус 2,                     каб. № 208.
3.   В порядку підготовки скарги до розгляду зобов’язати надати:
Позивача (заявника) письмово уточнити вимоги відповідно до приписів Господарського процесуального кодексу України, зокрема ст. 121 2 ГПК України та положень п. 9.1., п. 9.13 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012р. № 9 «Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України» письмово вказати конкретну норму чинного законодавства, згідно якої до господарського суду можна оскаржити бездіяльність (або дії) конкретного  державного виконавця, а не всього відділу державної виконавчої служби; надати суду всі матеріали виконавчого провадження з виконання рішення господарського суду у справі № 908/5654/14, у т. ч. всі постанови: про відмову у відкритті, відкриття, зупинення, поновлення виконавчого провадження, про повернення виконавчого документу, про арешт майна (коштів) боржника, про закриття виконавчого провадження та докази дати їх отримання (оригінал конвертів, журнал реєстрації вхідної кореспонденції та інш.); явка, за наявності можливості.
 
Відповідачам (боржникам) - надати письмові пояснення або заперечення на скаргу; довіреність на представника.
 
 ВДВС Калінінського районного управління юстиції у місті Донецьку - надати матеріали виконавчого провадження щодо виконання наказу господарського суду Запорізької області від 02.03.2015р. у справі № 908/5654/14 (станом на час розгляду скарги); письмово вказати конкретний Закон, в якому прямо зазначені обставини, що виключають здійснення виконавчого провадження, у випадку знаходження боржника на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження; позивачу; довіреність на представника.
 
            Примірники даної ухвали направити позивачу, відповідачам та ВДВС Калінінського районного управління юстиції у місті Донецьку(84313, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Машинобудівників, 32).
 
 
Суддя                                                                       Л.С. Місюра
 
 

                Витяг зі ст. 83 ГПК України: Суд має право стягувати у доход Державного бюджету України із  сторони, що ухиляється від вчинення дій, покладених судом на сторону штраф у розмірі до 1 700 грн. o_� /p�+ P

Виявлені ліквідатором під час позасудової процедури ліквідації грошові  кошти в сумі 600,00 грн., використані на здійснення необхідних заходів (отримання інформаційних довідок) у ліквідаційній процедурі.   
Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.
Виконана ліквідатором робота та заходи, що вживались для виявлення та розшуку майна боржника, дали можливість належним чином сформувати актив та пасив боржника, встановити відсутність ліквідаційної маси для погашення кредиторських вимог.
Оцінивши звіт, що відповідає вимогам ст. 46 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та ліквідаційний баланс, матеріали, що стосуються здійснення ліквідаційної процедури, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.
Враховуючи, що за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не залишилось майна для здійснення статутної діяльності,ТОВ “Траф Компані” слід ліквідувати, провадження у справі  припинити.
Відповідно до ч.5 ст.45 Закону України “Про відновлення  платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом” вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються  погашеними.  
Згідно з ч. 4 ст.83 Закону “Про відновлення  платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом” зазначається,щовимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.
Керуючись ст.ст. 2, 9, 46, 48, п.6 ч.1, ч.4 ст.83 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ, ст.4-1, 4-5, 86 Господарського процесуального кодексу  України, суд             
 
                                                            УХВАЛИВ:
 
Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю “Траф Компані” (код ЄДРПОУ 39334687; 69063, м.Запоріжжя, вул.Свердлова, 9)    затвердити.
Банкрута – товариство з обмеженою відповідальністю “Траф Компані” (код ЄДРПОУ 39334687; 69063, м.Запоріжжя, вул.Свердлова, 9)    ліквідувати.
Провадження у справі припинити.
Вимоги, не  задоволені  за  недостатністю  майна,  вважати  погашеними.  
  Ліквідатору передати до архіву фінансово-господарські документи банкрута.
              Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.
               
Копії ухвали надіслати кредитору, банкруту,  банку, ДПІ у Жовтневому районі м.Запоріжжя, ліквідатору, відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, державному реєстратору реєстраційної служби Запорізького МУЮ (Жовтневий  район), ДПІ у Шевченківському районі  ГУ ДФС у м.Києві, Ірпінській ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, Головному управлінню статистики у Запорізькій  області.
 

              Суддя                                                                                             Р. А. Ніколаєнко