flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Уваги Товариства з обмеженою відповідальністю «НИКА 2012», Дочірнього підприємства «Запорізький облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»

23 лютого 2016, 13:03

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 

УХВАЛА 

 

18.02.2016                                                                                                      Справа № 908/254/16 

 

Суддя Смірнов О.Г., розглянувши матеріали

за позовом: Товариство з обмеженою відповідальністю «НИКА 2012», м. Запоріжжя

до відповідача: Дочірнього підприємства «Запорізький облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»,  м. Запоріжжя

про стягнення 249586,89 грн.

 

за участю представників:

від позивача –  Власенко М.К., довіреність від 10.02.2016 року

від відповідача – не з'явився

 

ВСТАНОВИВ:

 

Товариство з обмеженою відповідальністю «НИКА 2012» звернулося до Господарського суду Запорізької області з позовною заявою до Дочірнього підприємства «Запорізький облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» про стягнення заборгованості за договором поставки № 23-12/12 від 29.12.2012 року у сумі 249586,89 грн.

Від відповідача через канцелярію суду 11.02.0216 року надійшло клопотання про розгляд справи без участі його представника.

Через канцелярію суду 11.02.2016 року від позивача надійшло клопотання про затвердження мирової угоди.

Представник відповідача в судове засідання 18.02.2016 року не з'явився, про час і місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином.

Безпосередньо під час судового засідання, представник позивача підтримав клопотання про затвердження мирової угоди.

З метою усунення порушення рівності та змагальності учасників судового процесу, витребування доказів, враховуючи нез’явлення представника відповідача, надання додаткового часу для усунення недоліків та укладення мирової угоди, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи, зобов’язавши сторін виконати вимоги суду та надати докази. Питання щодо вирішення клопотання про затвердження мирової угоди відкладено на наступне судове засідання.

На підставі викладеного, керуючись  ст. ст. 77, 86 ГПК України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

1. Відкласти розгляд справи на 25.02.2016 р. о 10 год. 45 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21 / вул. Шаумяна, 4, корпус 1, каб. 217.

2. Зобов’язати позивача надати нормативне обґрунтування позову, оригінал договору поставки № 23-12/12 від 29.12.2012 року (у повному обсязі з усіма змінами, додатками та додатковими угодами до нього), детальний окремий розрахунок суми боргу відповідача (із посиланням на видаткові накладні по вказаному договору, сум, дат часткових оплат відповідачем), детальний розрахунок суми трьох процентів річних із зазначенням періоду їх нарахування, надати акти приймання-передачі відповідно до п.1.2 зазначеного договору, надати рахунки на оплату, зазначені у видаткових накладних (оригінали зазначених документів – суду для огляду, належним чином засвідчені копії – для долучення до матеріалів справи), оригінали усіх документів, доданих до позовної заяви – суду для огляду, за своєю ініціативою здійснити звірку розрахунків з відповідачем, скласти акт по спірній сумі з посиланням на договір, акт надати в засіданні, листування з відповідачем по суті спору.

3. Зобов’язати відповідача надати письмові пояснення щодо позову, у т. ч. мотиви повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на законодавство, договору поставки   № 23-12/12 від 29.12.2012 року (у повному обсязі з усіма змінами, додатками та додатковими угодами до нього), докази часткової оплати заборгованості по договору поставки  № 23-12/12 від 29.12.2012 року, створити необхідні умови для проведення звірки розрахунків з позивачем, підписати акт, у випадку незгоди викласти свою окрему думку, акт надати в засіданні, листування з позивачем по суті спору.

4. Попередити сторін про відповідальність за ухилення від вчинення дій,     покладених господарським судом на сторону, згідно приписів п. 5 ст. 83 ГПК України.

5. Суд звертає увагу сторін, що за умовами поданої суду для затвердження мирової угоди, сторонами не вирішено питання щодо розподілу судових витрат.

Явка у судове засідання повноважних представників сторін обов’язкова.

 

Суддя                                                                                                               О.Г.Смірнов