flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Публічного акціонерного товариства “Українська залізниця” в особі регіональної філії “Південно-Західна залізниця” публічного акціонерного товариства “Українська залізниця”, Приватного підприємства “ВЄНОМЄТ МЕТАЛ”

19 лютого 2016, 16:30

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 

УХВАЛА 

 

16.02.2016                                                                                                      Справа № 908/306/16 

 

за участю секретаря судового засідання Бамбизова М.Л.

за позовом: Публічного акціонерного товариства “Українська залізниця” в особі регіональної філії “Південно-Західна залізниця” публічного акціонерного товариства “Українська залізниця”, м. Київ

до відповідача: Приватного підприємства “ВЄНОМЄТ МЕТАЛ”, м. Запоріжжя

про стягнення 915607,98 грн.

за участю представників:

від позивача –  Мартинюк О.О., довіреність від 18.12.2015 року

від відповідача – Мухін О.І., довіреність від 15.02.2016 року

 

ВСТАНОВИВ:

 

Публічне акціонерне товариство “Українська залізниця” в особі регіональної філії “Південно-Західна залізниця” публічного акціонерного товариства “Українська залізниця” звернулося до господарського суду Запорізької області з позовною заявою до Приватного підприємства “ВЄНОМЄТ МЕТАЛ” про стягнення заборгованості за договором про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізницею послуги № 2036 від 21.08.2014 року в сумі 915607,98 грн.

Через канцелярію суду 15.02.2016 року від відповідача надійшли клопотання про витребування додаткових доказів по справі.

Від позивача 16.02.2016 року через канцелярію на виконання ухвали суду від 02.02.2016 року надійшли докази по справі.

Безпосередньо під час судового засідання 16.02.2016 року представник відповідача звернувся до суду з клопотанням про залучення у справі третьої особи на стороні відповідача – Державне підприємство “Нігинський кар’єр”. Разом з тим, з урахуванням наданих позивачем доказів по справі, просить суд задовольнити клопотання про витребування в позивача положення про регіональну філію “Південно-Західна залізниця” ПАТ “Українська залізниця”; Зведений акт оцінки майна Державного територіально-галузевого об’єднання “Південно-Західна залізниця”, що вноситься до статутного капіталу товариства, з розкриттям складу зобов’язань, які були передані новому кредитору – ПАТ “Українська залізниця”.

З метою усунення порушення рівності та змагальності учасників судового процесу, витребування доказів по справі, дослідження наданих доказів, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти, зобов’язавши сторін виконати вимоги суду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 77, 86 ГПК України, суд

           

УХВАЛИВ:

 

1. Розгляд справи відкласти на 22.02.2016 року  о 14 год. 00 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м.     Запоріжжя, вул.     Тюленіна, 21 / вул. Шаумяна, 4, корпус 1, каб. 217.

2.     Зобов’язати позивача надати положення про регіональну філію “Південно-Західна залізниця” ПАТ “Українська залізниця”, докази в підтвердження переходу права вимоги за спірним договором від ДТГО “Південно-Західна залізниця” до ПАТ “Українська залізниця”, виписку руху грошових коштів по особовому рахунку відповідача № 4285157, плани та заявки відповідача, відповідно до п. 2.2.1. договору про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізницею послуги № 2036 від 21.08.2014 року, за своєю ініціативою здійснити звірку розрахунків з відповідачем, скласти акт по спірній сумі з посиланням на договір, акт надати в засіданні.

3. Зобов’язати відповідача надати письмові пояснення щодо позову, у т. ч. мотиви повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на законодавство, докази належного виконання умов договору про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізницею послуги № 2036 від 21.08.2014 року, оригінал договору про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізницею послуги № 2036 від 21.08.2014 року, створити необхідні умови для проведення звірки розрахунків з позивачем, підписати акт, у випадку незгоди викласти свою окрему думку, акт надати в засіданні, листування з позивачем по суті спору.

4. Попередити сторін про відповідальність за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, згідно приписів п. 5 ст. 83 ГПК України.

Явка у судове засідання повноважних представників сторін обов’язкова.

            

            Суддя                                                                                                  О.Г.Смірнов