flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» боржника по справі № 908/1859/15-г

19 лютого 2016, 10:58

номер провадження справи  3/21/15

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

 

17.02.2016                                                                                                              Справа № 908/1859/15-г

 

 Суддя  Місюра Л.С. розглянувши скаргу Акціонерного товариства Тодіні Коструціоні Дженералі С.п.А в особі Представництва «Тодіні Коструціоні Дженералі С.п.А» на бездіяльність Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, яка подана у справі  № 908/1859/15-г

 

За позовом                  Акціонерного товариства Тодіні Коструціоні Дженералі С.п.А (Італія, м. Рим) в особі Представництва «Тодіні Коструціоні Дженералі С.п.А» (м. Рівне, адреса представника: м. Рівне)

 

До                                 Товариства з обмеженою відповідальністю «Шляхове будівництво «Альтком» (Донецька область, м. Маріуполь)

 

                                Про стягнення  39 965 883 грн. 21 коп.

 

Орган виконання:    Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України (м. Київ)

Без виклику сторін           

В С Т А Н О В И В:

 

19.11.2015р. на адресу господарського суду Запорізької області надійшла скарга АТ Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А. в особі представництва “Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А.” від 13.11.2015р. в якій заявник просить суд: 1) Визнати протиправною бездіяльність Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України у виконавчому провадженні № 48572882 з примусового виконання рішення господарського суду Запорізької області у справі № 908/1859/15-г, яка полягає у нездійсненні в строки та порядку встановлені чинним законодавством України арешту на кошти та інші цінності боржника (ТОВ “ШЛЯХОВЕ БУДІВНИЦТВО “АЛЬТКОМ”, код ЄДРПОУ 32794511), що знаходяться на рахунках і вкладах та на зберіганні в банках чи інших фінансових установах та нездійсненні звернення стягнення на інше майно боржника. 2) Зобов’язати Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України здійснити накладення арешту на кошти та інші цінності боржника (ТОВ “ШЛЯХОВЕ БУДІВНИЦТВО “АЛЬТКОМ”, код ЄДРПОУ 32794511), що знаходяться на рахунках і вкладах та на зберіганні в банках чи інших фінансових установах, а також здійснити дії по зверненню стягнення на інше майно боржника. 3) Визнати протиправною бездіяльність Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України у нездійсненні у строк, встановлений ч.8 ст. 82 Закону України "Про виконавче провадження", розгляду скарги Акціонерного товариства Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А. в особі представництва “Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А.” на дії державного виконавця ВПВР Департаменту ДВС Міністерства юстиції України Нідченко Дмитра Євгеновича.

19.11.2015р. у зв’язку з надходженням касаційної скарги на постанову Донецького апеляційного господарського суду від 04.08.2015р. справу № 908/1859/15-г надіслано на адресу Донецького апеляційного господарського суду.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 20.11.2015р. у справі                № 908/1859/15-г відкладено вирішення питання про прийняття до розгляду скарги Акціонерного товариства Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А. до повернення матеріалів справи № 908/1859/15-г до суду першої інстанції.

Постановою Вищого господарського суду України від 18.01.2016р. у справі               № 908/1859/15-г  касаційну скаргу ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» залишити без задоволення. Рішення господарського суду Запорізької області від 25.05.2015р. та постанову Донецького апеляційного господарського суду від 04.08.2015р. у справі № 908/1859/15-г залишити без змін.

28.01.2016р. матеріали справи № 908/1859/15-г повернулись до господарського суду Запорізької області.           

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 17.02.2016 р., враховуючи звільнення судді - доповідача у справі Соловйова В.М., заяву передано на розгляд судді Місюрі Л.С.

Надані матеріали суддя вважає достатніми для прийняття заяви до розгляду та призначення засідання суду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 86, 1212 Господарського процесуального кодексу  України, суддя

 

                                                        У Х В А Л И В:

 

1. Прийняти скаргу до розгляду.

2. Розгляд скарги  призначити на  21.03.2016р.    о    10   год.    00   хв.

Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69600, м. Запоріжжя, вул. Шаумяна, 4, каб. № 208.

3. В порядку підготовки скарг до розгляду зобов’язати надати:

Заявника (Акціонерного товариства Тодіні Коструціоні Дженералі С.п.А) до 14.03.2016р. : доручення на представника; надати документи, що засвідчують ваш правовий статус (статут, установчий договір, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку статистики, та інші правоустановчі документи); письмові пояснення до  скарги, де зазначити, які саме   норми   (статті) чинного законодавства були порушені виконавчою службою, надати суду всі документи на підтвердження ваших доводів; надати суду всі матеріали виконавчого провадження з виконання рішення господарського суду Запорізької області у справі № 908/1859/15-г, всі постанови виконавчої служби, у т. ч. постанови: про відмову у відкритті, відкриття, зупинення, поновлення виконавчого провадження, про повернення виконавчого документу та докази дати їх отримання (оригінал конверту, журнал реєстрації вхідної кореспонденції та інш.); надати суду оригінал постанови про відкриття виконавчого провадження від 26.08.2015 року та докази дати її отримання (оригінал конверту, журнал реєстрації вхідної кореспонденції та інш.); всі первинні документи на підтвердження виконання ухвали суду у справі № 908/1859/15-г; документ, який підтверджує дату подачі до ВДВС заяви про відкриття виконавчого провадження (наданий фіскальний чек  не читає мий); довідку про ваші повні банківські реквізити; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів та документів, доданих до скарги – надати до матеріалів справи, оригінали надати в судове засідання – суду для огляду. Забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника.

ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» до 14.03.2016р.: доручення на представника; письмові пояснення на скаргу, з посиланням на конкретні норми чинного законодавства та підтверджуючі документи, відповідні витяги із законодавства та документи на підтвердження ваших доводів – надати суду; всі матеріали виконавчого провадження з виконання рішення суду у справі № 908/1859/15-г, всі постанови виконавчої служби, у т. ч. заява про відкриття виконавчого провадження та докази дати подання її до виконавчої служби, всі постанови: про відмову у відкритті, відкриття, зупинення, поновлення виконавчого провадження, про арешт коштів боржника, та докази дати їх отримання (оригінали конвертів, поштових повідомлень, книги реєстрації вхідної кореспонденції та інш.); письмові пояснення на скаргу; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів – надати до матеріалів справи, оригінали – суду для огляду. Забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника, за наявності можливості.

Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України до 14.03.2016р. : доручення на представника (наказ, посвідчення та інш.); документи, які засвідчують ваш правовий статус, у т. ч. положення, накази, довідку про включення до ЄДРПОУ та інші правоустановчі документи; письмове пояснення на скаргу з нормативним та документальним обґрунтуванням з посиланням на конкретні статті ЗУ “Про виконавче провадження”; всі матеріали виконавчого провадження у справі № 908/1859/15-г (оригінал справисуду для огляду) у т. ч. надати суду заяву позивача про відкриття виконавчого провадження та докази дати її отримання, всі постанови виконавчого провадження у справі № 908/1859/15-г, у т. ч. про відмову у відкритті, відкриття, зупинення, поновлення виконавчого провадження та докази дати їх направлення сторонам у справі; оригінал постанови про відкриття виконавчого провадження від 26.08.2015 року та докази дати направлення (вручення) вказаної постанови сторонам (оригінал журналу реєстрації вихідної кореспонденції та оригінал реєстру відправленої кореспонденції –суду для огляду, читаєму копію – до матеріалів справи); докази дати отримання сторонами вказаної постанови; письмові пояснення на скаргу надати суду в електронному варіанті (на диску або дискеті), за наявності можливості; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів – надати до матеріалів справи, оригінали надати в судове засідання –суду для огляду. Забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника, за наявності можливості.

 

Суддя                                                                                                        Л.С. Місюра

 

Витяг зі ст. 83 ГПК України: Суд має право стягувати у доход Державного бюджету України із сторони, що ухиляється від вчинення дій, покладених судом на сторону штраф у розмірі до 1 700 грн.